Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΥΠΕΞ Αλβανίας: «Μονόπλευρη η συμφωνία που υπογράφηκε με την Ελλάδα για στρατιωτικά νεκροταφεία»




Η συμφωνία που υπογράφηκε το 2009 μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, σχετικά με τη δημιουργία στρατιωτικών νεκροταφείων, ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι την καθόρισε ως μονόπλευρη (μονομερής).

Ωστόσο, μιλώντας στην εκπομπή ‘ Top Story’ του τηλεοπτικού σταθμού ‘Top Channel’, είπε ότι η κυβέρνηση Ράμα δεσμεύθηκε να εφαρμόσει αυτή τη συμφωνία, αλλά ζήτησε ένα πρωτόκολλο εγγύησης για την ορθή εφαρμογή της.
«Το 2009, η κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα και η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή στην Ελλάδα, συμφώνησαν να χτίσουν δύο ελληνικά (στρατιωτικά) νεκροταφεία στην Αλβανία.
Αναγνωρίζουμε αυτή τη συμφωνία, αλλά ζητήσαμε ένα πρωτόκολλο εφαρμογής, επειδή χρειαζόταν ορισμένα στοιχεία εγγύησης για τον τρόπο της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας. Έχουν πραγματοποιηθεί ορισμένες συναντήσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων και σε αυτό το θέμα είμαστε κοντά στη λύση», ανέφερε.
Ο Μπουσάτι είπε ότι τα Τίρανα προέτρεψαν την Αθήνα να τιμήσει τους νεκρούς της κοινότητας των Τσάμηδων και να παρουσιάσει μια ποικιλία διαφορετικών πρακτικών (για αυτούς).

(Στοιχεία από Top Channel)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου