Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Απίστευτο αλλά αληθινό! Δήμος ζητά προκαταβολικά από δημότη χαράτσι για τον… τάφο του




Προκαταβολικό χαράτσι και για τον τάφο τους ζητούν τώρα οι δήμοι από τους πολίτες, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ένας 39χρονος κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε ο 39χρονος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο δήμος Παιονίας, στον οποίο κατοικούσε παλαιότερα, τον κάλεσε να… προπληρώσει 10 ευρώ για τα έξοδα της τελευταίας του κατοικίας!

Ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε να πληρώσει, με αποτέλεσμα ο δήμος να του στείλει και πρόστιμο. Ουσιαστικά, όπως είπε, ενημερώθηκε ότι πρέπει να πληρώσει για να ενταφιαστεί στα όρια του Δήμου Παιονίας.

«Πέρυσι είχε συμβεί αυτό πρώτη φορά. Τους έκανα μια αίτηση ότι δεν επιθυμώ να ταφώ στον δήμο Παιονίας. Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης. Το δημοτικό συμβούλιο έχει βγάλει αυτή την απόφαση, σύμφωνα με την οποία προπληρώνεις τα έξοδα τάφου σου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 39χρονος.

Ο ίδιος περιέγραψε τον εαυτό του ως υγιέστατο και δήλωσε οργισμένος καθώς το μόνο που δεν περίμενε, είναι ότι μέσα στον ορυμαγδό των φόρων θα κληθεί να πληρώσει ένα ακόμη χαράτσι… και μάλιστα τόσο μακάβριο.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Παιονίας, Γ. Φράγκος, εξήγησε ότι προβλέπεται σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πως όποιος έχει οικογενειακή μερίδα στον Δήμο πληρώνει κάθε χρόνο 10 ευρώ για τη συντήρηση και τα έξοδα του νεκροταφείου. Το ποσό καταβάλλεται από κάθε οικογένεια και όχι από κάθε άτομο.

Η απάντησή του ήταν μάλιστα… αφοπλιστική:

«Τι να κάνω εγώ, είναι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι δημότες έχουν το δικαίωμα με μια δήλωση που θα λέει ότι δεν θα κάνουν χρήση του κοιμητηρίου να απαλλαγεί από το ετήσιο χαράτσι.

Σύμφωνα με τον κ. Φράγκο μάλιστα ο Δήμος Παιονίας δεν… πρωτοτυπεί. Είναι, όπως είπε κι άλλοι δήμοι που ακολουθούν την ίδια τακτική.

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη καταγγελία:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου