Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Κεντροαριστερά: Ακονίζουν τα μαχαίρια τους οι υποψήφιοι
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έξι εταιρίες πληροφορικής στις οποίες απευθύνθηκε ο Νίκος Αλιβιζάτος, μόλις μία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του και κατέθεσε προσφορά έτσι ώστε να συνδράμει την Wind στην online διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων.

Το παραπάνω γεγονός, σε τίποτα δεν εμποδίζει την επιτροπή από το να πάρει τις τελικές της αποφάσεις. Σύμφωνα με μέλη της, το μόνο που χρειάζεται να γίνει, είναι καλός συντονισμός ανάμεσα σε όλες τις πλευρές, προκειμένου η διαδικασία να πραγματοποιηθεί την 5η Νοεμβρίου και να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο το εγχείρημα.
Ωστόσο, στην απογευματινή συνεδρίαση αναμένεται να βγουν τα μαχαίρια ανάμεσα στους εκπροσώπους των υποψηφίων για το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας.
Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, με την αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να επιμένει ότι το θέμα έχει κλείσει οριστικά και τον επικεφαλής του Ποταμιού να παίζει την τελευταία του ζαριά για την αλλαγή των δεδομένων.
Από την Χαριλάου Τρικούπη επαναλαμβάνουν σχεδόν μονότονα ότι η απάντηση έχει δοθεί από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να συντηρείται το ζήτημα στην επικαιρότητα, εφόσον τεχνικά μια τέτοια ιστορία καθίσταται ανέφικτη. Αντίθετα, από την Σεβαστουπόλεως, επιμένουν πως μπορεί να υπάρξει ηλεκτρονική ψηφοφορία, αγνοώντας τα όσα έχουν πει οι εταιρίες. Παράλληλα, ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει οξύνει την ρητορική του τις τελευταίες ημέρες, δείχνοντας ως υπεύθυνη την Φώφη Γεννηματά για ένα καθαρά τεχνολογικό ζήτημα.
Πάντως, εκτός από τον επικεφαλής του Ποταμιού, κανένας άλλος εκ των υπολοίπων υποψήφιων δεν είναι διατεθειμένος να επιμείνει σε ένα θέμα που θα μπορούσε να διαβάλλει ολόκληρη την προσπάθεια, όπως η εξ αποστάσεως ψηφοφορία, αντιλαμβανόμενοι ότι πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος της διαδικασίας, ακόμη και αν μερικές χιλιάδες φίλοι της παράταξης και του καναπέ, δεν τα καταφέρουν να ψηφίσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου