Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα βήμα πριν τον εμφύλιο το Ιράκ: Μπλόκο των κουρδικών δυνάμεων στον ιρακινό Στρατό στο Κιρκούκ!
Χύτρα έτοιμη να εκραγεί είναι το Ιράκ καθώς η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τη δημιουργία ανεξάρτητουκουρδικού κράτους στις βόρειες περιοχές της χώρας έχει φέρει την κοινωνία στα πρόθυρα εμφυλίου.

Σύμφωνα με αναφορές, οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας δεν επέτρεψαν στον στρατό του Ιράκ να εισέλθει στην περιοχή του Κιρκούκ, με απόφαση της τοπικής κυβέρνησης.
«Δεν έχουμε ανάγκη την ανάπτυξη του στρατού στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε στις κυβερνητικές δυνάμεις να εισέλθουν στην πόλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης Νατζμιντίν Καρίμ.
Λίγες ώρες νωρίτερα, το ιρακινό κοινοβούλιο εξέδωσε απόφαση για τη διεξαγωγή επιχείρησης, με την οποία θα επιστραφούν στον έλεγχο της κυβέρνησης μεγάλες περιοχές με πετρελαιοπηγές, τις οποίες κατέχουν οι κουρδικές δυνάμεις στο Κιρκούκ. «Η κυβέρνηση χρειάζεται τις περιοχές παραγωγής πετρελαίου στο Κιρκούκ, οι οποίες πρέπει να ενταχθούν υπό τον έλεγχο του ομοσπονδιακού υπουργείου Ενέργειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Βαγδάτης.
Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία και αυτονομία των Κούρδων στο Ιράκ διεξήχθη τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ το ποσοστό που συγκέντρωσε το «ναι» ήταν συντριπτικό, ξεπερνώντας το 91%.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου