Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Το 'πε και το 'κανε ο Ερντογάν...Η Τουρκία θα φτιάξει δικό της... οίκο αξιολόγησης!
Φυσικά δεν γίνεται να λησμονηθεί το «ξεφτύλισμα» που αποπειράθηκε να κάνει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν,...
απογοητευμένος από τη βαθμολογία που επιφύλαξαν οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οίκοι, επιτέθηκε στην Ελλάδα, λέγοντας, σε ομιλία στα Άδανα, ότι: «Είναι γνωστό πως και στα μάτια μας, αλλά και σε πολλές χώρες οι γνωστοί φορείς έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, για παράδειγμα ο γείτονάς μας, η Ελλάδα βούλιαξε, τελείωσε, τα χάλια της είναι φανερά, έχει 400 δισ. ευρώ έχει χρέη προς την Ευρώπη και οι οίκοι αξιολόγησης της δίνουν βαθμό τέτοιο που μας περνά», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στην ομιλία του.

«Μα πώς γίνεται αυτό; Είναι δυνατόν να γίνεται κάτι τέτοιο; Δίνουν κατά παραγγελία βαθμούς. Η Τουρκία δεν τα έχει ανάγκη αυτά», συμπλήρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το Haberler.com.

Τώρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο «σουλτάνος» προχωρά με τις απειλές του και, μετά τις διδοχικές υποβαθμίσεις του αξιόχρεου της Τουρκίας, από Fitch, Moody's, Standard & Poors, προχωρά στη δημιουργία... δικού του οίκου αξιολόγησης.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ιδρύσει έναν Κεντρικό Οργανισμό Ανάλυσης Κινδύνου με στόχο να περιοριστούν οι συστημικοί κίνδυνοι στην οικονομία. Το σχέδιο περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που καλύπτει την περίοδο 2018-2020.

Ο νέος αυτός οργανισμός θα δημιουργήσει μια βάση υποδομών για την υλοποίηση αξιολογήσεων.

Προς το παρόν η συγκεκριμένη είδηση αναφέρεται μόνο στη αγγλική έκδοση του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου