Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Η τραγική ιστορία της Ελλαδας

από Βασίλης Βιλιάρδος
.
Καρικατούρα voxeurop: Έναντι χρημάτων, χιλιάδες ανθρώπινες ζωές – θύματα ενός πολέμου, ο οποίος όπως οι περισσότεροι πόλεμοι χάθηκε από μέσα, από τους ενδοτικούς «ηγέτες» του Έθνους.

Άποψη

Γιατί είμαστε σήμερα δεμένοι χειροπόδαρα; Επειδή το 2011 δρομολόγησε το PSI ο σωτήρας της πατρίδας μας, ο κ. Βενιζέλος, μετατρέποντας τα ομόλογα σε αγγλικού δικαίου, απεμπολώντας τη δυνατότητα μετατροπής του χρέους μας σε δραχμές, χρεοκοπώντας τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς επίσης υποθηκεύοντας τη δημόσια περιουσία μας. Έναντι ποιού ανταλλάγματος; Μίας ονομαστικής μείωσης του δημοσίου χρέους κατά 50 δις €, αφού τα περισσότερα ήταν δικά μας χρήματα (γράφημα) – ενώ αργότερα χάσαμε 40 δις € από τις τράπεζες μας, αφελληνίζοντας τες ταυτόχρονα!Γιατί δεν τιμωρείται ούτε αυτός, ούτε όλοι εκείνοι που καταδίκασαν τη χώρα στο διηνεκές; Που τη μετέτρεψαν σε γερμανικό προτεκτοράτο, που καταρράκωσαν την εθνική μας αξιοπρέπεια και που έχουν έκτοτε «υποχρεώσει» όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις να εξευτελίζονται, υποκλινόμενες δουλικά απέναντι στην πρωσική κυβέρνηση; Επειδή οι Έλληνες δεν έχουν ακόμη καταλάβει το έγκλημα που διενεργήθηκε εις βάρος τους, έχοντας επικεντρώσει την προσοχή τους στην εποχή προ των μνημονίων – νοιώθοντας πως για την υπερχρέωση της χώρας είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι. Ποιός υπερχρέωσε την Ελλάδα; Οι πολιτικοί, μέσω της διαφθοράς και της διαπλοκής τους με την οικονομική εξουσία – διαφθείροντας παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Βέβαια πρόκειται για τη μισή αλήθεια, αφού η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ ήταν προσαρμοσμένη ανέκαθεν στη γερμανική οικονομία – οπότε δεν εμπόδιζε το φθηνό δανεισμό τους για καταναλωτικούς σκοπούς και για μη αποδοτικές επενδύσεις, μεταξύ των οποίων σε ακίνητα. Εκτός αυτού η Γερμανία, επιδιώκοντας να εκμεταλλευθεί όλες τις δυνατότητες που της προσέφερε η Ευρωζώνη, υιοθέτησε από την αρχή τη βρώμικη πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα – όπως το μισθολογικό dumping, με αποτέλεσμα να κλέβει τους πάντες χωρίς να το καταλαβαίνουν, καταστρέφοντας τις βιομηχανίες τους.Το θέμα όμως που πρέπει να απασχολεί τους Έλληνες είναι το τι συνέβη μετά το 2010 (ΕΛΣΤΑΤ), όπου ξεκίνησε η εποχή των μνημονίων. Εάν δεν καταλάβουν πως έκτοτε το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκε στα ύψη, ότι το ιδιωτικό μη εξυπηρετούμενο απογειώθηκε από σχεδόν αμελητέο προηγουμένως, πως καταστράφηκε εντελώς ο παραγωγικός τους μηχανισμός, ότι η ανεργία κλιμακώθηκε σε ύψη πρωτόγνωρα, πως χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρεοκόπησαν κοκ., αποκλειστικά και μόνο λόγω των μνημονίων, δεν πρόκειται να συνειδητοποιήσουν πως είναι τα άδικα θύματα μίας βρώμικης ιστορίας – οπότε θα συνεχίσουν να μην αντιδρούν, επιτρέποντας στις εγχώριες και ξένες πολιτικές και άλλες συμμορίες να τους λεηλατούν, να τους εξευτελίζουν, καθώς επίσης να τους απομυζούν.

Αντίθετα, εάν το καταλάβουν θα πλημμυρίσουν τους δρόμους, απαιτώντας να κλεισθούν στη φυλακή όλοι αυτοί που διαχειρίσθηκαν το πρόβλημα του 2009 με αυτόν τον άθλιο τρόπο –ψηφίζοντας δανειακές συμβάσεις που δεν είχαν καν διαβάσει, κυρίως όμως υπογράφοντας τη θανατική καταδίκη της πατρίδας τους, τα μνημόνια, μέσω των οποίων έχει μετατραπεί η Ελλάδα σε αποικία, τουλάχιστον για τα επόμενα 99 χρόνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου