Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική οργάνωση που «κρύβονταν» πίσω από γραφείο συνοδών – Πως έστηναν τα ερωτικά ραντεβού


Συλλήψεις και αποκαλύψεις στη Θεσσαλονίκη. Η βιτρίνα ήταν μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο που διαφήμιζε ορισμένες από τις υπηρεσίες του πρακτορείου συνοδών.

Στη σύλληψη μελών ..εγκληματικής ομάδας που εμπλέκονται σε υπόθεση μαστροπείας, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 58 και 49 ετών σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος τεσσάρων ακόμη μελών που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης» και «Μαστροπείας κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία».
Η δομή της εγκληματικής οργάνωσης
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω συγκρότησαν και εντάχθηκαν κατά περίπτωση σε εγκληματική ομάδα – συμμορία, που σκοπό είχε την προαγωγή στην πορνεία αλλοδαπών κυρίως, γυναικών στις πόλεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Για να πετύχουν το σκοπό τους, δύο εκ των μελών (35χρονοι ημεδαποί, άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα) προχώρησαν στη σύσταση πρακτορείου συνοδών, το οποίο διατηρούσε σχετική ιστοσελίδα, ενώ έτερη γυναίκα – μέλος του κυκλώματος, αναλαμβάνοντας το ρόλο της τηλεφωνήτριας, απαντούσε σε σχετικές κλήσεις που αφορούσαν στον καθορισμό των ερωτικών ραντεβού.
Επιπλέον, προέκυψε ότι ένα ακόμη μέλος (γυναίκα), προσέλκυε στο κύκλωμα γυναίκες από ξένες χώρες, οι οποίες θα εργάζονταν ως εκδιδόμενα επ’ αμοιβή πρόσωπα, ενώ οι δύο συλληφθέντες εκτελώντας χρέη οδηγού, μετέφεραν τις γυναίκες σε προκαθορισμένα από το πρακτορείο ραντεβού.
Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν παράλληλες οργανωμένες επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Σε αυτές συνελήφθησαν οι παραπάνω οδηγοί, οι οποίοι μετέφεραν με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε σχετικές συναντήσεις τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες. Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα και τα ανωτέρω αυτοκίνητα, ενώ σε βάρος των προαναφερόμενων γυναικών βεβαιώθηκαν πταισματικές παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία Περί εκδιδόμενων επ’ αμοιβή προσώπων.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και σύλληψη των έτερων μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου