Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Άσυλο στους μετανάστες υπόσχεται… Ευρωπαία επίτροπος!
Την ώρα που η χώρα μας «πνίγεται» από τους χιλιάδες μετανάστες, η νέα Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, κάλεσε τις χώρες της Ε.Ε. σε έναν «συμβιβασμό» για τον καταμερισμό των μεταναστών, ελπίζοντας σε μια έξοδο από μια «απαράδεκτη» κατάσταση μπλοκαρίσματος, με ένα σχέδιο μεταρρύθμισης το οποίο θα παρουσιάσει την… άνοιξη!Η Σουηδή επίτροπος ξεκίνησε περιοδεία στην Ε.Ε. για την προετοιμασία ενός «νέου συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο», το οποίο έχει υποσχεθεί η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Δεν είναι ο μοναδικός τομέας στον οποίο τα κράτη-μέλη έχουν πολύ απομακρυσμένες θέσεις εκκίνησης, όμως στους υπόλοιπους τομείς καταφέρνουμε να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να βρούμε έναν συμβιβασμό, (…) μια λύση που μπορεί να βελτιώσει τα πράγματα» ανέφερε σε συνέντευξή της η Γιόχανσον. «Υποθέτω ότι κανένα κράτος-μέλος δεν θα πει για το σύμφωνο αυτό πως είναι η ιδανική λύση. Είναι, όμως, απαράδεκτο να βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση πολιτικού μπλοκαρίσματος για τόσο καιρό» κατέληξε.
Δημοσκόπηση
Την ίδια ώρα, νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία εμφανίζει διχασμένη την κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προσφύγων που μπορεί να υποδεχθεί η χώρα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση «Deutschlandtrend», που διενεργήθηκε για λογαριασμό της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 42% των ψηφοφόρων συμφωνεί να δέχεται η Γερμανία τον ίδιο αριθμό προσφύγων που δεχόταν μέχρι σήμερα, ενώ το 40% εκτιμά ότι ο αριθμός πρέπει να μειωθεί. Το 11% των ερωτηθέντων, πάντως, δηλώνει ότι η Γερμανία θα πρέπει να υποδέχεται περισσότερους ξένους, οι οποίοι χρειάζονται προστασία.


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου