Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΛΙΣΤΑ ΕΦΟΔΙΩΝ – ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ – ΠΤΩΧΕΥΣΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Το άρθρο δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει ! Τα πράγματα έχουν ζορίσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας (οικονομία και τώρα τελευταία Τουρκία ) οπότε καλό είναι να ξέρουμε μερικά πράγματα ώστε ο μη γένοιτο σε μια άσχημη κατάσταση να μπορέσουμε να επιβιώσουμε ! Σας παραθέτω παρακάτω μια λίστα με εφόδια που θα χρειαστούν σε περίπτωση χρεωκοπίας και πολέμου. Έχω δανειστεί άρθρα και ιδέες από το διαδίκτυο καθως και εμπειρίες ανθρώπων από τον
πρόσφατο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Την έχω εμπλουτίσει και με πολλές δικές μου ιδέες καθως και με ιδέες άλλων από άλλα άρθρα προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πλήρης.
Να θυμάστε ότι υπάρχει η πληροφορία σε άρθρα στο διαδίκτυο ότι θα δοθεί σήμα από τον σιωνισμό ναχτυπήσουν οι ‘’απρόσκλητοι μουσαφίρηδες’’ την Ελλάδα με ποικίλους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι να δηλητηριάσουν το νερό του Μαραθώνα , να χτυπήσουν υποδομές , ρεύμα, γέφυρες κλπ και φυσικά να κάνουν ένοπλο πλιάτσικο. Συνιστώ άμεση φυγή στην επαρχία μέχρι να αναλάβει ο στρατός τον όποιο και θα συνδράμουμε όλοι φυσικά με κάθε τρόπο. Για να γίνει όμως αυτό ουσιαστικά πρεπει πρώτα να οδηγήσουμε τις οικογένειες μας σε ασφαλέστερο μέρος έτσι ώστε μετα να μπορέσουμε να συνδράμουμε πιο ξένοιαστα το στρατό – αστυνομία. Τα εφόδια θα πρεπει να είναι ΟΛΑ στο καταφύγιο – εξοχικό κλπ που έχουμε επιλέξει για τη στιγμη εκείνη. Τα αυτοκίνητα πάντα γεμάτα βενζίνη. Η απόδειξη είναι η τοποθεσία που έχουν επιλέξει οι προδότες ,κατόπιν εντολής , να δημιουργήσουν τα hot spots….. Σε εξόδους πόλεων και δίπλα σε στρατόπεδα…. Μια έφοδο χιλιάδων ατόμων ξαφνικά σε στρατόπεδα θα τους προσφέρει οπλισμό και κατόπιν αποκλεισμό των εξόδων των πόλεων…..

Προτείνω εφοδια για 18 μήνες. Λέγεται ότι ο πολεμος θα κρατήσει 9-12 μήνες. Προσθέστε και τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη μιας και οικονομικά γεγονότα προηγούνται του πολέμου αλλά έχουν περίπου ίδιες παρενέργειες… πείνα και ελλείψεις….

Η παρακάτω λίστα είναι ένας ‘’μπούσουλας’’ για να προετοιμαστούμε για τις ακραίες δοκιμασίες που έρχονται….. για όσους ακόμη δεν τις βλέπουν τους προτείνω Ανίτα Πανια και Μενεγακη για πάντα….

Το ηλιακό φουρνάκι που σας αναφέρω παρακάτω είναι πολύ χρήσιμο καθως είναι δύσκολο να κουβαλάς ξύλα χωρίς όχημα μιας και βενζίνη και ρεύμα δεν θα υπάρχει… Το έχω δοκιμάσει και το μικρό και το μεγάλο (το μικρό ‘’All American Sun Oven’’ και το μεγάλο ‘’Solavore Sport Oven’’) και φτάνει γρήγορα 110-120 βαθμούς με ηλιοφάνεια. Προσοχή κατά την αγορά να περιέχει το πλήρες πακέτο με τα μαγειρικά σκευή και λοιπά αξεσουάρ. Μερικοί τα αφαιρούν πονηρά και τα πωλούν χωριστά.

Ο χειροκίνητος μύλος είναι χρήσιμος…. Αρκεί να ξέρεις να αποθηκεύσεις σιτάρι χωρίς να χαλάσει. Αν έχεις το χειροκίνητο μύλο φτιάχνεις πίτες από χόρτα κλπ….

Το ρύζι τα μακαρόνια όπως και τα όσπρια διατηρούνται πολύ παραπάνω από την ημερομηνία λήξης αν φυλάσσονται σε δροσερό μέρος … μπορεί και χρόνια….

Το καταφύγιο σου πρεπει να είναι εκτός Αθήνας και να έχει κοντά φυσικό νερό καθως το νερό στο Μαραθώνα είναι το πρώτο που θα χτυπήσουν οι ‘’λαθρομετανάστες’’ πράκτορες της Τουρκίας με δηλητηρίαση του ….. οπότε αντέχεις μόνο μερικές μέρες……

Χρειάζεσαι επίσης τουλάχιστον 40 λίτρα βενζίνης φυλαγμένα για να μπορείς να φύγεις….

Καραμπίνα είναι αναγκαίο κακό…..

Οδηγός και λίστα επιβίωσης για τυχόν πτώχευση, και όχι μόνο…..

Nikolaos Gonos 6 3/24/2014 04:21:00 μ.μ.

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα άρθρο με «Οδηγίες Επιβίωσης», γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους όπως πτώχευση και στάση πληρωμών, περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο…..

Μην ξεχνάμε, ότι τον Ιούνιο του 2011,ο διευθυντής της ΝΑΣΑ προέτρεψε μέσω τηλεοράσεως το προσωπικό της υπηρεσίας να εκπονήσει ένα οικογενειακό πλάνο επιβίωσης, για περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. Προέτρεψε μάλιστα να γίνουν και αντίστοιχες συλλογές για τα κατοικίδια τους ζώα !!!

Μακάρι να μην συμβεί τίποτα, αλλά καλό είναι να είμαστε κι’εμείς προετοιμασμένοι και ..αχρείαστα να είναι !!!Θα προσπαθήσω λοιπόν να φτιάξω έναν ενδεικτικό κατάλογο για είδη που θα μάς χρειασθούν, για μία περίοδο τριών μηνών, για μία τριμελή οικογένεια.

Όσον αφορά τα τρόφιμα που προτείνω, δεν αλλοιώνονται και μπορούν να φαγωθούν και μετά έναν χρόνο.

Βέβαια όλα αυτά θα μας κοστίσουν λιγάκι !!!!

++

ΠΡΟΣΟΧΗ….!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ…!!! ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ…

http://katohika.gr/ellada/prosoxi-autos-einai-o-xartis-tis-athinas-tous-xorous-katafigis-se-katastasi-ektaktou-anagkis-kratiste-ton-kai-diadoste/

++

ΤΡΟΦΙΜΑ

– Να μπορούν να διατηρηθούν επί μακρόν. Το ρύζι και τα όσπρια μπορούν να διατηρηθούν 30 χρονιά αν είναι σε χώρο χωρίς υγρασία, Ήλιο και θερμοκρασία δωματίου. Τα μακαρόνια επίσης αλλά για 10 χρονιά μετα την ημερομηνία λήξης τους. Απλά ίσως να μην έχουν γεύση (πληροφορίες διαδικτύου)

– Να πληρούν τις διατροφικές ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού.

-Όσπρια

-Ρύζι

-Ιωδιούχο αλάτι

-Χοντρό αλάτι

-Ντοματάκια κονσέρβα

-Γάλα εβαπορέ ή γάλα σκόνη.

-Ζάχαρι και μέλι.

-Λάδι

-Ξύδι

-Κονσέρβες κρέατος-ψαριού

-Ξηροί καρποί αλατισμένοι και μή.

-Σκόρδα.

-Μπαχαρικά διάφορα.

-Βρώμη (έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι πλήρη τροφή)

-Λιναρόσπορος. Μια κουταλιά της σούπας σε νερό για τουλάχιστον 8 ώρες θα μας δώσει 6-8 κουταλιές του γλυκού λιναρόσπορου μετα το χρονικό διάστημα. Η κάθε κουταλιά περιέχει ποσότητα σε Ω3 ώση με την κατανάλωση 6 λιπαρών ψαριών. Είναι σημαντικό να μπει στο νερό γιατί έτσι ανοίγει ο σπόρος, μαλακώνει και τον χωνεύει εύκολα ο οργανισμός., διαφορετικά είναι εξαιρετικά δύσπεπτος. Προτιμήστε την κατανάλωση του το βραδύ πριν τον ύπνο για μέγιστο όφελος.

-ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

-ΣΙΤΑΡΙ – Γέροντας Στέφανος Σέρβος: Πάρτε ένα τενεκέ των 20 κιλών, από αυτούς στους οποίους βάζουν τυρί, με στρογγυλό καπάκι. Πάρτε φρέσκο αλεύρι και γεμίστε το έως επάνω, πατώντας συνεχώς, για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην υπάρχουν κενά αέρος. Βάλτε στην κορυφή λίγο ξερό βασιλικό και κλείστε τον τενεκέ με το καπάκι. Κολλήστε ολόγυρα το καπάκι, ώστε να μην μπαίνει αέρας. Αλείψτε τον τενεκέ εξωτερικά με λάδι για να μη σκουριάσει και βάλτε τον στη θέση του. Με τον τρόπο αυτό, το αλεύρι μπορεί να διατηρηθεί πάνω από 10 χρόνια. Το έχω δοκιμάσει προσωπικά. Τα άλλα τρόφιμα ασφαλίστε τα από τη φθορά με τον τρόπο που θα σας μάθει ο Θεός»

-Βιβλία κατοχής για τρόφιμα και ιδέες – βιβλία επιβίωσης – υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία

-Μην αποθηκεύσετε τίποτα στην κατάψυξη του ψυγείου, γιατί (ιδίως σε νησιά) μπορεί να κοπεί το ρεύμα από έλλειψη πετρελαίου.

– ΨΥΓΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ:

https://www.youtube.com/watch?v=mW8WuJmnxbU

ΦΑΡΜΑΚΑ

-Βιταμίνες. Οι PHARMATON GERIATRIC (είναι φθηνές, περί τα 9 Ε κόστος).Κάθε κουτί αρκεί για τις ανάγκες ενός ατόμου για 30 ημέρες. Καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σε βιταμίνες του οργανισμού, απορροφάται κατά 90% τουλάχιστον διότι είναι σε μορφή κάψουλας (εν αντιθέσει με τις βιταμίνες σε μορφή χαπιού που απορροφώνται κατά 25-30% από τον οργανισμό) και εμπεριέχει Ginseng που προσφέρει αυξημένη ενέργεια.

-Παυσίπονα( Depon, ασπιρίνη, ponstan).

-Αντιβιώσεις ( AUGMENTIN μόνο κατά τη γνώμη μου)

-Οινόπνευμα.

-Οξυζενέ.

-Ιώδιο.

-Σουλφαμιδόσκονη.

-Betadine.

-Hexalen (απαραίτητο για μολύνσεις στο φάρυγγα κ.α).

-Immodium (κατά της διάρροιας).

-Βαμβάκι.

-Γάζες.

-Επίδεσμοι

-Γαντζάκια επιδέσμων

-Αμμωνία.

-Σκευάσματα για τσιμπήματα εντόμων.

-Αλοιφή για εγκαύματα.

-Αλοιφή κατά μυϊκών πόνων, όπως η Counter Pain.

-Σπρέι αερολίν για βήχα ή σιρόπι βήχα.

-Χάπια για το στομάχι.

-Χαρτομάντιλα.

-Κολλύριο για τα μάτια.

-Αποφρακτικό μύτης.

-Φάρμακα που τυχόν λαμβάνονται από τα άτομα της οικογένειας.ΛΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ:

ΝΕΡΟ

-Το λιγότερο 100 μπουκάλια.

-Πως κάνουμε το νερό πόσιμο – Επεξεργασία νερού προς κατανάλωση

http://katohika.gr/epiviosi/epiviosi-pos-kanoume-nero-posimo-epeksergasia-nerou-pros-katanalosi/

-Φίλτρα νερού και χάπια καθαρισμού νερού.(θα χρειασθούν αν πάρουμε νερό από κάποια άγνωστη πηγή).

-ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΡΟΥ (ΑΝΩ 20 ΛΙΤΡΑ ΧΩΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ)

ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ.

-Χαρτιά Υγείας

-Χαρτί κουζίνας

-Χαρτοπετσέτες

-Σαπούνια

-Οδοντόβουρτσες

-Οδοντόκρεμες

-Ξυραφάκια και αφρός ξυρίσματος.

-Απορρυπαντικό ρούχων (πλυντηρίου και για το χέρι).

-σερβιέτες

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

-Πριόνι.

-Τσεκούρι.

-Σφυρί και πρόκες.

-Πένσα.

-Κόφτης σύρματος.

-Ρολό λεπτού σύρματος.

-Μαχαίρια.

-Φτυάρι.

-Σκαπάνη.

-Αγκίστρια για ψάρεμα.

-Δολώματα.

-Σχοινί 20μ περίπου.

-Βελόνες ,καρφίτσες, παραμάνες, κλωστές.

-κόσκινο

-Εργαλεία που ανοίγουν φύλλο

-Ναυτικά κλειδιά

-τσεμπέρια

-καρφιά

-κάθε είδους τσάντα – σακίδιο είτε για αποθήκευση είτε για συλλογή τροφών από τη φύση καθως δεν θα είναι όλα δίπλα μας…

-κόλλες

-σιλικόνη και στόκο (για κλείσιμο χαραμάδων και μικροεπισκευές σε σπίτι)

-χαρτοταινίες + κολλητικές ταινίες (τις φαρδιές όχι σελοτειπ)

-ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΕ ΣΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΠΑ-ΣΑΜΠΡΕΛΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

–χειροκίνητος μύλος

http://www.flokalis.gr/index. php/el/contact

ΕΙΔΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

-Αναπτήρες και Σπίρτα. – ΠΟΛΛΑ

-Κεριά.(κάθε μεγέθους) ΠΟΛΛΑ

-Λάμπες πετρελαίου θέρμανσης ή υγραερίου.

-Γκαζάκια.

-Φακοί – ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΗΛΙΑΚΟΥΣ

-Μπαταρίες. ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΕΣ + ΗΛΙΑΚΟ ΦΟΡΤΙΣΤΗ

-Γκαζιέρα υγραερίου και γκαζάκια

-Δαδί ή υποκατάστατο για άναμα καυσόξυλων.

-Φωτιστικό πετρέλαιο -Ανάβουμε φωτιά με σπινθηρισμό από ένα λεμόνι (Φωτό Βήμα, Βήμα) http://katohika.gr/epiviosi/katastaseis-ektaktis-anagkis-anavoume-fotia-spinthirismo-apo-ena-lemoni-foto-vima-vima/

ΚΕΡΑΚΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΚΟΛΛΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ:

http://www.triklopodia.gr/%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%81%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1/

ΕΙΔΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΣ Υπάρχει περίπτωση αν τυχόν γεωφυσικά φαινόμενα να χρειαστεί να κατασκηνώσουμε στην ύπαιθρο, οπότε θα χρειασθούμε.

-Υπνόσακους.

-Φουσκωτά στρώματα – το πάτωμα είναι σκληρό για πολύμηνη χρήση…. Και σίγουρα αν μαζευτείτε πολλοί σε ένα σπίτι τα κρεβάτια θα είναι λίγα…. Σε σουπερ μάρκετ θα βρείτε φθηνό μονά – διπλά στρωματά. Θα χρειαστείτε και δυο κόλλες τρόμπες. Η μια μπορεί να χαλάσει… να υπάρχει δεύτερη.

-Σκηνή 4 ατόμων ή 2 αντίσκηνα των 2 ατόμων.

-Πλαστικά: Πιάτα, κυπελάκια. Σιδερένια πιρούνια, κουτάλια.- ΟΛΑ όχι μιας χρήσης αλλά επαναχρησιμοποιούμενα). Τα πιάτα και τα ποτήρια σπάνε εύκολα σε τέτοιες χρήσεις και μετα θα είναι φυσικά δύσκολη η αντικατάσταση.

-Σουγιάδες πολλαπλής χρήσεως.

-Απωθητικά κουνουπιών.

-Απωθητικά φιδιών. Το καλύτερο απωθητικό φιδιών είναι το σκόρδο. Μερικές σκελίδες γύρω από εκεί που θα κοιμηθούμε απωθούν τα φίδια.

-Φάρμακα για τσίμπημα φιδιού, σκορπιού, κλπ (ξέρουν τα φαρμακεία).

-Πετσέτες πολλές – Ίσως το νερό να είναι μακριά και δεν θα μπορείτε να πλένετε κάθε μέρα…

-Σκεύη μαγειρικής κατάλληλα για ψήσιμο με ξύλα και γκάζι. Τα σύγχρονα για τις ηλεκτρικές κουζίνες δεν κάνουν. Θα χαλάσουν πολύ γρήγορα.

-ΗΛΙΑΚΟ ΦΟΥΡΝΑΚΙ

http://www.sunoven.com/

BINTEO:

https://www.youtube.com/watch? v=20Lyd2zjd4U

ΝΕΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΗΛΙΑΚΟ……ΦΟΥΡΝΑΚΙ

http://www.solavore.com

BINTEO:

https://www.youtube.com/watch?v=lgBrHzGs7i4

Προσοχή κατά την αγορά να περιέχει το πλήρες πακέτο με τα μαγειρικά σκευή και λοιπά αξεσουάρ. Μερικοί τα αφαιρούν πονηρά και τα πωλούν χωριστά.

Όλα τα ηλιακά φουρνακια της αγοράς

http://www.solarcooker-at-cantinawest.com/solar_oven_central.html

-καλάμια ψαρέματος , αγκίστρια κλπ

-ψαροτουφεκο – μάσκα – αναπνευστήρα + πολλές τρίαινες

ΟΠΛΙΣΜΟΣ

(το σημαντικότερο λόγο λαθρομεταναστών μουσουλμάνων…)

Σε περίπτωση στάσεως πληρωμών ,μπορεί να αρχίσουν ληστείες από πεινασμένους και από ληστοσυμμορίες ,ιδίως αλλοδαπών, οπότε για την ασφάλεια μας, καλό είναι να βγάλουμε από τώρα άδεια κυνηγίου και να αγοράσουμε ένα κυνηγετικό όπλο, δόκανο(φθηνό είναι) ή επαναληπτικό μονόκαννο (όχι αυτομάτου γεμίσεως γιατί συνήθως μπλοκάρει),με τα κατάλληλα φυσίγγια. Η άδεια κυνηγίου χρειάζεται για να πάρουμε άδεια αγοράς του όπλου από την αστυνομία.

-μαχαίρια μεγάλα πολέμου για άμυνα ….

-πυξίδα

-κιάλια

-Σπρέι πιπεριού: Φτιάχνω Σπρέι πιπεριού στο σπίτι (Εύκολο, γρήγορο και νομιμοφανές)

http://katohika.gr/epiviosi/katastaseis-ektaktis-anagkis-opla-ftiaxno-sprei-piperiou-sto-spiti-eukolo-grigoro-kai-nomimofanes/

ΚΑΥΣΙΜΑ

Θα χρειασθούμε καύσιμα για το αυτοκίνητο μας, τα οποία θα έχουν από την πρώτη μέρα εξαφανισθεί από τα βενζινάδικα. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε, αλλά κυρίως η βενζίνη χρειάζεται ειδικά δοχεία. Τα βενζινάδικα μπορούν να σας πληροφορήσουν που πωλούνται τέτοια δοχεία. Το πετρέλαιο μπορεί να αποθηκευθεί και σε κοινό μπιτόνι.

ΕΙΔΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ

Φορητό ραδιόφωνο HΛΙΑΚΟ με απόθεμα μπαταριών για να μπορούμε να ενημερωνόμαστε σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος ή αν κατασκηνώσουμε.

ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όσοι μένετε στην επαρχία, καλό είναι να κάνετε από τώρα αναγνωρίσεις για χώρους που προσφέρονται για κατασκήνωση στην ύπαιθρο. Καλό είναι να επισημάνετε σπηλιές, αν υπάρχουν σε βουνά. Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να πάρετε μέτρα ασφαλείας κατά την νύχτα.

Ένας αυτοσχέδιος συναγερμός για να αντιληφθείτε ότι κάποιος πλησιάζει την κατασκήνωση σας, είναι ο εξής. Απλώνουμε σε απόσταση 20-30μ,λεπτό σύρμα ή σπόγγο τεντωμένο σε πασσάλους ανά 5 μέτρα και σε απόσταση 25 εκατοστών από το έδαφος. Επάνω στο σύρμα δένουμε κουτάκια αναψυκτικών με πετραδάκια μέσα,ώστε αν κουνηθεί το σύρμα να κουδουνίσουν.Καλύτερο βέβαια θα ήταν να είχαμε κρεμάσει στο σύρμα μικρά κουδουνάκια.Είναι ένας πρόχειρος τρόπος συναγερμού.

Γι αυτό χρειάζεται να έχουμε προμηθευτεί την κουλούρα λεπτού σύρματος ,που αναφέρω στα εργαλεία.

Αν στην περιοχή που κατασκηνώσαμε υπάρχουν λαγοί,φτιάχνουμε με το σύρμα που προανέφερα θηλειές διαμέτρου 15-20 εκατοστών και τις τοποθετούμε σε περάσματα λαγών (επισημαίνονται από τις ακαθαρσίες τους) ως εξής.

Τοποθετούμε την θηλιά κάθετα πρός το έδαφος και το άλλο άκρο του σύρματος,περίπου 50 εκατοστά,το δένουμε σε πασαλάκι.Ο λαγός όταν περάσει από μέσα η θηλεία σφίγγει και τον πιάνει.Βέβαια αυτός ο τρόπος κυνηγιού απαγορεύεται,αλλά στην ανάγκη ..ο σκοπός αγιάζει τα μέσα !!

Ενδεικτικά είναι όσα ανέφερα,μπορεί να ξέχασα και κάτι.Ο καθένας μας ξέρει τι άλλο μπορεί να του χρειασθεί.Πάντως μην αφήσετε να τα προμηθευτείτε την τελευταία στιγμή,γιατί μπορεί να μη βρείτε τίποτα για πολλούς λογους (εξάντληση,κερδοσκοπία, ληστείες,κλπ).

Καλόν είναι επίσης,να έχετε ορισμένα χρήματα εκτός τραπέζης,γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις τα ΑΤΜ θα αδειάσουν πολύ γρήγορα ή η τράπεζα να μην δίνει.

Ας κάνουμε λοιπόν προμήθειες και ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ !!!!!!!!!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα

http://perseasorion.blogspot. gr

++++

Επειδή η κατάσταση στην Ελλάδα ως προς την οικονομία δεν έχει αλλάξει. Αλλά αντιθέτως χειροτερεύει…

Τα πράγματα φαίνεται να έχουν ως εξής:

Είτε συνεχίζουν τα μέτρα των μνημονίων, ξεφεύγουμε την χρεωκοπία ως χώρα(στα χαρτιά μόνο), χρεοκοπεί όλος ο κόσμος κανονικά.

Ξεπουλιέται παράλληλα ο ορυκτός και μη πλούτος της χώρας, αφού από ένα σημείο και μετά ο κόσμος δεν θα έχει άλλα για να ξεχρεώσει έχοντας δώσει ακόμα και το σπίτι του.

Και καθιερώνεται λοιπόν σκλάβος για δεκαετίες στην ίδια του την χώρα χάνοντας κάθε αξιοπρέπεια.

Όλα αυτά προσχεδιασμένα από εκτός και κυρίως εντός παραγόντων και πλέον νόμιμα χάρη στα τελευταία καμάρια της Ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Το άλλο σενάριο είναι να πτωχεύσουμε κανονικά, όπως έπρεπε να γίνει εδώ και 2 χρόνια.

Τα νούμερα δεν βγαίνουν, πότε δεν έβγαιναν, όλοι το ήξεραν και το εκμεταλλευόντουσαν και συνεχίζουν ακόμη να το κάνουν.

Δουλεύουμε για ένα καλύτερο μέλλον, έχοντας την αξιοπρέπεια μας, το σπίτι μας, χωρίς να είμαστε σκλάβοι στην ίδια μας την χώρα. Βλέποντας τι μπορούμε να κάνουμε από εκεί και πέρα, βρίσκουμε νέες συνεργασίες, αφού θα έχουμε μάθει από τα λάθη μας πρώτα.

Το πιο βασικό από όλα.

Αυτή η χώρα έχει περάσει χειρότερα βάσανα από χρεοκοπίες, και πόσες χρεοκοπίες αν έχει επιβιώσει!?

Μπορούμε να αντέξουμε πιστεύω άλλη μία.

Εμείς έτσι και αλλιώς χαμένοι είμαστε,άσχετα με το ποιος θα βγει στις εκλογές, οικονομικά δεν στεκόμαστε καλά, να το θέσω και ευγενικά.

Το θέμα είναι να κάνουμε μια καλή αρχή από εδώ και πέρα, έχοντας μάθει από τα λάθη μας.

Κοσκινίζοντας και τιμωρώντας πάντα, και όχι επιλεκτικά, όταν παρανομούν, τους πολιτικούς και με όραμα να κοιτάμε το μέλλον για τα παιδιά μας.

Μακάρι να μπορεί να βρεθεί λύση να είμαστε εντός Ευρώπης και να μην ξεπουληθούμε. Να υπάρξει μια ανθρώπινη λύση που να βοηθήσει την χώρα να βρει τον δρόμο της.

Φυσικά θα είναι ανάλογη με τα προβλήματα της που στην Ελλάδα είναι πάρα πολλά, για να είμαι ειλικρινής.

Η οποία θα πρέπει να αρχίσει από όλους μας, από μέσα μας καταρχάς, να θελήσουμε όλοι να κάνουμε την Ελλάδα έτσι όπως έπρεπε να ήταν.

Το σίγουρο είναι ότι όποια από τις 3 πρώτες(φυσικά η 3 είναι καλύτερη), ή οποιαδήποτε άλλη λύση βρεθεί, καμία δεν θα είναι ρόδινη για την Ελλάδα, και αυτό χάρη στα καμάρια, στα ακατέργαστα διαμάντια της πολιτικής που όλοι μας(μούντζα στα μούτρα μας) ψηφίζαμε(πλειοψηφία του κόσμου) τα τελευταία 37 χρόνια.

Για αυτό μην κοροϊδευόμαστε, δύσκολοι καιροί έρχονται.

Σημείωση:

Δεν είναι σκοπός μου να προ διαθέσω κάποιον τι να ψηφίσει, γιατί πιστεύω πλέον έχουν πέσει οι μάσκες και με λίγο παρατηρητικότητα όλα φαίνονται για το ποιος αντιπροσωπεύει τι, αλλά να τονίσω ότι στην περίπτωση που συμβεί κάτι, λογικά θα γίνει μετά τις εκλογές του Ιουνίου, αν γίνουν(πρέπει να κοιτάμε και αυτή την περίπτωση λόγω ρευστότητας των γεγονότων) και για αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι από πριν για ότι τυχόν έρθει. Γιατί όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο λόγω της οικονομικής μας κατάστασης.

Αν ισχύσει λοιπόν μία από τις δύο πρώτες περιπτώσεις, γιατί η τρίτη είναι σχεδόν απίθανη για να είμαι ειλικρινής.

Σας στέλνω λοιπόν οδηγό επιβίωσης:

http://perseasorion.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

(Εννοείτε ψάξτε και εσείς στο διαδίκτυο αν κάτι δεν σας καλύπτει στο παραπάνω link)

Όποια αρνητική οικονομική εξέλιξη συμβεί, θα πάρει τουλάχιστον 6 μήνες την χώρα για να επανέλθει κάπως στα ίσα της.

Ασφάλεια & φαγητό, φάρμακα (κυρίως αυτό το σχέδιο είναι για άτομα που δεν έχουν εύκολη προσπέλαση σε χωριό, επειδή ζουν σε μεγάλες πόλεις όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ. Εκτός των φαρμάκων που τα χρειάζονται και στην επαρχία, λιγότερο από τις μεγαλουπόλεις λόγω πιο ποιοτηκής ζωής όμως).

Άρα προτείνω να έχετε προμήθειες 6 μηνών τουλάχιστον.

Επίσης για θέμα ασφάλειας σε τυχόν στάση πληρωμών,(δες Αργεντινή*) προτείνω να έχετε σχέδιο να πάτε στο χωριό σας. Να πάρετε μαζί τις προμήθειες καθώς και τα απαραίτητα φάρμακα ή να τα έχετε ήδη πάει εκεί.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΔΙΚΤΥΩΘΕΊΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ!!!(πολύ σημαντικό SOS).

*Επίσης φανταστείτε τι θα γίνει στις πόλεις ή περιοχές που υπάρχει μεταναστευτικό πρόβλημα.(πέρα από τα δικά μας εγκληματικά στοιχεία).

Και δεν αναφέρομαι στους καλούς σε χαρακτήρα μετανάστες.

Προτείνω όλοι να έχουν και κάποιο είδους όπλο(όχι αναγκαστικά περίστροφο) που να είναι ξεκάθαρα και για κανέναν άλλο λόγο για την άμυνα του ιδίου και της οικογενειάς του.

Σας παραθέτω και πληροφορίες για χόρτα, ποια είναι φαγώσιμα(έχει φωτογραφίες) και πως να τα μαζεύετε.

Υπάρχουν πολλά sites πάνω στο θέμα αυτό καθώς και βιβλία που μπορείτε να αγοράσετε.

Στο ftiaxno.gr σας παραθέτει μερικούς τίτλους βιβλίων για χόρτα, βότανα κλπ.

Ψάξτε και μόνοι σας φυσικά.

Σχετικά links:

http://laspistasteria.wordpress.com/2008/03/20/ radiki/

http://sigatakastana.blogspot.com/2012/03/blog-post_10.html

http://www.ftiaxno.gr/2008/03/ blog-post_17.html

Τρόποι μαγειρέματος χωρίς ρεύμα

Εξοπλιστείτε με φουρνάκι που καίει ξύλα, ή φιάλη υγραερίου με μάτι και βαλβίδα και λάστιχο που συνδέει αυτά φυσικά.

Ώστε να είστε ανεξάρτητοι από τυχόν διακοπή ρεύματος για κανένα μήνα πάνω κάτω, για να μαγειρεύετε. Μετά βρίσκεται την άκρη.

Φιάλες υγραερίου βρίσκετε σε καταστήματα που πουλάνε είδη camping-barbeque,συσκευές θέρμανσης όπως αυτές που βλέπετε σε καφετέριες.

http://www.xo.gr/dir-az/Y/ Ygraeriou-Fiales

http://www.4uthesite.com/ category.php?caid=442

http://www.vrisko.gr/dir/ fiales-ygraerioy/athina/

http://www.xo.gr/dir-az/Y/ Ygraeriou-Fiales

Τιμή, φιάλη, μάτι, βαλβίδα και λάστιχο είναι 60 ευρώ πάνω κάτω(αν δεν έχετε άδεια φιάλη). ΑΛΛΑ με κάθε άδεια φιάλη που έχετε η νέα δίδεται 20 ευρώ, άρα αν έχετε μάτι, βαλβίδα και λάστιχο, δίνεται την παλιά φιάλη και παίρνεται με 20 την νέα.

Ορίστε και παράδειγμα:

http://st3.xo.gr/files/1/ Backoffice/customer_photos/ 10557587.JPG

http://st3.xo.gr/files/1/ Backoffice/customer_photos/ 10557588.JPG

Μην ξεχάσετε βαλβίδα και το λάστιχο.

Αλλιώς δείτε αν μπορείτε να φτιάξετε ηλιακούς φούρνους. Φτιάχνονται εύκολα και με απλά υλικά.

Σχετικό link:

http://solarcooking.org/plans/

Να έχετε υπόψη για κάκιστο σενάριο

Επίσης αυτό είναι επιφύλαξη αλλά συζητιέται και σε σοβαρούς κύκλους, επειδή η χώρα είναι σε αδύναμη κατάσταση υπάρχει η περίπτωση να συμβεί θερμό επεισόδιο. Θυμηθείτε τις συνθήκες των Ιμίων.

Και ήταν χειρότερες από ότι είναι τώρα για τους Τούρκους.

Μακάρι να μην συμβεί, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται. Σε τέτοιες καταστάσεις όλα είναι ρευστά.

Έχουν καταγραφεί περίεργες Τουρκικές κινήσεις την περίοδο των εκλογών, καθώς και μέχρι 24 Μαΐου κάνουν ασκήσεις στο Αιγαίο.

Ψάξτε το και εσείς.

Υ.Γ. Ξέρω ότι υπάρχει δισταγμός για να πάρει κανείς 6 μήνες προμήθειες, εδώ και για 3 μήνες είναι πολύ. Για 3 κυρίως λόγους, λεφτά, ψυχολογική πίεση, χώρος.

1)Τα λεφτά δεν θα πάνε χαμένα, γιατί σκεφτείτε ότι αγοράζετε τώρα θα το φάτε στο μέλλον πριν λήξει, άρα δεν θα κάνετε ψώνια τότε. Το μόνο μη βολικό στη όλη διαδικασία είναι ότι πρέπει να δώσετε λεφτά μαζεμένα για να τα αγοράσετε.

Σε αυτό προτείνω λίγα λίγα, όσα μπορείτε κάθε φορά που πάτε σούπερ μάρκετ.

2)Χώρος, προσωπικά το βρίσκω ανούσια δικαιολογία

γιατί όλα τα σημάδια εντός και εκτός Ελλάδος δείχνουν

αρνητικά, άρα με το να είστε προετοιμασμένοι, αλλά θυσιάζετε λίγο την διακόσμηση του σπιτιού και επηρεάζεται η καλαισθησία σας, πιστεύω δεν είναι σημαντικό.

3)Ψυχολογική πίεση, ότι θα μπεις στο τρυπάκι ότι μπορεί να συμβεί κάτι τραγικό και τρέχεις να πάρεις πράγματα, και αν δεν γίνει θα είναι κουραστικό με ψυχολογικές μεταπτώσεις ενδιάμεσα και στο τέλος ποιος μου εγγυάται ότι θα γίνει κιόλας?

Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις είσαι σίγουρος μόλις γίνουν τα γεγονότα, μπορεί να γίνουν γρήγορα μπορεί να γίνουν αργά, μπορεί και καθόλου, αλλά αν γίνουν δεν ξαναγυρνάνε πίσω για να ετοιμαστείς.

Άρα μπορεί να προλάβεις να πάρεις προμήθειες μόλις δεις τα πρώτα σημάδια ή να είναι πολύ αργά για κάθε κίνηση ή να μην γίνουν και να βρεθεί η ιδανική λύση ώστε τελειώσουν όλα τα προβλήματα.

Μπορείς όμως να το ξέρεις 100% ότι θα γίνει το τελευταίο, όταν όλα κατά 95% και πάνω δείχνουν το αντίθετο?

Πέρα του επιχειρήματος ότι πρέπει πάντα να έχουμε προμήθειες για ώρα ανάγκης, από φυσική καταστροφή(σεισμός, πιθανό στην Ελλάδα) έως πόλεμο

ή στην περίπτωσή μας καμιά στάση πληρωμών και αναρχία(με την κακή έννοια) στους δρόμους.

Υπάρχει επιπλέον το επιχείρημα ότι όλα δείχνουν ότι τώρα δεν είναι μια κανονική, δύσκολη περίοδος για την χώρα όπου θα φτιάξει, με κάποια απλά προβλήματα κοκ.

Έχει γίνει τους τελευταίους μήνες κάτι, για το καλύτερο της χώρας? Τίποτα δεν έφτιαξε, ψάξτε τι λένε οι έξω, οι αντικειμενικές πάντα εφημερίδες ή sites, ψάξτε μόνοι σας, καλυτέρεψε καθόλου η κατάσταση? Μεταξύ μας δεν χρειάζεται να βλέπουμε ειδήσεις ή να μας πούμε οι έξω πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, τα βλέπουμε καθημερινά μόνοι μας.

Μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτή η περίοδος που περνάμε είναι σαν την περίοδο 2008 έως και 2011 μέσα, που υπήρχε ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα που έρχονται?

Ή πρόκειται να καλυτερέψει έτσι εύκολα από την μια μέρα στην άλλη?

Το τελευταίο που θέλω να πω, είναι ότι αν όλα αυτά συμβούν, αυτό που θα έχει σημασία είναι να βοηθάει ο ένας τον άλλον, να μείνουμε ενωμένοι ότι και αν συμβεί.

Αλληλεγγύη είναι το μόνο που μας έχει μείνει και αλληλεγγύη είναι αυτό που θα μας σώσει.

Dimitris K.

Hellas XG

ΠΗΓΗ

Διαβάστε περισσότερα θέματα επιβίωσεις με κλικ ΕΔΩ …

http://thesecretrealtruth. blogspot.com/2014/03/blog- post_1435.html#ixzz2wtCOI0jH

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ…ΒΙΝΤΕΟ:

http://katohika.gr/epiviosi/odigies-epiviosis-vinteo/

+++++++++++++

10 πράγματα που θα συμβούν στην οικονομική κατάρρευση

Πολλοί μιλούν για μια επικείμενη οικονομική κατάρρευση. Έχουν βάση οι ισχυρισμοί τους;

Ακούστε ένα ποτπουρί από δηλώσεις διάφορων οικονομολόγων στην αρχή του βίντεο

‘’Τεράστια κρατικά ελλείμματα…φυγή των δισεκατομμυριούχων από τις ΗΠΑ…. παγκόσμια απόρριψη του δολαρίου…. η μεγαλύτερη φούσκα της ιστορίας που αποτελείται από ίδιες φούσκες παγκόσμια, οι οποίες όλες μαζί μεγαλώνουν εκθετικά…οικονομική κατάρρευση μεγαλύτερη ακόμα και από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης στις ΗΠΑ… το ερώτημα δεν είναι αν θα συμβεί αλλά πότε… τεράστιο ιταλικό και γερμανικό χρέος που θα σκάσει τη φούσκα στη Γερμανία και τη Νότια Ευρώπη και θα ακολουθήσει η κινεζική φούσκα, κάτι που θα σημάνει παγκόσμιο θάνατο…. ούτε οι Κινέζοι δεν έχουν τόσο αποθεματικό για να το αποσοβήσουν….κατάρρευση μέσα στο 2017’’, είναι μερικοί από τους τίτλους που ακούσαμε.

Μόλις λοιπόν αποφασίσουν τα παγκόσμια αφεντικά να σκάσουν τη φούσκα της παγκόσμιας οικονομίας και να προκαλέσουν την οικονομική κατάρρευση τι θα συμβεί;

1) ελλείψεις τροφίμων, μέχρι να αδειάσουν και να κλείσουν οριστικά τα σούπερ μάρκετ

2) ελλείψεις νερού, μέχρι να διακοπεί πλήρως η υδροδότηση

3) διακοπές ρεύματος, μέχρι να καταρρεύσει πλήρως το δίκτυο ηλεκτροδότησης

4) ελλείψεις ιατροφαρμακευτικού υλικού, έως το κλείσιμο των νοσοκομείων

5) ελλείψεις καυσίμων, έως ότου δεν θα απομείνει σταγόνα

6) κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος- υπερπληθωρισμός- τα χρήματα θα χάσουν την αγοραστική τους δύναμη

7) άγρια εγκλήματα, ταραχές και πλιάτσικο, ο καθένας θα νοιάζεται για τον εαυτό του και θα πρέπει να μπορεί να προστατεύει τον εαυτό του

8) εκτόξευση αυτοκτονιών

9) εμφάνιση ανταλλακτικής οικονομίας και φαινομένων μαύρης αγοράς

10) η κυβέρνηση θα είναι ανίκανη να σώσει τους πάντες. Μόνος-η σου πρέπει να σώσεις τον εαυτό σου και τους δικούς σου

Προσέξτε!!!!!!! Όλα αυτά θα γίνουν αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προειδοποίηση!!!!!!!! Αρκεί ο κατάλληλος πόλεμος, η κατάλληλη τρομοκρατική επίθεση, μια θανατηφόρα πανδημία ή μια φυσική ή τεχνητή καταστροφή στη σωστή στιγμή, για να γίνει η αρχή. Όλο και περισσότεροι σεισμοί μεγάλου μεγέθους συμβαίνουν παγκοσμίως, ηφαίστεια ενεργοποιούνται, η Κορέα απειλεί με πόλεμο, η Μέση Ανατολή είναι το μεγάλο μπάχαλο, όπλα ηλεκτρομαγνητικών παλμών υπάρχουν. Ποιος θα κάνει την αρχή;

Τι μπορώ λοιπόν να κάνω για να προετοιμαστώ; Εδώ παρατίθεται μια ευρεία λίστα με αντικείμενα για το σπίτι (κάποια και για το σακίδιο) απ’ όπου εσύ θα επιλέξεις τι σου αρμόζει και μπορείς να αγοράσεις. Εννοείται δεν γίνεται να τα κουβαλήσεις όλα αυτά μαζί σου αν χρειαστεί να εγκαταλείψεις το σπίτι σου, ενώ τα περισσότερα μπορείς να τα κατασκευάσεις αν χρειαστεί, χάρη στην πολύτιμη γνώση του ΔΟΕ του Δημοσθένη Λιακόπουλου

1) κράτα κάποια μετρητά στο σπίτι

2) μην αφήνεις χρέη και μην παίρνεις δάνεια (τα χρέη δεν θα μπορείς να τα εξυπηρετήσεις και θα επιδεινωθούν κι άλλο και θα σε στείλουν φυλακή)

3) στρέψου σε μέταλλα όπως ο χρυσός και το ασήμι

4) φύγε από τις μεγάλες πόλεις, τα σύνορα και ακτές αν μπορείς τουλάχιστον κατά 50-100 χιλιόμετρα

5) αγόρασε ζεστά μάλλινα ρούχα, σκουφιά, κουβέρτες, εξοπλισμό για βροχή

6) οπωσδήποτε ορειβατικά παπούτσια και εξοπλισμό πεζοπορίας

7) μάσκα αερίων

8) τσεκούρι, φτυάρι, μαχαίρι

9) εξοπλισμός άμυνας (σπρέι πιπεριού, μαχαίρια, πυροβόλα όπλα, τόξο, σφεντόνα κτλ)

10) πυρομαχικά (για πυροβόλα όπλα, βέλη, σφαιρίδια κτλ)

11) πυξίδα και χάρτες

12) πολυεργαλείο- ελβετικός σουγιάς

13) σακίδιο για κάθε μέλος της οικογένειάς σου (πρέπει οπωσδήποτε να έχει μέσα: σκηνή, sleeping bag, φίλτρο νερού, σπινθηριστή, μαχαίρι, ρουχισμό, ιατρικό kit, sos kit, paracord, Energon Power καιMelanthin, τρόφιμα και νερό)

14) καταφύγιο (σπίτι στο χωριό, εξοχικό, συγγενείς σε άλλο μέρος, σακίδιο με σκηνή και sleeping bag)

15) αποθηκευμένο καθαρό νερό, μεθόδους συλλογής νερού, κοντινή πηγή νερού, φίλτρα νερού, αντλίες νερού, κουβάδες, μπιτόνια, μπουκάλια

16) πηγή φωτιάς (σπινθηριστής, αναπτήρες, σπίρτα) + γνώση άλλων μεθόδων

17) φακός και μπαταρίες ή ηλιακός ή με δυναμό, φανός, κεριά

18) τρόφιμα (όσο περισσότερα στο σακίδιο), εργαλεία καλλιέργειας γης και σπόροι

19) γνώσεις καλλιέργειας της γης

20) ιατρικό kit

21) βιταμίνες (μας καλύπτουν το Energon Power και το Melanthin)

22) ραδιόφωνο + μπαταρίες ή καλύτερα ραδιόφωνο που φορτίζει με τον ήλιο ή με δυναμό

23) ασυρμάτους (πιθανότατα αρκεί εκ των προτέρων συνεννόηση με τα μέλη της ομάδας επιβίωσης για τα μέρη συνάντησης σε περίπτωση κατάρρευσης)

24) προιόντα υγιεινής (οδοντόκρεμες, σαπούνια, χαρτιά υγείας, πουάρ για ξέπλυμα, σαμπουάν, αφρόλουτρο) – Προσοχή!!!!!! Η καλή μυρωδιά του σώματός σας θα προδώσει ότι έχετε απόθεμα…..

25) αν υπάρχει μωρό ή κατοικίδιο, τότε πρέπει να καλύψετε και τα υλικά για τις δικές τους ανάγκες

26) kit ραπτικής –ραπτομηχανή- αργαλειό

27) καύσιμα (ξύλα, πέλετ, πετρέλαιο θέρμανσης, πετρέλαιο κίνησης, φιάλες υγραερίου)

28) σχέδιο Β

29) ομάδα επιβίωσης (αποφύγετε κοινότητες, συμμορίες, καταυλισμούς επιζώντων, κρατικά προσφυγικά καταλύματα, στρατό και αστυνομία!!!!!!!!!!!!!)

30) μην αποκαλύπτεις την προετοιμασία σου!!!!!!!!!!!

Καταλαβαίνετε ότι θα είναι ο καθημερινός αγώνας μας αποκλειστικά για την επιβίωση και όχι για να κερδίσουμε τις ανέσεις που μας τάζει το Μάτριξ του Σαμαέλ. Καιρός για θρήνο των παλιών μεγαλείων ή για περιπέτεια;

Εσείς θα το φιλοσοφήσετε και θα το αποφασίσετε

Ασκληπιός

http://www.el.gr/war/survival/183-survival/96304-10-pragmata-poy-tha-symboyn-sthn-oikonomikh-katarreysh

Ενέργεια ίσον επιβίωση

Ο σύγχρονος άνθρωπος εξαρτά πολλές από τις ανάγκες του από την λειτουργία συσκευών που καταναλώνουν ενέργεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα κινητά τηλέφωνα που εκτός από την επικοινωνία παρέχουν υπηρεσίες αντάξιες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή….

Τεχνική αναζήτησης τροφής στη φύση

Μια βασική δεξιότητα που θα πρέπει να κατέχει όποιος θέλει να είναι επαρκώς προετοιμασμένος για μια ακραία κατάσταση επιβίωσης, είναι να μπορεί να ξεχωρίσει ποια από τα άγρια φυτά που βρίσκονται στην φύση είναι κατάλληλα για τροφή και ποια πρέπει να αποφεύγει. Η γνώση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί ακόμα και μία μικρή ποσότητα ενός τοξικού φυτού μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Η μόνη μέθοδος που θεωρείτε δοκιμασμένη και αξιόπιστη είναι αυτή που περιγράφεται στο εγχειρίδιο επιβίωσης του αμερικανικού στρατού και χρησιμοποιείτε εδώ και αρκετές δεκαετίες και αποτελείται από μερικά απλά βήματα.

1. Χωρίζουμε το φυτό στα επιμέρους βασικά οργανικά μέρη που είναι η ρίζα, το κοτσάνι, τα φύλλα και τα άνθη. Σε ορισμένα φυτά ένα μέρος του μπορεί να είναι τοξικό ενώ ένα άλλο όχι.

2. Εκτελούμε τη δοκιμή κάθε φορά σε ένα μόνο μέρος του φυτού.

3. Αρχικά, μυρίζουμε το δείγμα αποκλείοντας το σε περίπτωση δυνατής και άσχημης μυρωδιάς.

4. Στη συνέχεια, τρίβουμε το δείγμα στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα ή του καρπού για 15 λεπτά.

5. Αν δεν υπάρξει κάποια αλλεργική αντίδραση επιστρατεύουμε το σημαντικότερο εργαλείο που διαθέτουμε που είναι η γλώσσα. Βασική προϋπόθεση είναι να μην έχουμε φάει οτιδήποτε τουλάχιστον 8 ώρες πριν τη δοκιμή. Επίσης κατά την δοκιμή για να είναι ασφαλές το συμπέρασμα που θα αποκομίσουμε θα πρέπει να μην καταναλώσουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από καθαρό νερό.

6. Στην αρχή ακουμπούμε το δείγμα στα χείλη για να δούμε αν θα μας προκαλέσει κάψιμο ή φαγούρα.

7. Μετά από 5 λεπτά εάν δεν υπάρξει αντίδραση, το ακουμπάμε στη γλώσσα και το κρατάμε για μερικά λεπτά.

8. Εάν δεν υπάρχει κάποια αντίδραση, το μασάμε και το κρατάμε στο στόμα για 15 λεπτά. Εάν δεν μας προκαλέσει κάποιο σύμπτωμα όπως κάψιμο, φαγούρα, μούδιασμα ή πόνο τότε μπορούμε να το καταπιούμε.

9. Αναμένουμε για ενδείξεις ασθένειας για τουλάχιστον 8 ώρες. Αν αρρωστήσουμε κάνουμε εμετό και πίνουμε άφθονο νερό.

10. Εάν δεν υπάρξουν ενδείξεις ασθένειας, μπορούμε να καταναλώσουμε αρχικά μια περιορισμένη ποσότητα του φυτού και να περιμένουμε για άλλες 8 ώρες. Τότε μόνο μπορούμε να θεωρήσουμε ότι το μέρος αυτό του φυτού είναι ασφαλές για τροφή.

Η τεχνική αυτή δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση των μανιταριών καθώς αυτά μπορούν να μας προκαλέσουν δηλητηρίαση ακόμα και αρκετές ημέρες αργότερα.

4 Μαρτίου 2018, ΤΕΧΝΙΚΕΣ

http://www.epiviosi.gr/texniki-anazitisis-trofis-sti-fusi/

ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου