Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Τα εγκλήματα του τουρκικού καθεστώτος ενώπιον του Διεθνούς Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη - σήμερα




Ο «Σύνδεσμος του Κόλπου για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες», ο Αφρικανικός Οργανισμός για τον Πολιτισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» και ο «Αραβικός Οργανισμός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Βρετανία και την Ευρώπη»....


επιβεβαίωσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι στη συνεδρίαση για την Τουρκία, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 28 Ιανουαρίου, στο Διεθνές Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, θα συζητηθεί το μαύρο αρχείο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με την αιγυπτιακή 'Έλ Μπαλάντ', ο Σύνδεσμος ζήτησε μια πολιτική απόφαση που να μπορεί να αντιμετωπίσει την εθνοκάθαρση και τη συστηματική αιματηρή καταπίεση που ασκείται εδώ και χρόνια από το τουρκικό καθεστώς κατά του κουρδικού λαού, τόσο στην Τουρκία, το Ιράκ όσο και στη Συρία, μέσω του τακτικού στρατού και των συναφών τρομοκρατικών πολιτοφυλακών, της δήμευσης των περιουσιών, της καταπάτησης των κουρδικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, υπό το φως της σιωπής της διεθνούς κοινότητας και της έκθεσης των Κούρδων στην εθνοκάθαρση.
Η τουρκική κατοχή προσπαθεί με κάθε τρόπο να αλλάξει τα δημογραφικά στοιχεία των περιοχών στη βόρεια Συρία, όπου έχουν ζήσει με ασφάλεια για χιλιάδες χρόνια.

Ο Σύνδεσμος απευθύνει έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα, εκπροσωπούμενη από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να ξεκινήσουν έρευνες για τα τρομακτικά εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Ερντογάν κατά του μουσουλμανικού κουρδικού λαού, συμπεριλαμβανομένου του τουρκικού στρατού, κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών του επιχειρήσεων εναντίον των Κούρδων με τη χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων, όπως η έκλυση τοξικών και εμπρηστικών αερίων εναντίον ​​τους από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Ο Σύνδεσμος πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν προσέλαβε μισθοφόρους από τη Συρία και τους φέρνει στη Λιβύη, για να πολεμήσουν μαζί με τη λεγόμενη «Κυβέρνησης Συμφιλίωσης» της Λιβύης, στο πλαίσιο των συμφωνιών ασφάλειας και στρατιωτικών συμφωνιών που υπεγράφησαν πρόσφατα μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Φαγιέζ αλ Σάρατζ- επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας.
Οι τρεις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσαν ότι μέχρι σήμερα έχουν φτάσει περίπου 2.400 μισθοφόροι στην Τρίπολη της Λιβύης, ενώ ο αριθμός των προσληφθέντων που έχουν εγγραφεί σε τουρκικούς καταυλισμούς για να λάβουν κατάρτιση έχει φθάσει τους περίπου 1700 μισθοφόρους εν μέσω συνεχιζόμενων προσλήψεων στο Αφρίν, στην Ασπίδα Ευφράτη και στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας.


Η ταξιαρχία Αλ Μουτασίν, η ταξιαρχία του Σουλτάνου Μουράτ, η ταξιαρχία των ‘βόρειων γερακιών’ χαμάτ, η Λεγεώνα του Λεβάντε και η ταξιαρχία Σουλεϊμάν Σάχ, έχουν ενταχθεί υπό την τουρκική διοίκηση.

Ο Σύνδεσμος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έθεσε αυτά τα αναμφισβήτητα γεγονότα ενώπιον του Διεθνούς Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και μπροστά στην τοπική και διεθνή κοινή γνώμη, απευθύνει έκκληση προς τα όργανα και οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών να διεξαγάγουν δημόσια δίκη για το καθεστώς του Ερντογάν και να παρακολουθήσουν στενά την εφαρμογή των αποτελεσμάτων.

Επιπλέον, η Τουρκία δεν έχει εφαρμόσει τις συστάσεις που εξέδωσε το Συμβούλιο κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις του, 1η και 2η, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Άγκυρα συνεχίζει να υποτιμά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, τα οποία είναι δικαιώματα που πολεμά το καθεστώς του Ερντογάν




El Balad.News

--

A.B.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου