Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε

Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε
Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε - Λεωφόρος Ιωνίας Μεγ. Βαθεία Ανατολή Ιωάννινα - τηλ : 26510 46955 - 26510 47897 - EMAIL : ventzissa@hotmail.com - Οικοδομικά Εργαλεία και Υλικά Ξυλεία Σίδηρος Οικοδομών Σίδηρος Εμπορίου Θερμοπροσόψεις Παραγωγή Αδρανών Υλικών Δόμηση - Κατοικία.

Most Popular

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020

Τιμήθηκαν οι πεσόντες στη μάχη της Κόνιτσας


Τελέσθηκαν και φέτος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Κόνιτσας οι επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) για την μάχη της Κόνιτσας.Την Αρχιερατική θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο για τους πεσόντες τέλεσε ο μητροπολίτης κ. Ανδρέας. Ακολούθησε ομιλία του Προέδρου της Ε.Α.Α.Σ., αντιστράτηγου ε.α. Δημητρίου Κωστούλα, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα και τη θυσία των υπερασπιστών αξιωματικών, οπλιτών και κατοίκων της πόλης, αναδεικνύοντας τη γενναιότητα και το μεγαλείο τους.

Ο Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, υπογράμμισε ότι είναι χρέος μας να φανούμε αντάξιοι των γενναίων εκείνων που υπερασπίστηκαν τη συνείδηση του Ελληνικού Έθνους, για να συμπληρώσει: «Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε.

Η πατρίδα μας διαθέτει πολλές υγιείς δυνάμεις. ΄Εχει έμψυχο υλικό, που μπορεί να δίνει το παρών, όταν υπάρχει ανάγκη. Αρκεί να αναλάβει καθένας μας την ευθύνη που του αναλογεί, ώστε να αλλάξει η νοσηρή κατάσταση».

Στο Μνημόσυνο παρέστησαν ο Δήμαρχος Νίκος Εξάρχου, ο βουλευτής Γρεβενών της Ν.Δ. Ανδρέας Πάτσης, εκπρόσωποι ενώσεων αποστράτων, αντιστασιακών οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια όλοι μαζί μετέβησαν στο Κοιμητήριο της Άνω Κόνιτσας, όπου υπάρχει το Μνημείο Πεσόντων στρατιωτών στη μάχη του Δεκεμβρίου 1947.

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση στο ενοριακό κέντρο του Μητροπολιτικού ναού.epirusblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου