Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Κυβερνοασφάλεια με όπλο την ενημέρωση





Μία αναλυτική ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της κυβερνοασφάλειας, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου έγινε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στην ημερίδα που συνδιοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και οι κεντρικοί ομιλητές παρουσίασαν τις βασικές εξελίξεις, με στατιστικούς και αριθμητικούς δείκτες για τη χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και τις βασικές αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο, μετά την εφαρμογή της Οδηγίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Από τον Δικηγορικό Σύλλογο οι ομιλητές, Ερρίκος Αθανασίου ως νομικός σύμβουλος και του Πανεπιστημίου και Παναγιώτης Κατσάνος, Διδάκτορας Ποινικού Δικαίου έδωσαν το στίγμα των αλλαγών και των ισχυουσών διατάξεων με βάση τον κανονισμό προστασίας των προσωπικών δεδομένων από το 2016.
Ο Μανώλης Σφακιανάκης, αντιστράτηγος εν αποστρατεία, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για την πρόσβαση των Ελλήνων στο διαδίκτυο, για τη συχνότητα χρήσης του διαδικτύου μέσω του κινητού, αλλά και για την ραγδαία αύξηση του ποσοστού χρήσης του διαδικτύου και των εφαρμογών του στις ηλικίες 65 έως 74 ετών.
Χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν ο πρύτανης Τρ. Αλμπάνης, οι αντιπρυτάνεις Μ. Πασχόπουλος και Στ. Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ Διον. Κυριακόπουλος, ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Μ. Νάκα και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Στ. Τσιάρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου