Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Tους άριστους μαθητές βράβευσε ο Δήμος

Τους εφτακόσιους περίπου άριστους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων βράβευσε ο Δήμος Ιωαννιτών στην ετήσια εκδήλωση που έγινε στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.Παράλληλα βραβεύτηκαν και οι μαθητές των σχολείων που εκπροσώπησαν την περιοχή στην Βουλή των Εφήβων.

Αρκετοί από τους βραβευθέντες παραβρέθηκαν με την ιδιότητα του φοιτητή καθώς πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.


Όλοι καταχειροκροτήθηκαν αλλά το πιο θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα ήταν για τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων της πόλης που έκαναν τα προβλήματα δύναμη και αρίστευσαν!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, εκπρόσωπος της 8ης Μεραρχίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Βασίλης Μουσελίμης, ο αντιπρύτανης Μηνάς Πασχόπουλος, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης και άλλοι.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στην ομιλία του συνεχάρη τα παιδιά που αρίστευσαν υπογραμμίζοντας ότι σήμερα η κοινωνία μας έχει απόλυτη ανάγκη τις νησίδες αριστείας σε όλους τους τομείς.

«Τα παιδιά είναι το μέλλον. Εμείς οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο για αυτά. Να τους δώσουμε τα εφόδια που χρειάζονται και να τα βοηθήσουμε να ανοίξουν τα δικά τους φτερά.

Να πετάξουν αλλά να μην γίνουν αποδημητικά πουλιά. Να τους δημιουργήσουμε τους όρους και τις προυποθέσεις για να προκόψουν στον τόπο τους.

Αν χάσουμε τα παιδιά, αν οι νέοι φύγουν μακριά, τότε είμαστε οριστικά καταδικασμένοι», υπογράμμισε.

Στην εκδήλωση έβαλε την δική του μουσική πινελιά το Σύνολο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου.


Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ:

«Ο Δήμος μας έχει καθιερώσει αυτή την εκδήλωση για να βραβεύσει και να τιμήσει. Για να επιβραβεύσει τους άριστους που κάθε χρόνο αποδεικνύουν ότι ακόμη και σε δύσκολες εποχές τα Γιάννενα είναι πρώτα στα γράμματα.

Τιμούμε λοιπόν τους μαθητές μας που βρέθηκαν στην κορυφή. Ανάμεσά σας ήδη αρκετοί έκαναν το επόμενο βήμα.. Είναι φοιτητές σε κάποιο Πανεπιστημιακό τμήμα διευρύνοντας τον κύκλο της γνώσης.

Είναι μια ηθική επιβράβευση, μια οφειλόμενη τιμή στις προσπάθειες αυτής της γενιάς να κυνηγάει τα όνειρά της παρότι μεγάλωσε μέσα στην κρίση και σε μία περίοδο δύσκολη για τη χώρα.

Οι δυσκολίες όμως είναι για να τις ξεπερνούμε.. Να τις μετατρέπουμε σε δύναμη και να μας δίνουν ώθηση για να πάμε ακόμη ψηλότερα.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της σημερινής μέρας είναι τα παιδιά. Και μαζί οι οικογένειές τους. Γιατί μαζί με τα παιδιά αγωνίζονται και οι οικογένειες.

Αυτό είναι το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Ένα σύστημα που τα τελευταία χρόνια υποβάθμισε την αριστεία!

Αν όμως σήμερα έχουμε κάτι ανάγκη, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι οι νησίδες αριστείας.

Στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, στη δημόσια διοίκηση, στην επιχειρηματικότητα, στην καθημερινότητα.

Αυτές θα βγάλουν από την μετριότητα, θα δώσουν οξυγόνο στην κοινωνία και χώρο για να αναπνεύσει.

Τα παιδιά είναι το μέλλον. Εμείς οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο για αυτά. Να τους δώσουμε τα εφόδια που χρειάζονται και να τα βοηθήσουμε να ανοίξουν τα δικά τους φτερά.

Να πετάξουν αλλά να μην γίνουν αποδημητικά πουλιά. Να τους δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να προκόψουν στον τόπο τους.

Αν χάσουμε τα παιδιά, αν οι νέοι φύγουν μακριά, τότε είμαστε οριστικά καταδικασμένοι.

Και ο τόπος μας, τα Γιάννενα, η Ήπειρος έχει ανάγκη τους νέους. Είναι αυτοί που θα ανοίξουν τον δρόμο στην επόμενη μέρα, στο μέλλον.

Η ηθική επιβράβευση που αποδίδει σήμερα ο Δήμος σε αυτά τα νέα παιδιά είναι μια συμβολική όσο και ουσιαστική κίνηση.

Μια γενιά που αναζητεί έναν ανοιχτό δρόμο να για να ξεδιπλώσει τα όνειρα και τις δυνατότητες της.

Το δικό μας χρέος είναι να κρατάμε ανοιχτό αυτό το δρόμο.

Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά που είναι εδώ σήμερα. Πρώτα στα γράμματα.

Θέλω να συγχαρώ και τα παιδιά που δεν είναι εδώ γιατί είμαι σίγουρος ότι έχουν τις δικές τους πρωτιές.. Στις τέχνες, στον αθλητισμό, σε άλλους τομείς.

Θέλω να ευχηθώ επιτυχίες για το μέλλον.

Τα νιάτα πάνε μαζί με τη δύναμη, το χαμόγελο και την αισιοδοξία.

Κρατήστε το χαμόγελο. Και την παιδική αθωότητα. Χαρείτε.. Όσες κι αν είναι οι δυσκολίες, μην ξεχνάτε ότι είστε παιδιά!

Το χαμόγελο και την λάμψη από τα μάτια σας το έχουμε όλοι ανάγκη»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου