Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Έχει γεμίσει ναυτικές αρμάδες η Ανατολική Μεσόγειος - Δείτε τις θέσεις των πολεμικών πλοίων (ΧΑΡΤΗΣ)




Την ένταση που έχει προκληθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο σε διπλωματικό, όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, βασικά λόγω της τουρκικής επεκτατικότητας, αποτυπώνει σ΄έναν χάρτη ο λογαριασμός Petroleum Economist.



Σ' αυτόν φαίνονται οι θέσεις των πολεμικών πλοίων της Ελλάδας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου αλλά και της Γερμανίας, καθώς και θαλάσσιες οριοθετήσεις-διεκδικήσεις των κρατών στην Ανατολική Μεσόγειο.


PE Maps@PEMaps1


#EastMed military and political tensions have been ramped up in recent months. PE Maps has collated the latest situation. Will this deter interest in the regions energy potential? #Turkey #Cyprus #Libya #Greece #EEZ Read more.. https://www.petroleum-economist.com/articles/politics-economics/middle-east/2019/turkey-pushes-east-mediterranean-boundaries …


54
11:22 π.μ. - 3 Φεβ 2020
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
65 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Τουρκικές φρεγάτες βρίσκονται τόσο στη Λιβύη, σε συνεργασία με την ακτοφυλακή, όσο και στην Κύπρο. Από χθες Κυριακή το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις έφθασε εντός του θαλασσοτεμαχίου 4, δυτικά της Κύπρου, με απλωμένα τα καλώδιά του.

Από μακρινή απόσταση επιβλέπουν δύο τουρκικές φρεγάτες. Την ίδια ώρα, το γεωτρύπανο Γιαβούζ παραμένει στο τεμάχιο 8, μαζί με υποστηρικτικά σκάφη. Βόρεια του ιδίου τεμαχίου, πλέει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ και μία ελληνική φρεγάτα.

Κατά τις χθεσινές μεσημβρινές ώρες, γαλλικά μαχητικά Ραφάλ υπερίπταντο πάνω την Πάφο, το Τρόοδος και τη Λάρνακα, με άδεια από τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο κοινών ασκήσεων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Αιγυπτιακά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν στις αρχές Ιανουαρίου ναυτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας εντός της Αιγυπτιακής ΑΟΖ.





thepressroom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου