Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ....Η κυβέρνηση οδηγεί την χώρα στην Χάγη! - Δένδιας: ''Να κλείσουμε τη σελίδα με το Oruc Reis''
Κάτι περίεργο συμβαίνει με την Κυβέρνηση. Από την μία θέλει να κλείσει το θέμα με το Oruc Reis και από την άλλη επιθυμεί να πάει η χώρα στη Χάγη. Η Τουρκία δεν θα δεχθεί να πάει στη ...Χάγη μόνο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Θα θέσει συνολική και οριστική επίλυση του αιγιακού "ζητήματος" για αυτην και των παράλογων διεκδικήσεών της.

Δεν το ξέρουν αυτό στην Αθήνα; Γιατί επιμένουν σε αυτό το ζήτημα; Οι ελληνοτουρκικές διαφορές, όπως θέλει να τις αντιλαµβάνεται η Αγκυρα, αγκαλιάζουν και άλλα θέµατα πέραν της υφαλοκρηπίδας (γκρίζες ζώνες, χωρικά ύδατα, αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών κ.ά.), θέµατα τα οποία για την Αθήνα δεν αποτελούν ελληνοτουρκικές διαφορές, αλλά µονοµερείς τουρκικές διεκδικήσεις.
Τι δήλωσε ο Δένδιας
Στο ενδεχόμενο προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, στο περιστατικό με το Oruc Reis, το μεταναστευτικό και τη Λιβύη αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον ΘΕΜΑ 104,6.
«Πάντοτε έχουμε επιλέξει ανοιχτούς δίαυλους στην Τουρκία. Με την Τουρκία έχουμε μια σημαντική διαφορά την υφαλοκρηπίδα που καθώς το δίκαιο των θαλασσών έχει προχωρήσει, έχει και μια διαφορά για την ΑΟΖ. Μπορούμε να συζητήσουμε ευχαριστώς για αυτό, αλλά αν αποφασίσει η Τουρκία να εγείρει στη συζήτηση το θέμα του σπιτιού της γιαγιάς μου που έχω κληρονομήσει στου Παξούς, ο διάλογος δεν μπορεί να οδηγήσει στη Χάγη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.
«Η Ελλάδα δεν είναι κλειστή στη συζήτηση αλλά εξαρτάται πώς το βλέπει η Τουρκία» πρόσθεσε ο υπ. Εξωτερικών συμπληρώνοντας ότι «ελπίζω πάντα μέσα μου επειδή πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να βρει άκρη με την Τουρκία και προσπαθώ να διερευνήσω την πιθανότητα αυτή».

«Οφείλω να μην κλείσω ποτέ τις πόρτες όμως η Τουρκία δεν κάνει πολλές φορές τη ζωή μας εύκολη» συμπλήρωσε. «Δεν είναι απλό να πας στη Χάγη. Η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο της σημερινής ημέρας και να μην έχουμε προβλήματα. Είμαστε σε μια περιοχή και εποχή που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς αλλά πρέπει να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα».
Να κλείσουμε τη σελίδα με το Oruc Reis
Όσον αφορά το περιστατικό με την είσοδο του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Oruc Reis» σε περιοχή άνωθεν ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο κ. Δένδιας είπε ότι «είναι καλό να κλείσουμε τη σελίδα αυτή».

«Υπήρξε μια δυσαναλογία της ενασχόλησης της κοινής γνώμης με το συμβάν. Να μην δίνουμε στην άλλη πλευρά την εντύπωση ότι μπορεί κατά το δοκούν να ανεβάζει το θερμόμετρο. Χρειάζονται ψυχρές, μετρημένες αντιδράσεις ώστε να μην δίνουμε την εντύπωση ότι μπορεί να μας σύρει σε οτιδήποτε» πρόσθεσε.

Για ποιον λόγο να κλείσουμε αυτή την σελίδα κ. Δένδια; Δεν πρέπει να μάθει ο Ελληνικός λαός τι έγινε εκείνα τα 24ωρα; Τι φοβάστε; Φαίνεται πως δεν έχουν βάλει κάποιοι μυαλό ακόμα, καθώς η δικαιολογία που εκστομίζουν κυβερνητικοί Αξιωματούχοι για τα αίτια της ''εισβολής'' του ερευνητικού στην ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι μόνο για γέλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου