Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Κάλεσμα στην Κινητοποίηση Ενάντια στο Αντιδημοκρατικό Εκλογικό Σύστημα – Πέμπτη 15/04


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντιμετωπίζοντάς τη δημοκρατία και την πολυφωνία ως εμπόδιο στην εξουσία της, φέρνει νομοσχέδιο για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην τοπική αυτοδιοίκηση.




Σε συνέχεια διαδοχικών πολιτικών περιορισμού της λαϊκής έκφρασης και στον απόηχο της συνεχόμενης υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης, το νομοσχέδιο προβλέπει την εκλογή Δημάρχου και Περιφερειάρχη με ποσοστό μόλις 43%, εξασφαλίζει πως η πρώτη δύναμη θα
κατέχει τουλάχιστον το 60% των εδρών ανεξάρτητα από το ποσοστό της και εισάγει ως εκλογικό όριο το 3%. Αυτή η καταπάτηση της αναλογικής εκπροσώπησης των πολιτών και ο αποκλεισμός δυνάμεων (κυρίως από τον χώρο της αριστεράς και της οικολογίας) γίνονται στον βωμό της “κυβερνησιμότητας”, μιας έννοιας εξ ορισμού αντιδημοκρατικής και σκόπιμα παραπλανητικής.

Ταυτόχρονα, η κατάργηση της ανεξαρτησίας των κοινοτήτων και το πλήθος εμποδίων που εισάγονται απέναντι στη συμμετοχή της κάθε ανεξάρτητης και ριζοσπαστικής φωνής είναι ακόμα ένα βήμα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην απόπειρα ορμπανοποίησης της χώρας.

Το ΜέΡΑ25 αντιτάσσεται σε αυτό το κραυγαλέο χτύπημα στην αυτοδιοίκηση, τη δημοκρατία και την πολυφωνία. Ως Τομέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΜέΡΑ25 καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27) την Πέμπτη 15 Απριλίου στις 17:00.

Όχι στο ψέμα της κυβερνησιμότητας – Ναι στην πολυφωνία και τη δημοκρατία!

https://mera25.gr/announcement/tomeas-topiki-aftodioikisis-kalesma-stin-kinitopoiisi-enantia-sto-antidimokratiko-eklogiko-systima-pebti-15-04/?fbclid=IwAR3Wp9Wld1CJrFI8-TtWDa7MOGH5H4NO9l0lSErKx5TB8Rw6qDge8eqQE9E





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου