Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Απολογισμός με αυτοκριτική και δεσμεύσεις



Σε μία μαραθώνια και εξαντλητική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής.



Πρόκειται για μία συνεδρίαση που προβλέπεται από τη νομοθεσία και δίνει την δυνατότητα να παρουσιαστούν όλες οι πτυχές του έργου κατά την προηγούμενη χρονιά.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν: ο π. Ηλίας Σέπερης εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, ο κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Γιάννης Λυκοτραφίτης Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου, η κ. Μαρία Νάκα Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, ο κ. Φίλιππας Φίλιος Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, ο κ. Σπύρος Σουρέλης Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και ο κ. Απόστολος Κοκορδάτος εκπρόσωπος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, οι αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Επιχειρήσεων απάντησαν σε δεκάδες ερωτήματα που τέθηκαν από το σύνολο σχεδόν των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο Δήμαρχος η συνεδρίαση ανέδειξε δύο στοιχεία και δύο διαφορετικές αντιλήψεις:

Από την μία η Δημοτική Αρχή δεν θέλησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, έκανε την αυτοκριτική της και αναγνώρισε ότι αρκετά ζητήματα μπορούσαν να προχωρήσουν πιο γρήγορα.

Από την άλλη οι περισσότερες παρατάξεις και ιδίως οι δύο μεγαλύτερες, ακολούθησαν την πεπατημένη. Προσπάθησαν κι αυτή την φορά να μηδενίσουν τα πάντα ενώ εκ μέρους της «Ενότητας Πολιτών» ακολουθήθηκε η γνώριμη τακτική ωραιοποίησης του παρελθόντος.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να πορεύεται με γνώμονα την παραγωγή έργου και με συγκεκριμένες προτεραιότητες όπως είναι η υλοποίηση μεγάλων έργων πολλά εκ των οποίων έχουν δημοπρατηθεί αλλά και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών που ως ένα σημαντικό βαθμό έχει επιτευχθεί.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των φορέων όχι μόνο για την παρουσία τους στη συνεδρίαση αλλά για την γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία με τον Δήμο, ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου που κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας συνέχισαν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, το σύνολο των δημοτικών συμβούλων και δεσμεύτηκε ότι η προσπάθεια θα ενταθεί με μοναδικό στόχο η δημοτική αρχή να είναι χρήσιμη για τους πολίτες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου