Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Το «Great Reset» σε εφαρμογή: Θα πληρώνεις ενοίκιο για να μείνεις στο σπίτι σου - Από 1/6 ο νέος πτωχευτικός κώδικας




Η Ελλάδα μετά το lockdown δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτή που γνωρίζαμε καθώς φαίνεται πως ο κορωνοϊός ήταν η αφορμή για να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο για την «Μεγάλη Επανεκκίνηση».



Άλλωστε μας είχε προϊδεάσει από τον Νοέμβριο (!) ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν επάνω στο γραφείο του ήταν το βιβλίο «Covid-19: The Great Reset» το οποίο θεωρείται -και είναι- η «Βίβλος» του δεύτερου κύματος της νέας παγκοσμιοποίησης μετά τον κορωνοϊό.



Ανάμεσα σε όλα όσα θέλουν οι «οπαδοί» της νέας παγκοσμιοποίησης είναι να μην κατέχουμε τίποτα, άλλωστε πριν από λίγους μήνες πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μεγάλη συνέντευξη του στον Alpha είχε υποστηρίξει με ιδιαίτερη ευκολία πως «υπάρχει σήμερα η δυνατότητα πτώχευσης και η πτώχευση σημαίνει τη δυνατότητα να κάνει κανείς μία καινούργια αρχή. Γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι στην Ελλάδα η πτώχευση ήταν μία κατάρα που σε συνόδευε για πάντα, εσένα και την οικογένεια σου».




 Έτσι λοιπόν ενάμιση περίπου μήνα μετά τις δηλώσεις Κ.Μητσοτάκη μπαίνει σε εφαρμογή ο νέος πτωχευτικός κώδικας, ο οποίος θα ισχύει από την 1η Ιουνίου

Αναφορικά με τα χρέη και τους πλειστηριασμούς, καθώς θα καταργηθεί η προστασία της 1ης κατοικίας!
Με τον νέο πτωχευτικό νόμο, από την ερχόμενη εβδομάδα, θα μπορούν τα νοικοκυριά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις να ρυθμίζουν τις οφειλές τους με το πλάνο να φτάνει ως και τα 35 χρόνια και να ευνοεί εκείνους που δεν έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, καθώς οι υπόλοιποι θα χάσουν αυτά που έχουν, προκειμένου να φτάσουν στο επίπεδο των φτωχότερων.

Ειδικότερα, αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο πτωχευτικός κώδικας, ο οποίος προβλέπει για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είτε ρύθμιση είτε πτώχευση.

Μεταξύ άλλων, δεν προστατεύεται η α’ κατοικία, όποιος πτωχεύει χάνει όλη την περιουσία και διαγράφει τις οφειλές του, ενώ εάν υπάρχει εισόδημα πάνω από το ακατάσχετο αυτό δεσμεύεται για 1 έως 3 έτη.

Δίνεται η ευκαιρία αποπληρωμής χρεών, όχι μόνο παλαιών, αλλά και νέων (τα λεγόμενα κορωνοχρέη), έως 420 δόσεις, προκειμένου να μπει μία ρύθμιση σε παλαιότερες οφειλές.

Σε σχέση με τις οφειλές προς τις τράπεζες, οι δόσεις αποπληρωμής μπορούν να φτάσουν και μέχρι τις 250.

Όπως διαβάσατε παραπάνω, όσοι δηλώνουν πτώχευση, θα έχουν απώλεια του συνόλου της περιουσίας τους και διαγραφή των οφειλών τους. Αυτό αφορά σε μικρές επιχειρήσεις, επαγγελματίες, αλλά και απλούς πολίτες.

Με την πτώχευση του οφειλέτη γίνεται μεταβίβαση της 1ης κατοικίας σε φορέα που θα συσταθεί, και ο οφειλέτης έχει την δυνατότητα ενοικίασης της κατοικίας του! Δηλαδή θα πληρώνει ενοίκιο για να ζει στο ίδιο του το σπίτι!

Η διάρκεια του ενοικίου είναι 12 έτη, ενώ η επαναγορά της κατοικίας θα μπορεί να γίνει αλλά χωρίς αφαίρεση των ενοικίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου