Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

OXI από τη Μέρκελ στην κατάργηση των πατεντών για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού γιατί “θα προκληθούν σοβαρές επιπλοκές στην παραγωγή”



Αρνητική εμφανίζεται η Γερμανίδα Καγκελάριος, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, στο ενδεχόμενο να καταργηθούν οι πατέντες των εμβολίων κατά του κορονοϊού, μετά και την πρόταση που έκανε χθες Τετάρτη ο Αμερικανός Πρόεδρος μέσω της.. εμπορικής αντιπροσώπου των ΗΠΑ.



Η Άγκελα Μέρκελ φέρεται να ισχυρίζεται ότι το σχέδιο της άρσης θα δημιουργήσει “σοβαρές επιπλοκές” στην παραγωγή των εμβολίων και για αυτό το λόγο, σύμφωνα με Γερμανό αξιωματούχο, το σχέδιο δεν προκρίνεται από το Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον Τζο Μπάιντεν, υπέρ της άρσης της πατέντας εμφανίστηκαν Εμανουέλ Μακρόν, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εμφανίστηκε ανοιχτή σε συζήτηση.

Την ίδια ώρα εξάλλου και η γερμανική εταιρεία BioNTech εκτιμά ότι η προστασία των πατεντών για τα εμβόλια για την Covid-19 δεν είναι ο παράγοντας εκείνος που περιορίζει την παραγωγή και τον εφοδιασμό των χωρών με το εμβόλιο που έχει αναπτύξει η ίδια σε συνεργασία με την αμερικανική Pfizer.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου