Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Στο Σούλι αύριο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Γιάννα ΑγγελοπούλουΣτις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα του Κουγκίου και τους προεπαναστατικούς αγώνες των Σουλιωτών, θα βρίσκονται αύριο Κυριακή 30/05 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.Σύφωνα με το πρόγραμμα θα παραστούν σε δοξολογία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, θα ακολουθήσει ξενάγηση στον Ιστορικό Χώρο του Σουλίου σε μνημεία πολιτισμικού ενδιαφέροντος και συνάντηση με το Δήμαρχο Σουλίου Ιωάννη Καραγιάννη, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Στο χώρο του Βουλευτηρίου, όπου βρίσκονται και τα αγάλματα των Ηρώων Σουλιωτών, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία προσκυνητών, με την συμμετοχή ελαχίστων επισήμων και χωρίς την καθιερωμένη αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη συνέχεια η κα Αγγελοπούλου θα επισκεφθεί την Ηγουμενίτσα, όπου πρόκειται να συναντηθεί με το Δήμαρχο της πόλης Ιωάννη Λώλο. Στον Δημοτικό Ναυταθλητικό Όμιλο θα συναντηθεί με την Ολυμπιονίκη Αλεξάνδρα Τσιάβου και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Απόστολο Γκουντούλα.

Η περιοδεία της κας Αγγελοπούλου θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα Σύβοτα, όπου πρόκειται να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου