Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Περί υιοθεσίας ο λόγος ...



Με αφορμή το δελτίο τύπου, που εξέδωσε στις 25.05.2021 η Πρόεδρος της Κοινότητας Ιωαννίνων, κα. Σοφία Καραπάνου και αφορά την υιοθεσία του πάρκου του Άλσους από το τοπικό συμβούλιο θα




 θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι το συγκεκριμένο δ.τ. εκφράζει τις προσωπικές απόψεις της Προέδρου και τα όσα αναφέρονται σε αυτό δεν αποτελούν απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιωαννιτών. Η Πρόεδρος ένα μόλις 24ωρο μετά την ανάγνωση των γραπτών της δηλώσεων προς τους δημοσιογράφους των τοπικών Μ.Μ.Ε περί αποδοχής της υιοθεσίας όχι μόνο του Άλσους αλλά όλων των πάρκων της πόλης, έκανε στροφή 180 μοιρών και ενημέρωσε τους πολίτες για άρνηση της υιοθεσίας του πάρκου, πράγμα που δεν απορρέει από καμία συλλογική απόφαση του αρμόδιου οργάνου της κοινότητας.

Εύλογα προκύπτουν τα εξής ερωτήματα :

1ο) Θεωρεί η πρόεδρος την κοινότητα Ιωαννιτών πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και αντιπολίτευσης απέναντι στη δημοτική αρχή ;

2ο) Θεωρεί πως η ιδιότητα της προέδρου της Κοινότητας Ιωαννιτών υπερισχύει των συλλογικών αποφάσεων του τοπικού συμβουλίου;

3ο) Απαξιώνει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία για δράση της κοινότητας στο πάρκο του Άλσους από το τοπικό συμβούλιο;

Στην συνεδρίαση του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Ιωαννιτών συζητήθηκαν δράσεις και δραστηριότητες για το Άλσος, όπως π.χ. η κοπή χόρτων, ο καθαρισμός με εθελοντικές ομάδες, κινηματογραφική ή μουσική βραδιά σε συνεννόηση με το πνευματικό κέντρο ή έκθεση φωτογραφίας, διάθεση αρωματικών φυτών κλπ.". Στα πλαίσια αυτής της απόφασης πραγματοποιήθηκε ως πρώτη εκδήλωση η δράση της 24ης Μαΐου με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων». Είναι προφανές ότι η εκ των υστέρων άρνηση της Προέδρου γίνεται καθαρά για αντιπολιτευτικούς λόγους .

Η υιοθεσία των δημόσιων χώρων είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται παντού στην Ευρώπη. «Υιοθεσία πάρκου» σημαίνει σύνταξη ενός προγράμματος συνεχών δράσεων και ενεργειών και η κοινότητα αναλαμβάνει αυτή την λειτουργία στα πλαίσια της αστικής κινητικότητας.

Με τις τελευταίες επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν, το Άλσος είναι ξανά καθαρό και οφείλουμε να το διατηρήσουμε καθαρό για τα παιδιά μας και τους ηλικιωμένους μας, αλλά και για όλους τους κατοίκους της πόλης μας, που βρίσκουν ένα χώρο αναψυχής στους δύσκολους καιρούς που όλοι μας ζούμε !Για αυτό και θα στηρίζουμε τις δράσεις, τις οποίες προτείναμε ως παράταξη στο τοπικό συμβούλιο και έγιναν αποδεκτές από την πλειοψηφία των μελών του, με σκοπό την υιοθεσία του πάρκου από την κοινότητα Ιωαννιτών .

Η συγκεκριμένη πρόταση θα τεθεί από την παράταξη μας στο επερχόμενο συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστεί ή όχι η υιοθεσία του πάρκου και η συνέχιση των δράσεων που σκοπό έχουν να αναδείξουν και να προασπίσουν τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας!




Τα μέλη του συμβουλίου της κοινότητας Ιωαννιτών της παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου