Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Ολοκληρώνεται η Εφύρας, ανάδοχος για το δασύλλιο Γορίτσας



Τη σύμβαση για την προστασία, ανάδειξη και διαμόρφωση σε χώρο δασικής αναψυχής του δασυλλίου Γορίτσας (περιοχή Ζευγάρια) υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον ανάδοχο του έργου.



Από τις υπηρεσίες του Δήμου είχε προηγηθεί η εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης η οποία εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σχεδόν ταυτόχρονα με αυτή για το Πάρκο Πυρσινέλλα.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει προϋπολογισμό 100 χιλιάδων ευρώ.

Το έργο αφορά στην εκτέλεση καλλιεργητικών και βελτιωτικών υλοτομικών εργασιών, εργασιών νέων φυτεύσεων και δημιουργίας υποδομών για την αισθητική αναβάθμιση και αντιπυρική προστασία του δασυλλίου και του περιβάλλοντος χώρου.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εργολαβίας θα εκτελεστούν εργασίες κατασκευής νέου μονοπατιού, καθαρισμού βλάστησης, κοπής και απομάκρυνσης ξερών δέντρων, φυτεύσεις νέων πλατύφυλλων δένδρων και θάμνων, περιποιήσεις υφιστάμενης βλάστησης, τοποθέτηση νέων καθιστικών, τοποθέτηση ξύλινων κιοσκιών, τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, συντήρηση αντλιοστασίου υδατοδεξαμενής και πυροσβεστικών κρουνών.

Σκοπός είναι, με την συγκεκριμένη παρέμβαση, να υπάρξει πλήρης αναβάθμιση του δασυλλίου ώστε να καταστεί ένας πραγματικός χώρος αναψυχής για όλους τους κατοίκους.

Οδός Εφύρας

Στην ίδια περιοχή είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης, αναβάθμισης και ασφαλτόστρωσης της οδού Εφύρας.

Τα σημεία όπου εξελίσσονται εργασίες επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 450.000 ευρώ. Στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας έγιναν εργασίες στον κόμβο όπως και πλήρης αναβάθμιση του χώρου όπου γίνεται η λαϊκή αγορά.

Παράλληλα ανακατασκευάζονται τα πεζοδρόμια ενώ έχει προηγηθεί η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

Παρεμβάσεις μικρότερης κλίμακας θα γίνουν και σε άλλους δρόμους της ίδιας περιοχής.

«Οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στην οδό Εφύρας λύνει προβλήματα της περιοχής. Κάνουμε το χρέος μας προς τους πολίτες. Και το χρέος μας δεν είναι άλλο από το να προσπαθούμε κάθε μέρα να βελτιώσουμε τις υποδομές, να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής, να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητά τους. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σε όλες τις συνοικίες, σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

«Οι παρεμβάσεις που γίνονται στο οδικό δίκτυο και οι εργασίες που θα ξεκινήσουν στο δασύλλιο Γορίτσας αποτελούν ουσιαστικά ένα πλέγμα έργων που απαντά ολοκληρωμένα και συνολικά στα σοβαρά προβλήματα της περιοχής. Οι εργασίες στην οδό Εφύρας ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες, λίγες μέρες, ενώ πολύ σύντομα θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος και θα ξεκινήσει τα έργα στο δασύλλιο σύμφωνα με την μελέτη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας», τόνισε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου