Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Συναντήσεις του Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, με ομόλογους υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας Ιωάννινα.






Συναντήσεις των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθυντών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, με ομόλογους υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας.





Συζητήθηκαν θέματα αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση της υπάρχουσας αστυνομικής συνεργασίας.

Επικροτήθηκε η άριστη συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών και τονίστηκε η σπουδαιότητα συνέχισης των επαφών και συναντήσεων για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας.

Επίσημες συναντήσεις εργασίας πραγματοποιήθηκαν την 26 και 27 Μαΐου 2021 σε Γιάννενα και Κορυτσά, μεταξύ των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθυντών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, με ομόλογους υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας.

Κατά τις συναντήσεις, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σχετικά με την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως στους τομείς της διακίνησης ναρκωτικών, της εμπορίας όπλων, της παράνομης μετανάστευσης, των κλοπών αντικειμένων πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς, των ζωοκλοπών καθώς και των παραβάσεων περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Πιο αναλυτικά, την πρώτη μέρα η συνάντηση έγινε στο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς Ιωαννίνων, μεταξύ του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, Ταξίαρχου Κωνσταντίνου Δούβαλη με τους ομολόγους του, Γενικό Διευθυντή Αστυνομίας Περιφέρειας Αργυροκάστρου Fatmir Hoxha και Γενικό Διευθυντή Αστυνομίας Περιφέρειας Αυλώνας Artion Duka.

Οι τρεις Αξιωματούχοι συνοδευόταν από αντιπροσωπείες Αξιωματικών, οι όποιοι προΐστανται ή εποπτεύουν Υπηρεσίες και περιοχές που εμπίπτουν στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας των δυο χωρών και συγκεκριμένα:

από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Μουσελίμης και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ιωάννης Παππάς,


από την πλευρά της Αλβανικής Αστυνομίας συμμετείχαν ο Διευθυντής Συνόρων Περιφέρειας Αργυροκάστρου Arben Joco και ο Διευθυντής Συνόρων Περιφέρειας Αυλώνας Luigi Vathi.




Τη δεύτερη μέρα, στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στην Κορυτσά, συμμετείχαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Θωμάς Νέστορας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής Θωμάς Ζήκας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Παναγιώτης Γεωργιάδης.


Την ελληνική αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομίας Κορυτσάς κ. Ferdinand Mara, ο Διευθυντής Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Κορυτσάς Andon Marko, ο Διοικητής Ασφαλείας και Εγκληματολογικών Ερευνών Ilir Proda, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομίας Κορυτσάς Hamdi Fjora και ο Διοικητής Συνοριακής Φύλαξης στην Καπεστίτσα Κορυτσάς Emiliano Resulaj.


Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των αστυνομιών των δύο χωρών, σημειώθηκε η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και ενδυνάμωσής της και τονίστηκε η εποικοδομητική σχέση που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, προς όφελος της ασφάλειας και της σταθερότητας στα σύνορα των δύο χωρών.


Οι συναντήσεις και οι επαφές μεταξύ στελεχών των αστυνομιών των δύο χωρών θα συνεχιστούν, στο πλαίσιο της βελτίωσης των διμερών σχέσεων στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου