Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Mας έλεγαν ότι αν κάνουμε την 1η δόση του εμβολίου έχουμε 99% προστασία - Τώρα λένε ότι «κινδυνεύουμε περισσότερο»!



Οι διάφοροι «ειδικοί» που εδώ και ένα χρόνο βγαίνουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν (στα φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ) να μας δηλώνουν για την "ευλογία" των εμβολίων έχουν πλέον άλλη γνώμη όπως




 φαίνεται καθώς εκεί που μας έλεγαν ότι αν κάνουμε ....την 1η δόση του εμβολίου έχουμε 90% προστασία τώρα λένε ότι κινδυνεύουμε περισσότερο!

Π.χ, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), σε ανάρτησή του στο Facebook, στις 28 Μαρτίου έλεγε ότι «στις 99% των εμβολιασθέντων έχουν ισχυρή ανοσοαπόκριση έναντι της Covid-19 μετά από μία δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech»!.

Τώρα, μετά τον θάνατο εκατοντάδων εμβολιασμένων με την πρώτη δόση, όπως ο τέως υπουργός Θ.Κατσανέβας που είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfiazer/BioNTech, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και εκφραστής των κυβερνητικών γραμμών στην «αντιμετώπιση της πανδημίας» αναφέρει ότι «όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση προφανώς έχουν μια μερική προστασία όμως υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος να νοσήσουν», ενώ «υπάρχει κι ένας δεύτερος κίνδυνος ότι αν κολλήσω κορωνοϊό ενώ έχω μερική ανοσία, τότε την ώρα που πολλαπλασιάζεται μέσα μου ο κορωνοϊός υφίσταται την πίεση της παρουσίας των αντισωμάτων που δεν είναι πολλά, αλλά υπάρχουν, οπότε είναι πολύ πιθανό μέσα μου να δημιουργηθούν μεταλλαγμένα στελέχη κορωνοϊού».

«Άρα δεν είναι ότι δεν είμαι πλήρως προστατευμένος, είναι ότι δεν πρέπει να κολλήσω την ώρα που είμαι μερικώς εμβολιασμένος γιατί υπάρχει πιθανότητα να παράξω μέσα στον οργανισμό μου μεταλλαγμένα στελέχη κι αυτό δεν το θέλουμε», εξήγησε.

Ακολούθως, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι «επειδή την ώρα που πολλαπλασιάζεται ο ιός μέσα στον οργανισμό υπάρχουν αντισώματα, αλλά όχι τόσα ώστε να τον εξουδετερώσουν, οι όποιες τυχαίες αλλαγές που γίνονται στον ιό είναι αυτές που τον κάνουν να ξεφεύγει από τα λίγα αντισώματα».

«Άρα θα είναι ένα μεταλλαγμένο στέλεχος το οποίο θα ξεφεύγει από τα αντισώματά μας και θα είναι ανθεκτικό και στα εμβόλια. Αυτός είναι ένας κίνδυνος υπαρκτός και πρέπει αυτοί που είναι εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση να συνεχίσουν να προσέχουν και για την υγεία τους καθώς δεν είναι 100% προστατευμένοι αλλά και για τον λόγο που σας λέω», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου