Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Η μάχη Cosmote TV, Nova, ANT1 και ΕΡΤ...



Η μάχη για τα αθλητικά δικαιώματα είναι πολυεπίπεδη στην Ελλάδα, με τέσσερεις παίκτες.
Δίπλα στη Forthnet (Nova), την Cosmote TV, την ΕΡΤ έρχεται να προστεθεί και ο ΑΝΤ1, ο οποίος θέλει να επεκταθεί – εκ νέου- στη συνδρομητική τηλεόραση, με το εγχείρημα του ΑΝΤ1+ από τον




 Σεπτέμβριο. Αυτοί είναι οι... «Big4» της ελληνικής τηλεόρασης στα αθlητικά δικαιώματα

Η επόμενη ημέρα για τη Forthnet του ομίλου United περνάει και μέσα από τις διαπραγματεύσεις για τα δικαιώματα της Super League.
Οι «Big-4» του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακός, ΠΑΟ,ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) έχουν δηλώσει πως θα ξεκινήσουν επαφές τόσο με τη Forthnet όσο και με τον OTE για τα δικαιώματα της επόμενης χρήσης. Η πανδημία, δείχνει να έχει επηρεάσει τη Nova που είχε μειωμένα έσοδα κατά 7,9% από τους εταιρικούς πελάτες, τις καφετέριες που πρόβαλαν τους αγώνες, αλλά και από τον ανταγωνισμό που δέχονται εξαιτίας του Netflix, της Cosmote TV και των λοιπών υπηρεσιών streaming.


Ο όμιλος United κινείται με βάση την ισχύ του. Ετσι εξασφάλισε μια νέα πολυετή στρατηγική συμφωνία με την FIBA, μέσω της United Media που επηρεάζει άμεσα και την Ελλάδα.


Οι συνδρομητές των καναλιών Novasports θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας Ανδρών και περισσότερα από 1000 παιχνίδια όλων των μεγάλων διοργανώσεων.

Απομένει η διεκδίκηση των ελεύθερων δικαιωμάτων των ίδιων μεγάλων αθλητικών γεγονότων, Eurobasket, Mundobasket, καθώς υπάρχει η ευρωπαϊκή υποχρέωση -που ακόμη δεν έχει θεσμοθετηθεί για την μετάδοσή τους και από ελεύθερο δίκτυο.

Εδώ κυρίως η ΕΡΤ έχει τον πρώτο λόγο, ενώ και ο ΑΝΤ1, όταν έκλεισε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας μετέδωσε του αγώνες του Eurobasket 2013

Η Cosmote TV έκανε κίνηση-ρελάνς και εξασφάλισε το ιταλικό πρωτάθλημα, που μεταδιδόταν από τη Nova, ενώ ανανέωσε και τη συμφωνία της με το NBA. Και για τις δύο διοργανώσεις έγιναν υψηλές προσφορές από το United Group.

Η Cosmote TV έχει εξασφαλίσει το αγγλικό πρωτάθλημα, όπως και τη μεγάλη τριετή συμφωνία (2021 – 2024) για τη μετάδοση των αγώνων του UEFA Champions League, του UEFA Europa League, της νεοσύστατης διοργάνωσης UEFA Europa Conference League, καθώς και των UEFA Super Cup και UEFA Youth League...


typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου