Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Η Ήπειρος οφείλει να τιμήσει συμβολικά και ουσιαστικά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντο



Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, έστειλε ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος.



Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Προς κο. Αλέξανδρο Καχριμάνη

Περιφερειάρχη Ηπείρου

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Kε. Περιφερειάρχη, η παράταξή μας «Ορίζοντες Ηπείρου» προτρέπει την Περιφερειακή Αρχή, πέραν των όποιων άλλων πιθανών εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, να προχωρήσει στη φωταγώγηση του κτιρίου της Περιφέρειας Ηπείρου στα Γιάννενα και των αντίστοιχων ή άλλων πιο κατάλληλων σημείων στις αντιπεριφέρειες, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, ανήμερα της 19ης Μαΐου.

Η ιστορία της Ηπείρου άλλωστε είναι γεμάτη από προσφυγιά, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες ανά την Ήπειρο ποντιακές κοινότητες, οι οποίες πασχίζουν να διατηρήσουν την προσφυγική τους συνείδηση και στις νέες γενιές Ποντίων.

Οι κινήσεις συμβολισμού και ανάδειξης της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων πρέπει να γίνονται από όλους χωρίς εξαίρεση και είναι καθήκον μας, έστω και συμβολικά, να ταυτιστούμε με τον αγώνα τους.

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον Ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως αυτή καθιερώθηκε το 1994 με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και η Περιφέρεια Ηπείρου οφείλει να τιμήσει, συμβολικά και ουσιαστικά, με όσα μέσα διαθέτει.

Κινηθείτε άμεσα.

Με εκτίμηση,

Ο Επικεφαλής της Παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου»,

Σπύρος Ριζόπουλος









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου