Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Αποκαλυπτική έρευνα: «Ξεγυμνώνει» την κυβέρνηση που θέλει να εμβολιάσει και όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό!



Ένα ακόμη «μέτωπο» έχει ανοίξει η «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» και αυτό είναι ο εμβολιασμός όσων έχουν νοσήσει με κορωνοϊό με μία δόση.
 


Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί «ειδικοί» έχουν εμφανιστεί στα κανάλια για να «πείσουν» για τα οφέλη που υπάρχουν από τον εμβολιασμό των όσων έχουν ήδη νοσήσει από τον κορωνοϊό, μία συζήτηση που γίνεται για έναν μόνο λόγο... για να μην μπορούν να πάρουν «πράσινο» πιστοποιητικό όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

Η απόφαση της ΕΕ είναι να χορηγείται «πράσινο» πιστοποιητικό σε όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, ή έχουν κάνει τεστ, ή έχουν εμβολιαστεί, κάτι που μάλλον... δεν άρεσε και τόσο στο Μαξίμου, το οποίο ήθελε να υπάρχει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα χορηγείται μόνο σε εμβολιασμένους.

Έτσι οι γνωστοί «ειδικοί» (αυτοί που θέλουν να πείσουν για την ανάγκη του υποχρεωτικού εμβολιασμού) υποστηρίζουν πως όσοι έχουν εμβολιαστεί έχει μεγαλύτερη προστασία από όσους έχουν νοσήσει.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, ο οποίος είπε πως οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από Covid-19 και αφού εμβολιαστούν με μία δόση, θα έχουν μεγαλύτερη προστασία από όσους έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου και δεν έχουν νοσήσει.

«Να τα πάρουμε από την αρχή. Αυτός ο οποίος έχει φυσική νόσηση από Covid-19 χωρίς εμβολιασμό, έχει μικρότερη προστασία από αυτόν που είναι πλήρως εμβολιασμένος. Κάνει, δηλαδή, μικρότερη ανοσολογική απάντηση. Αυτός, όμως, που έχει νοσήσει και μετά κάνει και μία δόση εμβολίου έχει μεγαλύτερη ανοσολογική απάντηση από αυτόν που έχει κάνει δύο δόσεις εμβολίου».

Σύμφωνα με τον «ειδικό», ο εμβολιασμός όσων έχουν μολυνθεί από Covid-19 θα πρέπει να γίνει από 2 έως 3 μήνες μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων. Η φυσική νόσηση, όπως λέει ο ίδιος, αποτελεί την «πρώτη δόση» του εμβολίου.

Να σημειωθεί πως σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών -η οποία πρόσφατα γνωμοδότησε θετικά για τον εμβολιασμό όσων έχουν νοσήσει και ξεπεράσει τη νόσο Covid-19- αναμένεται να προχωρήσει σε διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οι πολίτες θα λάβουν μία δόση εμβολίου.

Όμως αποκαλυπτική έρευνα εκθέτει τον «ειδικό», αλλά και την «κυβέρνηση των λοιμωξιολόγων», καθώς όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό έχουν αντισώματα για τουλάχιστον 8 μήνες, την ώρα που οι εμβολιασμένοι (σύμφωνα με την Pfizer έχουν από 6 έως 8 μήνες).

Αλλά και η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη υποστήριξε πως: «όπως φαίνεται θα πάμε σε τρίτη δόση εμβολίου και αυτό γιατί η κάλυψη που έχουμε, με τα επιστημονικά δεδομένα, είναι από οκτώ έως δώδεκα μήνες. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι για να καλυφθούν, μετά τους δώδεκα μήνες, πρέπει να πάμε και σε επόμενη δόση».

Έρευνα: Για τουλάχιστον 8 μήνες διατηρούν αντισώματα όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό

Δεδομένα από την Ελλάδα για τη διάρκεια της παρουσίας αντισωμάτων έναντι το SARS-CoV-2, μετά 8 μήνες από τη φυσική λοίμωξη, έγιναν προσφάτως δεκτά για δημοσίευση στο επίσημο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολογίας European Journal of Internal Medicine.

Σε αυτή την πρωτοποριακή μελέτη, εξετάσθηκαν 148 άτομα που ανέρρωσαν από τη λοίμωξη COVID-19, το χρονικό διάστημα από Απρίλιο έως Ιούλιο του 2020. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν επιβεβαιωμένη διάγνωση λοίμωξης από SARS-CoV-2 με PCR και στη συνέχεια δυο αρνητικά αποτελέσματα PCR για SARS-CoV-2, με μεσοδιάστημα 7 ημερών.

Συντονιστές της μελέτης είναι οι Καθηγητές Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Ευάγγελος Τέρπος, Μαριάννα Πολίτου και Μελέτιος Α. Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) και οι Καθηγητές Γεώργιος Παυλάκης που είναι Διευθυντής στο Τμήμα Ανθρώπινων Ρετροϊών στο National Cancer Institute (NCI) των ΗΠΑ και Barbara Felber, Διευθύντρια στο Τμήμα Μελέτης της Βιολογίας των Ανθρώπινων Ρετροϊών στο National Cancer Institute (NCI) των ΗΠΑ.

Τη στιγμή της διάγνωσης της COVID-19, οι 91 (61,5%) ασθενείς ήταν συμπτωματικοί αλλά δεν χρειάστηκαν νοσηλεία και οι 57 (38,5%) νοσηλεύθηκαν σε Ελληνικά νοσοκομεία. Ελήφθησαν τρία δείγματα αίματος για μέτρηση αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2.

Το πρώτο δείγμα σε διάστημα 2 μηνών μετά την ημέρα των πρώτων συμπτωμάτων της νόσου, το δεύτερο μετά 6 μήνες και το τρίτο μετά 8 μήνες από τα πρώτα συμπτώματα της νόσου. Μετρήθηκαν αντισώματα έναντι της πρωτεΐνης ακίδας του ιού (Spike, S), έναντι του υποδοχέα με τον οποίο ο ιός εισέρχεται στα ανθρώπινα κύτταρα και βρίσκεται στο άκρο της πρωτεΐνης ακίδας (Spike Receptor Binding Domain, S-RBD), έναντι της νουκλεοκαψιδικής πρωτεΐνης (Nucleocapsid, N) και έναντι του τμήματος της τελευταίας που συνδέεται με το RNA του ιού (Nucleocapsid RNA Binding Domain, N-RBD). Ταυτόχρονα μετρήθηκαν στα παραπάνω χρονικά διαστήματα και εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι του ιού με τη χρήση ψευδοϊού.

Αντισώματα έναντι του SARS-CoV-2 ανιχνεύθηκαν σε όλα τα άτομα που μετείχαν στη μελέτη, στην έναρξη αυτής. Έξι και 8 μήνες μετά τα πρώτα συμπτώματα της λοίμωξης, τα αντισώματα παρουσίαζαν μια διφασική καμπύλη μείωσης (σημαντική μείωση μεταξύ 2 και 6 μηνών και πολύ μικρότερη μεταξύ 6 και 8 μηνών).

Ωστόσο, 8 μήνες μετά τη λοίμωξη, όλοι οι μετέχοντες συνέχιζαν να έχουν αντισώματα έναντι των πρωτεϊνών S και S-RBD, ενώ και το 95% των συμμετεχόντων είχε και αντισώματα έναντι των Ν και Ν-RBD. Τα εξουδετερωτικά αντισώματα παρουσίασαν μεγαλύτερη μείωση και παρέμειναν θετικά στο 75% των συμμετεχόντων στη μελέτη.
Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, ότι οι ασθενείς που νοσηλεύθηκαν είχαν πολύ υψηλούς τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού σε σχέση με αυτούς που δεν χρειάστηκαν νοσηλεία, σε όλα τα χρονικά διαστήματα της μελέτης. Η παρουσία εξουδετερωτικών αντισωμάτων σχετίστηκε ισχυρά με την παρουσία αντισωμάτων έναντι του ιϊκού αντιγόνου S-RBD.

Η μελέτη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς δείχνει ότι τα φυσικά αντισώματα διατηρούνται για 8 μήνες μετά τη νόσηση στη μεγάλη πλειονότητα των ασθενών μετά COVID-19, αναφέρουν οι καθηγητές.

Θεωρούν ότι, επειδή τα εμβόλια παράγουν πολύ υψηλούς τίτλους αντισωμάτων, μεγαλύτερους από αυτούς της φυσικής νόσησης, η αντισωματική ανοσία που παρέχουν θα διαρκεί για τουλάχιστον ίσο χρονικό διάστημα.

Η μελέτη αυτή έγινε εφικτή με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων επιστημόνων από διάφορα ελληνικά κέντρα καθώς και από το NCI των ΗΠΑ. Ειδικότερα η συλλογή των δειγμάτων για τη μελέτη των αντισωμάτων και η εργαστηριακή τους ανίχνευση έγινε στα παρακάτω κέντρα (με τους αντίστοιχους ερευνητές):

Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα» (Ε. Τέρπος, Ε. Κορομπόκη, Ι. Χαριτάκη, Θ. Σεργεντάνης, Ι. Ντάνασης-Σταθόπουλος, Τ. Μπαγκρατούνη και Μ.Α. Δημόπουλος)

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αρεταίειο» (Μ. Πολίτου)

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» (Β. Παππά, Α. Αντωνιάδου, Α. Μπουχλά, Σ. Παπαγεωργίου και Σ. Τσιόδρας)

Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ο Ευαγγελισμός» (Μ. Παγώνη, Χ. Γιατρά και Α. Κοτανίδου)

Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Αγιος Σάββας» (Ε. Γρουζή και Δ. Μοσχανδρέου)

Τμήμα Ρετροϊών NCI ΗΠΑ (B.K. Felber, Δ. Στέλλας, M. Rosati, D. Donohue, Σ. Καραλιώτα, J. Bear, X. Hu και Γ. Παυλάκης)

Να σημειώσουμε επιπλέον και πως ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, είχε τονίσει πως όσοι έχουν νοσήσει δεν θα χρειαστούν εμβολιασμό μέχρι και το τέλος της επιδημίας!

Αφού λοιπόν όλα τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι η φυσική ανοσία είναι μεγαλύτερη απ' αυτή που προσφέρουν τα εμβόλια, γιατί επιμένει η κυβέρνηση να εμβολιάσει όσους έχουν ήδη νοσήσει από κορωνοϊό;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου