Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Δίνουν τη χαριστική «βολή» στο ΕΣΥ βγάζοντας σε αναστολή 10.000 υγειονομικούς!




Αντί να κάνουν προσλήψεις, βγάζουν εκτός μάχης 10.000 εργαζόμενους επειδή δεν έκαναν την ενισχυτική δόση καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ...

Η κυβέρνηση αποτελειώνει το κατακερματισμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου. Είναι πραγματικά εξωφρενικά παράλογο το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας έχουν παραλύσει από την εγκατάλειψη και το ήδη μειωμένο προσωπικό, αντί να κάνει προσλήψεις, επιλέγει να στείλει στα σπίτια τους 10.000 υγειονομικούς, τους οποίους θα βγάλει σε αναστολή εργασίας επειδή δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση του εμβολίου μέσα στο επτάμηνο.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, 10.000 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ θα τεθούν εκτός μάχης και θα προστεθούν στους 4.700 υγειονομικούς οι οποίοι είναι σε αναστολή επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί.

Την ίδια ώρα, μετά τις αναρίθμητες καταγγελίες ότι γιατροί και νοσηλευτές αναγκάζονται να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την 5ημερη καραντίνα ενώ σε άλλες περιπτώσεις δέχονται εντολές να αποφεύγουν ακόμα και να εξεταστούν για να μην βγουν θετικοί και χρειαστεί να λείψουν, οι πρακτικές του υπ. Υγείας φέρεται να είναι τιμωρητικές και μόνο.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της προειδοποιεί ότι το ΕΣΥ θα βουλιάξει και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να διαλύει τα νοσοκομεία της χώραας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Η Κυβέρνηση δείχνει εγκλωβισμένη στην επιλογή της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού του Υγειονομικού Προσωπικού και βρίσκεται πια σε πλήρη αδιέξοδο.

Από Τρίτη 1/2/2022 εφαρμόζεται η διάταξη για τη χρονική διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού που είναι 7 μήνες. Οι Υγειονομικοί εμβολιάστηκαν πρώτοι και η συντριπτική πλειονότητα ξεπέρασε το επτάμηνο.

Πάνω από 10.000 συνάδελφοι δεν έχουν εμβολιασθεί με την αναμνηστική δόση. Ως εκ τούτω θα πρέπει να βγουν σε αναστολή με βάση το Νόμο.

Διοικήσεις Νοσοκομείων ήδη συγκεντρώνουν πιστοποιητικά εμβολιασμού των υπαλλήλων για να εφαρμόσουν το νόμο και να θέσουν σε αναστολή όσους υπερέβησαν το επτάμηνο και δεν εμβολιάσθηκαν με την αναμνηστική δόση.

Πως θα δουλεύουν τα Νοσοκομεία από Τρίτη 1/2/2022 με 10.000 ακόμη αποχωρήσεις συναδέλφων; Θα βουλιάξουμε!!!

Οι εν λόγω συνάδελφοι θα προστεθούν στους 4.700 συναδέλφους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Επίσης συνάδελφοι που τώρα εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης μετά το τρίμηνο τίθονται σε αναστολή.

Τι θα κάνει τώρα η Κυβέρνηση; Θα εφαρμόσει το Νόμο και θα θέσει ακόμη 10.000 συναδέλφους σε αναστολή με την λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή θα σιωπήσει;

Και εάν σιωπήσει γιατί οι 4.700 συνάδελφοι βρίσκονται ακόμη σε αναστολή; Γιατί συνάδελφοι που εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης μετά το τρίμηνο τίθονται σε αναστολή; Η Κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα της αδιέξοδης πολιτικής που εφάρμοσε με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μόνο στο Υγειονομικό προσωπικό της χώρας που είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό 97% το μεγαλύτερο από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα.

Τη σκληρότητα την εφήρμοσε και εξάντλησε στο Υγειονομικό προσωπικό. Δεν τόλμησε να την επεκτείνει σε άλλα επαγγέλματα, λόγω πολιτικού κόστους.

Έγκριτοι Επιστήμονες διατυπώνουν πια επιστημονικές απόψεις, μελέτες ότι οι εμβολιασμένοι αποφεύγουν τη βαριά νόσηση, όχι όμως την ελαφριά νόσηση και την μετάδοση. Με τις επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ (επιστροφή συναδέλφων στην εργασία την 5η μέρα με θετικό τεστ και ήπια συμπτώματα, κατάργηση της προληπτικής καραντίνας συναδέλφων που είναι επαφές κρουσμάτων, την μη διενέργεια προληπτικών τεστ), υπάρχει μεγάλη Νοσοκομειακή διασπορά του ιού και 3.000 συνάδελφοι νοσούν κάθε φορά και βρίσκονται σε καραντίνα.

Γιατί λοιπόν επιμένει η Κυβέρνηση στην αδιέξοδο πολιτική που δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος και διαλύει τα Νοσοκομεία;

Να άρθουν οι αναστολές με προληπτικά τεστ. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην επιμείνει στην υποχρεωτικότητα και θέσει ακόμη 10.000 συναδέλφους σε αναστολή.

Μην διαλύετε το Ε.Σ.Υ.. Μην διαλύετε τα Νοσοκομεία έχοντας κατά νου τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση, συγχώνευση Υγειονομικών Μονάδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου