Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Αν δεν ήταν ο Στρατός θα είχαμε νεκρούς!Ό,τι και να γίνει στην χώρα μας τα “κάστανα από την φωτιά” θα βγάλουν οι Ένοπλες δυνάμεις

Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας, χαίρουν τεράστιας εκτίμησης από το σύνολο του ελληνικού λαού, όχι τυχαία βεβαια.

Σε κάθε φυσική καταστροφή ή ανάγκη των πολιτών, οι ένοπλες δυνάμεις συνδράμουν άμεσα, με όλα τα διαθέσιμα μέσα τους ,πειθαρχημένα δίνοντας εμπιστοσύνη στο σύνολο του έθνους.

Μετά τις καλοκαιρινές μεγάλες φωτιές που κατέκαψαν Αττική, Εύβοια το περασμένο καλοκαίρι, το επόμενο στοίχημα των ενόπλων δυνάμεων παίχτηκε στην Αττική Οδό, στην οποία εγκλωβίστηκαν από χθες το μεσημέρι 1200 άτομα και χιλιάδα και αυτοκινήτων.
Με το που ειδοποιήθηκε το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων, σε χρόνους ρεκόρ έφτασαν στρατιώτες, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί σε αυτή την οδική αρτηρία, κάνοντας ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, με τον απεγκλωβισμό, το μοίρασμα κλινοσκεπασμάτων, φαγητού και την διάσωση ευπαθών ατόμων.

Από καταδρομείς της Ζ ΜΑΚ έως μαθητές της Σχολής Ευελπίδων και μαυροσκούφηδες του ΚΕΤΘ, καθώς και άλλες μονάδες, έπεσαν με τα μούτρα κάτω από αντίξοες συνθήκες να κάνουν αυτό που ορκίστηκαν, υπερασπιζόμενοι τον ελληνικό λαό, με κάθε τρόπο.
Η συνολική συμμετοχή προσωπικού και μέσων ΕΔ σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οχημάτων, φαίνεται παρακάτω:

– Έξοδος Λ.Κύμης (10), 2 οχήματα με 8 άτομα με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων.

Έχει αποδεσμευτεί 1 όχημα με 4 άτομα.- Έξοδος Πεντέλης (12), 9 οχήματα με 44 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευτεί 6 οχήματα με 20 άτομα.


Έξοδος Κηφισίας (11), 8 οχήματα με 34 άτομα και 2 Μηχανήματα (1 Φορτωτής Γαιών, 1 Ισοπεδωτής Γαιών), με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων και τον εκχιονισμό Αττικής Οδού.

Έχει αποδεσμευτεί 1 όχημα με 4 άτομα.- Έξοδος Δουκίσσης Πλακεντίας (13), 6 οχήματα με 35 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών.


Έχουν αποδεσμευθεί 2 οχήματα με 4 άτομα.-Έξοδος Μαραθώνα (15), 5 οχήματα με 61 άτομα και έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών.

Έξοδο Κάντζας (17), 3 οχήματα με 31 άτομα με έργο την διανομή τροφίμων, κουβερτών. Έχουν αποδεσμευτεί 2 οχήματα με 10 άτομα.- Έξοδος Παιανίας (18), 1 όχημα με 5 άτομα και έργο την διανομή τροφίμων.


Έχει αποδεσμευτεί.- Περιοχή Α/Δ ΔΑΑΕΒ, 1 μηχάνημα (Ισοπεδωτής Γαιών) με έργο τον εκχιονισμό.2.Συνολικά διατέθηκαν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού 232 άτομα, 38 οχήματα και 3 μηχανήματα.

Συνολικά διανεμήθηκαν 1040 κουβέρτες, 4500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ.

3. Σταδιακά τα παραπάνω τμήματα θα αντικατασταθούν όπου απαιτείται με μέριμνα των εμπλεκομένων.


4. Επιπρόσθετα σε συντονισμό με ΕΣΚΕΔΙΚ, κινούνται ήδη από 05:30, 5 οχήματα με τρόφιμα και νερό στις εξόδους Δουκίσης Πλακεντίας(1 όχημα) , Μαραθώνος (2 οχήματα) και Κάντζας (2 οχήματα), για διανομή σε εγκλωβισμένους.

Το μόνο που πούμε να πούμε ενώ παραμένουν 200-300 εγκλωβισμένοι μαζί με 1000 αυτοκίνητα ακόμη στην Αττική Οδό, θα ήταν να πάνε όλα καλά, τα υπόλοιπα στην συνέχεια, η οποία θα είναι μεγάλη και οδυνηρή.


Και νεώτερα στοιχεία :

*Απεγκλωβισμοί:* Μέχρι σήμερα στις 08:00 το πρωί: Από την Αττική οδό έχουν απεγκλωβιστεί 1800 οχήματα μένουν 1200 ακόμη, τα περισσότερα από τα οποια τα έχουν εγκαταλείψει οι οδηγοί οι οποίοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού. Έχουν απεγκλωβιστεί 3500 άνθρωποι με την υποστήριξη του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.
Με τον προαστιακό μεταφέρονταν όλη νύχτα άνθρωποι στο αεροδρόμιο. Υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσής τους από το αεροδρόμιο με τον προαστιακό, με την επιχείρηση να είναι σε εξέλιξη. ατά τη διάρκεια της νύχτας διανεμήθηκαν από το Στρατό/αστυνομία/πυροσβεστική/Πολιτική Προστασία 1040 κουβέρτες, 600 μερίδες φαγητό, 5000 μπουκάλια νερό.*Αποζημίωση από Αττική οδό:* Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε.
Σχετικά με τις ευθύνες της εταιρίας θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις.*

Δυσκολία φαινομένου:* Στην Αττική σύμφωνα με τους ειδικούς εξελίχθηκε η μεγαλύτερη χιονοθύελλα των τελευταίων ετών. Το φαινόμενο ήταν μεγαλύτερο σε ένταση και ταχύτερο σε έλευση από κάθε από κάθε μετεωρολογική πρόγνωση.
*Τα βασικά προβλήματα:*

1. Αττική οδός: συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού,
2. Αποκατάσταση ηλεκτροδότησης όπου έχει κοπεί το ρεύμα. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία πρόσβασης των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Είναι σε συνεννόηση με Πολιτική Προστασία και ΠΥ για διευκόλυνση πρόσβασης.

*Ανακοινώσεις:* Ενημέρωση από Στυλιανίδη μεσα στην επόμενη ώρα για εξέλιξη επιχειρήσεων και για το τι θα γίνει στις επόμενες ημέρες σχετικά με αργία, σχολεία, τηλεκπαίδευση κλπ και στη συνέχεια ενημέρωση από Σκρέκα ΔΕΔΔΗΕ*Από Υπουργείο Μεταφορών/υποδομών:* από το πρωί επιχείρηση και ο κόσμος/επιβάτες τρένων που είχαν ατύχημα στην Οινόη έχει μπει μέσα σε λεωφορεία που θα τους γυρίσουν στην Αθήνα. Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας δεν ήταν εκτεθειμένοι, ενώ τους προσφέρθηκε φαγητό και κάθε δυνατή υποστήριξη στις συνθήκες που επικρατούσαν.*Εικόνα νοσοκομείων σε επίμαχες περιοχές:*
2η ΥΠΕ κύλησαν ομαλά εφημερίες σε Ασκληπειο και Θριασιο. Προσέλευση στο Νικαια που εφημερεύει σήμερα από 8.00 γίνεται ικανοποιητικά έως καλά
1η ΥΠΕ ομαλή εφημερία σε ιπποκράτειο και ερυθρό με προβλήματα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίστηκαν. Εφημερίες επόμενων νοσοκομείων ξεκινούν 14.30.
Χαλκίδα Εύβοια διαχειρίστηκαν το ατυχημα της αμαξοστοιχίας χωρίς άλλη πίεση

Το ΕΚΑΒ αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες. Υπήρξε αδυναμία προσέγγισης σε δεκάδες περιστατικά και έχουμε σχεδόν 80 σε εκκρεμότητα εξυπηρετησης.
Το Υγείας είναι σε επικοινωνία με νοσοκομεία που εφημερεύουν να επιτευχθεί η πλήρης πρόσβαση του προσωπικού.
Προβλήματα με οχήματα οξυγόνου που εγκλωβίστηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος αντιμετωπίστηκαν και τροφοδοτούνται τα νοσοκομεία ομαλά με οξυγόνο.

πενταπόσταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου