Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Άρση μέτρων: Την Τετάρτη οι αποφάσεις για ωράριο και μουσική στην εστίαση


Αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις αναφορικά με την άρση των μέτρων στην εστίαση με το περιορισμένο ωράριο και την απαγόρευση της μουσικής, καθώς την Τετάρτη συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών.

Στη συνεδρίαση, θα τεθεί επί τάπητος η άρση των μέτρων στην εστίαση, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και πλήττεται από τις γιορτές με το ωράριο και την απαγόρευση της μουσικής, αλλά και με το κλείσιμο που έφερε η αργία λόγω της κακοκαιρίας, καθώς κατέβασε «ρολά» ολοκληρωτικά, στα πλαίσια της γενικής αργίας σήμερα και αύριο, 25 και 26 Ιανουαρίου.

Οι περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια είναι: Αττική, Εύβοια, Βοιωτία Κυκλάδες, Κρήτη, Σποράδες και Δωδεκάνησα καθώς κηρύσσονται σε κατάσταση ειδικής προστασίας.

Έτσι, οι επιχειρηματίες στρέφουν πλέον τις ελπίδες τους στη χαλάρωση των μέτρων μετά την κακοκαιρία και τις συνεχόμενες εβδομάδες οικονομικής «ασφυξίας» λόγω των μέτρων.

Από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξει μερική άρση των μέτρων, με τη χαλάρωση να αφορά αρχικά την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, με το ωράριο που είναι τώρα έως τις 00:00 να πηγαίνει προς παράταση και να μην αλλάζει ακόμα.

Τέλος, δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στις εισηγήσεις της Επιτροπής, άρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, για την επιστροφή των όρθιων στα μαγαζιά.
Τα μέτρα που είναι σε ισχύ μέχρι 31/1:
Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.
Κλείσιμο των χώρων εστίασης και διασκέδασης στις 00:00. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται σε έξι.
Απαγορεύεται η μουσική.
Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.
Πληρότητα 10% και ανώτατο όριο έως 1.000 άτομα στα γήπεδα.
PCR τεστ 48 ωρών για το επισκεπτήριο στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων.
Αυστηρότεροι όροι για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία.
Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυλιόμενο ωράριο.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στην αυριανή συνεδρίαση, ενώ μετά θα υπάρξει η σχετική εισήγηση από τους ειδικούς στην κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου