Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για Πολιτική Προστασία, Σύσκεψη Υπ. Ανάπτυξης κ.α.Σε διαρκή ετοιμότητα η Περιφέρεια Ηπείρου για ενδεχόμενο χιονοπτώσεων



Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας στην Ήπειρο ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε περίπτωση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, θέτοντας ως προτεραιότητα τη μη διακοπή της κυκλοφορίας στους οδικούς άξονες.

«Η Πολιτική Προστασία εδώ στην Ήπειρο, είπε μεταξύ άλλων, εφαρμόζει ορισμένους κανόνες, ανάλογα με την περίπτωση. Ειδικά στα θέματα χιονοπτώσεων έχουμε μία αρχή: στους δρόμους που βρίσκονται υπό παραχώρηση, δίνουμε εντολή εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας να μην περάσουν νταλίκες την ώρα της χιονόπτωσης και οχήματα- ανάλογα με το βαθμό της χιονόπτωσης- σε μέγεθος τέτοιο που να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στην πρόσβαση των αποχιονιστικών μηχανημάτων. Αυτό διασφαλίζεται μέσω της Τροχαίας και εντολές δίνει μόνο η Πολιτική Προστασία και όλοι μας υπακούμε και βοηθάμε. Αν δεν γίνεται έτσι, δεν μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα».

Η σύσκεψη στο Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφων για τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αφού διευκρίνισε ότι συμμετείχε και ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών, αρμόδιος για θέματα του πρωτογενή τομέα, δήλωσε:

«Ήταν μια πολύ χρήσιμη συζήτηση, η οποία πιστεύω θα δώσει αρκετές λύσεις σε πάρα πολλά θέματα. Και πρέπει να πούμε μια αλήθεια: ότι όσα θέματα δεν λύθηκαν για πάρα πολλά χρόνια στον αγροτικό τομέα αυτή τη διετία έχουν πάρει το δρόμο τους. Αλλά χρειάζονται και άλλες αποφάσεις». Συνεχίζοντας ανέφερε ως παράδειγμα τα προβλήματα με την πιστοποίηση των κίτρινων ΠΟΠ τυριών, τους χάρτες βόσκησης, τις χρηματοδοτήσεις για τις αναμπελώσεις (που χαρακτηρίζονται ως εισοδήματα και φορολογούνται) αλλά και με τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ. «Στον ΓΟΕΒ Άρτας, εξαιτίας των προβλημάτων, δεν δέχεται να αναλάβει τη διοίκηση κανένας υπάλληλος», σημείωσε.

Η αξιοποίηση του αγροκτήματος Κατσικά

Τέλος ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αναφέρθηκε στις δρομολογούμενες παρεμβάσεις στην περιοχή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων: «Η Περιφέρεια έχει πάρει περίπου 1000 στρέμματα στην περιοχή της παλιάς Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, στην Τ. Κ. Κατσικά. Πιστεύω ότι είναι μια μεγίστη ευκαιρία αυτά τα στρέμματα, των οποίων η χρήση δίνεται για 35 χρόνια, να αλλάξουν τα πάντα. Άλλωστε «ακουμπάνε» και στον πεζόδρομο. Ο Υπουργός μου έδωσε το «πράσινο» φως για κάποιες σκέψεις που έχουμε για την αξιοποίηση της έκτασης. Είναι μια πολύ ωραία περιοχή που πρέπει να αποδοθεί, εκτός από Κέντρο Καινοτομίας στα αρωματικά φυτά και τις σπάνιες φυλές και στην αγορά παραγωγών, αλλά και στην «αναπνοή» του κόσμου. Επίσης, υπάρχει ένα ωραίο έργο που γίνεται στην περιοχή από το Δήμο Ιωαννιτών και είναι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου, που ξεκινά από την οδό Γεννηματά και φτάνει στο ΠΕΑΚΙ. Καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά δείχνουν διάφορα πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε προς όφελος τη τοπικής κοινωνίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου