Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ! ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΔΩΡΕΑΝ & ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
Όλοι στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 1-2-2022, ώρα 12μμ – 3μμ
και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη 1:00 στην πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου για να καταφέρει να μας εφησυχάσει, ισχυριζόμενη ότι η πανδημία «όπου να ‘ναι τελειώνει», για να μην πάρει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας ενάντια στη διασπορά του Covid-19 και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, όμως ξέρουμε πολύ καλά, ότι τις εγκληματικές αυτές ελλείψεις τις πληρώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι πανάκριβα. Καινούριες μεταλλάξεις του ιού κάνουν την εμφάνιση τους, αποδεικνύοντας ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε, μέχρι να ξεμπερδέψουμε με τον κίνδυνο αυτόν.

Η κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει την εργαλειοποίηση της πανδημίας, αλλά και την αξιοποιεί για να θωρακίζει την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, για να προχωρήσει το «νέο» ΕΣΥ των ΣΔΙΤ και της ενίσχυσης της ανταποδοτικότητας, για να εφαρμοστεί το «νέο» μοντέλο των εργασιακών σχέσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο :


Ψήφισε την κατάπτυστη τροπολογία με την οποία ο εργαζόμενος που απουσιάζει από τη δουλειά του επειδή νοσεί από Covid, θα τηλεργάζεται για το διάστημα αυτό, ακριβώς κατά το «πάρε ένα Ντεπόν και δούλευε», που έλεγαν και πριν οι εργοδότες στα κρυφά.


Μείωσε την καραντίνα μόλις στις 5 μέρες και το κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος όταν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών.


Αντί για την επαναλειτουργία των 8 νοσοκομείων που παραμένουν κλειστά 10 χρόνια τώρα με ευθύνη τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, αντί για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς παζάρια και χωρίς καμία αποζημίωση, για μία ακόμη φορά τμήματα, κλινικές, ολόκληρα νοσοκομεία μετατρέπονται σε Covid, στερώντας κλίνες και πολύτιμες υπηρεσίες από ασθενείς που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας.


Αντί για γενναία αύξηση της χρηματοδότησης έχουμε μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στον προϋπολογισμό του 2022 κατά 139 εκ. για τα δημόσια νοσοκομεία και κατά 52% για την ΠΦΥ, την ίδια ώρα που επιχειρηματικοί όμιλοι θα τσεπώσουν 11δις ευρώ ζεστό χρήμα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όλοι οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουμε πια ότι κριτήριο για την έμπνευση τέτοιων αρρωστημένων «ρυθμίσεων» είναι εφαρμόζοντας την «ανοσία της αγέλης» να διασφαλίζεται πρωτίστως η «ανοσία των κερδών»

Την ίδια ώρα που η ακρίβεια σαρώνει σε ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την ίδια ώρα που περικόπηκαν εν μέσω πανδημίας εκατομμύρια ευρώ για την υγεία, που δεν περισσεύουν για μισθούς, συντάξεις και τις λαϊκές ανάγκες γενικότερα, «βρέθηκαν» 3 δισεκατομμύρια για την αγορά των γαλλικών Rafale που καμία σχέση δεν έχουν για την άμυνα της χώρας μας! Και την κατάσταση αυτή υπηρετούν όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει ανεξάρτητα από τις «κορόνες» που ανεβάζουν για να αποπροσανατολίζουν.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ! ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

Απαιτούμε:


Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμό. Επίταξη χωρίς καμιά αποζημίωση των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας.


Πλήρες και σύγχρονο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Να ανοίξουν τώρα τα νοσοκομεία που έκλεισαν και όλες οι κυβερνήσεις κράτησαν κλειστά.


Μέτρα προστασίας και μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν διαγνωστικά τεστ covid για όλους. Να υπάρχει σταθερή παροχή rapid-test για όλους, σε όλες τις υπηρεσίες .


Να πάρουν πίσω την κατάπτυστη τροπολογία για τηλεργασία κατά τη νόσηση, για την περικοπή μισθού και την κάλυψη με κανονική άδεια για τη φροντίδα ασθενών.


Μέτρα πρόληψης στα σχολεία και ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 /2 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ 1:00 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου