Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Δήμος Ιωαννιτών - Το Κάστρο μετατρέπεται σε «Πάρκο Πολιτισμού»Με την διαμόρφωση της πλατείας Γλυκήδων και των οδών Ιστορικού Προκοπίου, Γλυκήδων και Σουγδουρή, ο Δήμος Ιωαννιτών επιχειρεί να μετατρέψει το Κάστρο της πόλης σε Πάρκο Πολιτισμού.

Ανάμεσα στον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και τον ανάδοχο, υπεγράφη χτες η σύμβαση για το συγκεκριμένο έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

«Σήμερα γίνεται η εκκίνηση ενός μεγάλου έργου που θα αλλάξει την φυσιογνωμία του Κάστρου» ανέφερε ο κ. Ελισάφ, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς το υπουργείο Πολιτισμού για την άριστη συνεργασία, ώστε το επόμενο διάστημα τα έργα να είναι στη διάθεση των πολιτών, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

«Με την ολοκλήρωση του έργου – επισήμανε ο αρμόδιος επί των τεχνικών έργων Γιώργος Αρλέτος – θα επιτευχθεί η ανάδειξη της βορειοδυτικής Ακρόπολης του Κάστρου και θα ολοκληρωθεί η σύνδεση του ιστορικού χώρου με την δημιουργία μιας πολιτιστικής – ιστορικής διαδρομής τόσο με το Ιτς Καλέ όσο και με την παραλίμνιο περιοχή.

Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου