Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Παραιτήσεις υπουργών ζητά ο Κακλαμάνης: Ο πρωθυπουργός θα λάβει τα μέτρα που πρέπει



ΝΙΚΗΤΑ ο πρωθυπουργος πρεπει να παραιτηθει ...αυτος ξεφτλιζει την παραταξη....
Συγγνώμη από τους πολίτες για τις χθεσινές εικόνες ντροπής με την κακοκαιρία Ελπίδα , όπως τις χαρακτήρισε, στην Αττική Οδό, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης ζητώντας εμμέσως.... παραιτήσεις-απομακρύνσεις υπουργών. Έσπευσε μάλιστα να συμπληρώσει ότι ο πρωθυπουργός θα πάρει τα μέτρα που πρέπει.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις οξέων καιρικών φαινομένων τρεις είναι οι παράμετροι, κατά την άποψή μου, που παίζουν ρόλο του πώς αντιμετωπίζεις μία τέτοια κακοκαιρία Το ένα είναι οι υποδομές. Δε θα πω τίποτα στην περιφέρεια αν είναι οι καλύτερες δυνατές σαν αποτέλεσμα της δεκάχρονης μνημονιακής λιτότητας, αλλά δεν είναι και τόσο κακές. Και εν πάσει περιπτώσει το απόλυτο χάος που δημιουργήθηκε στην Αττική Οδό δε δικαιολογείται με τίποτα, γιατί η Αττική Οδός είναι η μεγαλύτερη η καλύτερη και η ασφαλέστερη οδός. Ευτυχώς που παρενέβη ο εισαγγελέας κι ελπίζω οι ευθύνες του ιδιώτη να καταγραφούν σύντομα και να υποστεί και τις συνέπειες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κακλαμάνης συμπλήρωσε ότι η δεύτερη παράμετρος είναι ο συντονισμός σε όλα τα επίπεδα, Πολιτική Προστασία και συγκεκριμένα κράτος, περιφέρεια και τοπική αυτοδιοίκηση στον πρώτο βαθμό. «Η τρίτη παράμετρος που κάποιοι προσπαθούν να μετακυλήσουν τις μεγάλες ευθύνες είναι οι πολίτες. Οι πολίτες καταλαβαίνουν δύο μόνο λέξεις, επιτρέπεται και απαγορεύεται Όταν λες στους πολίτες επιτρέπεται να κυκλοφορείς, τους συνιστούμε όμως να μην κυκλοφορήσεις, είναι σαν να τους λες κυκλοφόρησε με τα αυτοκίνητα σου», επισήμανε.


Τόνισε δε ότι η ευθύνη των πολιτών είναι 10%-15%. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι αισθάνεται λύπη για την απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών και ντροπή για όσα είδε. «Μπορεί να μην μετέχω στην εκτελεστική εξουσία, όπως και κανένας βουλευτής, αλλά μετέχω στο πολιτικό σύστημα έστω κατά το 1/300 και αυτό με κάνει να νιωθω την ανάγκη να ζητήσω σε προσωπικό επίπεδο συγγνώμη για το χάος που είδαμε. Από κει και πέρα δεν θέλω η οργή μου να με παρασύρει να κάνω πρόχειρες και επιπόλαιες τοποθετήσεις Θα περιμένω την έρευνα του εισαγγελέα. Θα περιμένω μία νηφάλια και πλήρη ενημέρωση από την πολιτική προστασία και μετά θα κάνω. Θα πω την άποψή μου», υπογράμμισε.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι «ο πρωθυπουργός, ο οποίος καθόλου ευτυχής δεν αισθάνεται, διότι είναι εύκολο να στοχοποιούμε τον έναν, αλλά οι από κάτω από τον πρωθυπουργό δεν μπορούν να τραβούν την ουρά τους απ’ έξω, ότι θα λάβει εκείνα τα μέτρα που θα πρέπει. Όχι για να ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα αλλά γιατί αυτό θα είναι το σωστό και το δίκαιο», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν προαναγγέλλει αποκεφαλισμούς, ο βουλευτής απάντησε ότι είπε την προσωπική του άποψη και δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει ούτε αποκεφαλισμούς ούτε τοποθετήσεις.

Σε ερώτηση αν καλύφθηκε από τη δημόσια παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι η χθεσινή ενημέρωση που έκανε, «ήταν μία ενημέρωση απλή την οποία είχα ακούσει προηγουμένως από τα κανάλια».


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου