Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Ρόδος: Αθωώθηκε γονιός που δεν έστελνε το παιδί του σχολείο, διαφωνώντας με τα μέτρα




Την αθώωση ενός 43χρονου από τη Ρόδο που κατηγορούνταν ότι δεν έστελνε το παιδί του στο σχολείο, επειδή δεν συμφωνούσε με τα υγειονομικά μέτρα που έχουν παρθεί κατά της διασποράς του κορωνοϊού, αποφάσισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου,

Το δικαστήριο έκανε σήμερα δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, η οποία επεσήμανε ότι, αφενός, δεν υπήρχε δόλος από την πλευρά του πελάτη της και, αφετέρου, το παιδί έχει ήδη ξεκινήσει να φοιτά και πάλι στο σχολείο του.
Κατηγορούμενη και η μητέρα του παιδιού

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το rodiaki.gr, ως έξτρα αποδεικτικό στοιχειό για την αθώωση του πατέρα που δεν έστελνε το παιδί του στο σχολείο, προσκομίστηκε και η βεβαίωση του σχολείου περί συνέχισης της φοίτησής του. Κατηγορούμενη για τον ίδιο λόγο είναι και η σύζυγος του 43χρονου και μητέρα του παιδιού, αλλά η υπόθεση διαχωρίστηκε για εκείνη και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο την 4η Μαρτίου 2022.

Σημειώνεται πως η διάταξη προβλέπει ότι, όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου