Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Φόβοι για νέα ανατροπή τις Απόκριες και το Πάσχα με την πανδημία



Θα είναι κανονικό το Πάσχα φέτος; Πρέπει να μιλάμε για το τέλος της πανδημίας; Ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης απαντά.

Τη στιγμή που όλοι περιμένουν να κάνουν μετά από δύο χρόνια πανδημίας κανονικό Πάσχα, δυσοίωνος..εμφανίζεται ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης για την πορεία της πανδημίας.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, επανέλαβε για ακόμα μία φορά την άποψή του περί υποχρεωτικού εμβολιασμού, ενώ έκρουσε «καμπανάκι» για νέο κύμα αύξησης κρουσμάτων μέσα στο Πάσχα.

«Η αισιοδοξία για τις Απόκριες και το Πάσχα δεν πηγάζει από πουθενά, είναι μακάβριο αστείο να μιλάμε για τέλος της πανδημίας τον Φεβρουάριο», σημείωσε.

«Το Πάσχα πρέπει να κερδηθεί, κόβοντας τα κρούσματα», τόνισε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα μας θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αυστρίας και να επιβάλλει lockdown δύο εβδομάδων.

Αναφορικά με το αν ο ιός θα παρουσίασει ενδημικότητα ο καθηγητής τόνισε πως το να ευχόμαστε να γίνει ενδημικός ο ιός είναι λάθος. «Να μην βρωμίζουμε τις λέξεις, όπως με την αριστεία. Ενδημία δεν σημαίνει αβλαβής κατάσταση. Είναι μεγάλος μπελάς η ενδημική νόσος» ανέφερε, φέρνοντας ως παράδειγμα τη φυματίωση που σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο.

Τέλος, επανέλαβε τη θέση του υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού με αυστηρές κυρώσεις, ενώ ανέφερε παράλληλα ότι είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των νεκρών στην πραγματικότητα, καθώς όπως είπε κάθε μέρα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ λιγότεροι θάνατοι από αυτούς που σημειώνονται.


ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου