Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

5G ΚΑΙ MMWAVE – ΤΟ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΝΗΣΗΣ (ADS) ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΤΕΙ ΤΟ MMWAVE



Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να ευαισθητοποιήσει γύρω από την τεχνολογία mmWave που αναπτύσσεται ως μέρος του προτύπου κινητής τηλεφωνίας 5G. Αυτό δεν συγχέεται με τα 5 GHz ή τα "Five Gigahertz ", τα οποία μερικές φορές συντομεύονται επίσης ως "5G". Συγκεκριμένα, αυτό το άρθρο θα συζητήσει την πιο πρόσφατη εξέλιξη της τεχνολογίας κινητών τηλεφώνων που είναι γνωστή ως 5G (πέμπτη γενιά) σε σχέση με προηγούμενες επαναλήψεις (2G/3G/4G LTE). Θα αναφερθώ στους ορισμούς που παρέχονται από το 5G Americas , μια ομάδα που υποστηρίζει και παρέχει πρότυπα για λογαριασμό της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας.

Οι προηγούμενες εξελίξεις της τεχνολογίας κινητών τηλεφώνων (2G/3G/4G LTE) χρησιμοποιούσαν ως επί το πλείστον τη ζώνη Ultra High Frequency ή UHF που κυμαίνεται μεταξύ 300-3000 MHz . Το UHF είναι χρήσιμο για την κάλυψη μεγάλων περιοχών, πόλεων, αυτοκινητοδρόμων για αυτό που αναφέρεται ως « κάλυψη macrocell ». Βασική λειτουργία και σημείο πώλησης της τεχνολογίας 5G είναι η «εστίαση σήματος με δέσμη μολυβιού» ή η δυνατότητα παροχής κάλυψης σε πολύ μικρότερη και συγκεκριμένη περιοχή. Σκεφτείτε το σαν να συγκρίνετε ένα προβολέα με μια ακτίνα λέιζερ. Το UHF είναι παρόμοιο με το προβολέα, που καλύπτει τα πάντα. Η δέσμη λέιζερ εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο σημείο που μοιάζει με κουκκίδα. Το mmWave εμπίπτει στη ζώνη EHF ή εξαιρετικά υψηλής συχνότητας που ορίζεται ως 30-300 GHz. Με τις έξυπνες κεραίες μπορεί να παράγει ένα εστιασμένο σήμα "δέσμης μολυβιών". σε οποιαδήποτε συσκευή ή άτομο-στόχο. Η πιθανή κατάχρηση των ζωνών κυμάτων mmWave ή χιλιοστών που αναπτύσσονται ως « μικρά κελιά » και κόμβοι σε δημόσιους χώρους και κατοικημένες περιοχές είναι πολύ πιο ανησυχητική λόγω αυτών των χαρακτηριστικών διάδοσης σε σύγκριση με το UHF. Υπάρχει λόγος ανησυχίας.



(Πηγή από τη Λευκή Βίβλο 5G Americas για το φάσμα 5G - Απρίλιος 2017 – http://www.5gamericas.org/wp-content/uploads/2019/07/5GA_5G_Spectrum_Recommendations_2017_FINAL.pdf )

Γιατί είναι αυτό ανησυχητικό; Το Active Denial System λειτουργεί περίπου στα 95 GHz, παρόμοια με αυτά που βρίσκετε στην παραπάνω διαφάνεια στις συστάσεις που παρέχονται από τη «Λευκή Βίβλο της Αμερικής 5G για το φάσμα» . Γνωρίζουμε τότε, ότι υπήρξε συζήτηση για την ανάπτυξη αυτών των ζωνών (95 GHz και άνω) σε κάποιο σημείο και θα απαιτούσαν οι κεραίες να είναι πιο κοντά στον τελικό χρήστη ή τη συσκευή-στόχο για να είναι αποτελεσματικές. Είτε είναι εξοπλισμένο για έλεγχο πλήθους είτε για ασύρματες εφαρμογές δεδομένων, αυτό ισχύει και για τα δύο σενάρια.

Δεν υπονοώ ότι ο «έλεγχος του πλήθους» είναι η πρόθεση της ανάπτυξης 5G mmWave. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το γεγονός ότι τα 95 GHz χρησιμοποιούνται ήδη με το Active Denial System για να δημιουργήσουν «αφόρητο πόνο» στις δοκιμές πεδίου . Δεδομένου ότι τα 95 GHz εμπίπτουν στο ίδιο εύρος των ζωνών εξαιρετικά υψηλής συχνότητας (30-300 GHz) και mmWave που συζητούνται στα πρότυπα 5G της Αμερικής ειδικά (92-95 GHz) – το άλμα για να φτάσουμε από τις ασύρματες εφαρμογές δεδομένων στη στόχευση ανθρώπων και ζώων δεν είναι». πολύ μακριά.



(Πηγή από τη Wikipedia – http://en.wikipedia.org/wiki/Active_Denial_System )








Τουλάχιστον απαιτεί περαιτέρω μελέτη και για τον γενικό πληθυσμό να έχει μια υπηρεσία αναφοράς ή ένα ερευνητικό όργανο που θα παρακολουθεί και θα αναφέρει θέματα που σχετίζονται με την αδίστακτη χρήση ηλεκτρομαγνητικού φάσματος από όπλα. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) είναι κατά κύριο λόγο μια υπηρεσία φάσματος και κατανομής ραδιοσυχνοτήτων. Δεν εμπίπτει στην τρέχουσα λειτουργία τους να υποστηρίζουν εκ μέρους των καταναλωτών ή της δημόσιας υγείας σχετικά με την Ηλεκτρομαγνητική Συχνότητα και Ακτινοβολία (EMF/EMR), εκτός από τις βασικές κανονιστικές κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν την έκθεση του κοινού και του χώρου εργασίας. Υπάρχει σαφώς μια άμεση ανάγκη για μεταρρύθμιση όσον αφορά τη μελέτη, την έρευνα και την υποβολή εκθέσεων σχετικά με τις πιθανές φυσιολογικές επιπτώσεις της τεχνολογίας 5G και mmWave. Είτε πρόκειται για επέκταση της FCC είτε για εκπαίδευση των αρχών επιβολής του νόμου σε έρευνες όπλων EMF/EMR, χρειαζόμαστε σαφώς περισσότερους διαθέσιμους στο κοινό πόρους αφιερωμένους στην αναφορά και τη διερεύνηση αυτών των ζητημάτων.

Σχετικά με τον Συγγραφέα


Ο Γκάμπριελ Κρουζ είναι ερευνητής και τώρα συνταξιούχος επαγγελματίας μηχανικός ασύρματης επικοινωνίας με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας που εργάζεται για μεγάλους παρόχους ασύρματων υπηρεσιών και κατασκευαστές υποδομών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο gabrielcruzresearch@icloud.com για συμβουλευτικές υπηρεσίες και Έρευνες EMR/EMF. Για περισσότερες πληροφορίες – Έρευνα Gabriel Cruz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου