Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Βίντεο: Το Μπάκχμουτ στις φλόγες – Μάχες παντού – Οι Ρώσοι μπήκαν και στο Ugledar - Οι Αμερικανοί στέλνουν άμεσα στα λιμάνια του Ατλαντικού M1A2 Abrams και άλλο εξοπλισμό για να πάνε Ουκρανία Συγκλονιστικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των ουκρανικών θέσεων στις νοτιοανατολικές συνοικίες του Μπάκχμουτ.

Οι Ουκρανοί «σφυροκοπούνται» ανηλεώς από το ρωσικό Πυροβολικό.

Ο χάρτης των επιχειρήσεων δείχνει πως διεξάγονται μάχες στο σύνολο του αστικού ιστού της πόλης από Βορά προς Νότο κατά μήκος του ποταμού Bakhmutka.

Άσχημα όμως είναι τα πράγματα για τους Ουκρανούς και στη Ugledar καθώς πριν από λίγο ανακοινώθηκε από τους ρωσόφωνους του Ντονέτσκ ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να διεισδύσουν στον ανατολικό τομέα της πόλης και επιχειρούν να επεκτείνου το προγεφύρωμα.

Αυτή την στιγμή οι μάχες διεξάγονται γύρω από τις δεξαμενές νερού και τα αντλιοστάσια υδάτων.

Το Ugledar είναι κρίσιμη πόλη καθώς από εκεί παίρνουν οδοί εφοδιασμού των Ουκρανών από την Ζαπορίζια προς το Ντόνμπας.

Οι Ρώσοι σήμερα επανέλαβαν τους αεροπορικούς και πυραυλικούς βομβαρδισμούς κατά ουκρανικών υποδομών και όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός Α/ΓΕΝ Βαλερί Ζαλούζνι, ουκρανικοί στόχοι χτυπήθηκαν με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal.

Oι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως οι Ρώσοι έχουν «ρολάρει» στα μέτωπα της Ουκρανίας και οι Αμερικανοί αμέσως συγκέντρωσαν τα οπλικά συστήματα που έχουν υποσχεθεί στο Κίεβο, δηλαδή άρματα μάχης M1A2 Abrams και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, όπως και οβιδοδόλα.

Βίντεο από το Κάνσας δείχνει να μεταφέρονται προς τα λιμάνια του Ατλαντικού μέσω σιδηρόδρομου.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ο πλανήτης φαίνεται πως σύντομα θα ζήσει δύσκολες στιμγές καθώς η αντιπαράθεση Ρωσίας-Δύσης μπορεί να καταλήξει σε παγκόσμια τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου