Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Στη δημοσιότητα το αίτημα Τσίπρα στην ΑΔΑΕ – «Ψέματα Μητσοτάκη ότι δεν γνώριζε»
Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το επίσημο αίτημα που υπέβαλλε τον Δεκέμβριο στην ΑΔΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στελέχη της κυβέρνησης έπεσαν θύματα παρακολούθησης, από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την περασμένη Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από τη συνάντηση που είχε με...τον επικεφαλής της Αρχής, Χρήστο Ράμμο, επιβεβαίωσε ότι και τα 6 πρόσωπα ήταν παρακολουθούμενα από την ΕΥΠ, που βρίσκεται υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού.

Σήμερα, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζοντας «παιχνίδια» από το βήμα της Βουλής, κατά την διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι δεν ήξερε τα ονόματα των προσώπων.

Την ίδια στιγμή, πηγές της Κουμουνδούρου, μετά τη δημοσιοποίηση του επίσημου αιτήματος, αναφέρουν ότι «σε αυτό απάντησε ο κ. Ράμμος, επιβεβαιώνοντας πως και τα έξι πρόσωπα, για τα οποία έκανε αίτηση ο κ. Τσίπρας, δηλαδή “Υπουργός και πέντε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων” βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη με την υπογραφή της κας Βλάχου “για λόγους εθνικής ασφαλείας, στην πρώτη περίπτωση από τον Νοέμβριο του 2020 ως τον Ιούνιο του 2021 και στη δεύτερη κατηγορία περιπτώσεων συνολικά από τον Ιούλιο του 2020 ως τον Μάιο του 2022″».

Όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, «με τη σημερινή θλιβερή του παρουσία, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών ως ο επικεφαλής, ενορχηστρωτής και εγκέφαλος του παρακράτους που εγκατέστησε στο Μέγαρο Μαξίμου» και προσθέτουν:

«Δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του τέθηκαν επί τρεις μέρες και εξάντλησε την επιχειρηματολογία του σε γελοίους αντιπερισπασμούς. Και φυσικά δεν απάντησε στα αμείλικτα ερωτήματα που του έθεσε ο κ. Τσίπρας για τη σκοπιμότητα των παρακολουθήσεων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Λάγιου και Αλεξόπουλου για τη ροή του χρήματος από τα 15 δισ. εξοπλιστικά».

«Οι βουλευτές της ΝΔ άλλοι για την καρέκλα τους και άλλοι γιατί εκβιάζονται από το παρακράτος Μητσοτάκη με προϊόντα υποκλοπών, σήμερα μετέτρεψαν το σκάνδαλο Μητσοτάκη σε σκάνδαλο της παράταξής τους”. Το χειρότερο ωστόσο για τον αρχηγό της παρακρατικής συμμορίας, είναι ότι σήμερα όχι μόνο δεν κλείνει το κεφάλαιο “σκάνδαλο υποκλοπών”, αλλά μάλλον ανοίγει ένα ακόμα μεγαλύτερο. Ο κ. Μητσοτάκης θα το πιει το ποτήρι μέχρι τέλους» αναφέρουν και καταλήγουν:

«Όσο για την αξιοθρήνητη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη ακόμα και σήμερα να πείσει πως τα ονόματα των 6 παρακολουθούμενων (Χατζηδάκη, Φλώρου, Λαλούση, Διακόπουλου, Λάγιου και Αλεξόπουλου) δεν τα γνώριζε και δεν ήταν στην απαντητική επιστολή του κ. Ράμμου, επισυνάπτουμε το επίσημο αίτημα που είχε υποβάλλει ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ».

Δείτε το έγγραφο:


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου