Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Οι νεοναζί ξανάρχονται: Επανιδρύθηκε ως ταξιαρχία το Τάγμα Αζόφ και στέλνεται στο Μπακχμούτ
Τους έδωσαν εντολή να μην έχουν εμφανή νεοναζιστικά σύμβολα

Οι Ουκρανοί σφυροκοπούνται συνεχώς στο Μπακχμούτ ενώ παράλληλα αφήνουν συνεχώς έδαφος υποχωρούμενοι, με τους Αμερικανούς να τους λένε ήδη να αποχωρήσουν από την πόλη καθώς αποτελεί θέμα χρόνου η κατάληψη της από τις ρωσικές δυνάμεις και έτσι το καθεστώς στο Κίεβο στρέφεται και πάλι στους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ που πλέον ανασυντάχθηκε και έγινε η 3η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Εφόδου των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων.
Την πληροφορία αρχικά επιβεβαίωσε ο ίδιος ο ιδρυτής του Τάγματος Αζόφ Αντρέι Μπιλέτσκι όπως μεταδίδει και το Ukrinform.

“Το Αζόφ από Σύνταγμα πλέον αποτελεί την 3η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Εφόδου των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων.

Η πρώτη μας αποστολή θα είναι στο δύσκολο κομμάτι του Μπακχμούτ”.

Σύμφωνα με τον διοικητή τους η κρίσιμη μάχη είναι μπροστά και θα πρέπει οι ουκρανικές δυνάμεις να εντείνουν τις προσπάθειες.

“Γι αυτό το λόγο η διοίκηση μας έδωσε αυτή την ευθύνη. Οι Ρώσοι επίστρατοι, της Wagner και κάθε στρατεύσιμος θα συναντήσουν νέες εκπλήξεις από εμάς. Ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα καυτός”.

Το πρώην Σύνταγμα Αζοφ επεκτείνει την δύναμή του σε επιπεδο ταξιαρχίας κάτι που δείχνει γι ακόμα μια φορά ότι οι νεοναζιστικές δυνάμεις δρουν από κοινού με την κυβέρνηση Ζελένσκι και οι δυτικοί γνωρίζουν ποιοι είναι αλλά τους εξοπλίζουν και τους ενισχύουν.

Αυτό όμως που τους επέβαλαν (λόγοι… marketing) είναι να μην λένε πλέον στο τίτλο τους την λέξη ‘Αζόφ” ενώ άλλαξαν και τα σύμβολά τους για να αποκρύβουν το νεοναζιστικό τους παρελθόν.

Βέβαια ο ίδιος ο διοικητής τους μιλά για μαχητές με ιδεολογικό υπόβαθρο και μάλλον αρκετοί καταλαβαίνουν ποιο είναι αυτό.

Αυτή η “νέα” μονάδα θέλει να πάρει το… αίμα της πίσω από την ήττα στην Μαριούπολη και πλέον το Μπακχμούτ με την υπόγεια πόλη του θα αποτελέσει το νέο πεδίο σφοδρών μαχών.

Μάλιστα για να τους βοηθήσει ο Ζελένσκι δια μέσω του αναπληρωτή πρωθυπουργού ξεμπλόκαρε κάθε λογαριασμού μέλους ή ιδιότητας που σχετίζονταν με νεοναζιστικές πρακτικές του Αζόφ για να μπορεί να ολοκληρωθεί πλήρως η επάνδρωσή της ταξιαρχίας.

Το σύνταγμα ουσιαστικά είχε πάψει να υπάρχει μετά την Μαριούπολη καθώς εκτός των απωλειών είχαν συλληφθεί άνω των 200 ανώτερων στελεχών μεταξύ αυτών ο διοικητής του τότε Συντάγματος Azov (Ντένις Προκοπένκο), ο υποδιοικητής (Σβιατοσλάβ Πάλαμαρ) και πολλοί άλλοι οι οποίοι επέστρεψαν σε μια ανταλλαγή αιχμαλώτων και παρά τις διαβεβαιώσεις τους ανασύστησαν την νεοναζιστική μονάδα.

Μάλλον δεν θα ήθελαν να ξαναπέσουν σε ρωσική αιχμαλωσία. Να σημειώσουμε ότι άνω των 2.000 οπαδών του Αζόφ είναι σε αιχμαλωσία εκ των οποίων οι 700 μαχητές.

Οι μάχες στο Μπακχμούτ αναμένεται να λάβουν νέα τροπή.

pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου