Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Χαράρι: “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για το εκάστοτε καθεστώς η γνώση της ιστορίας”




Είναι αναγκασμένοι να ομολογούν έστω και τη μισή αλήθεια!
Ο γνωστός πλέον διανοούμενος της νέας εποχής, καθηγητής Χαράρι, όλο και κάτι έχει να πει σε κάθε μία από τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Όλες τις φορές μάλιστα αναγκάζεται να ομολογήσει τα πεπραγμένα και το σχέδιο της λεγόμενης «σκοτεινής πλευράς», ούτως ώστε να τον ακούσουν έστω μία φορά όσοι περισσότεροι άνθρωποι γίνεται.

Ο «προφήτης» λοιπόν του σκότους στην εποχή μας, στο παρακάτω απόσπασμα που εξασφάλισε και μετέφρασε το ΕΛ αναφέρεται στα συστήματα παιδείας και δη στην γνώση της έστω και παραποιημένης ιστορίας.

Εξάλλου είμαστε σε μία εποχή που οι νέες γενιές δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά ιστορικά γεγονότα.

Δείτε τι ομολογεί:

«Ποτέ δεν άκουσα για κάποιο κάποιο καθεστώς, κάποια κυβέρνηση, που απαγόρευσε στα σχολεία να διδάσκουν μαθηματικά ή φυσική. ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ. Έτσι βλέπετε ότι σε πολλά μέρη είτε είναι εντελώς απαγορευμένο να διδάσκεις ιστορία ή τουλάχιστον ορισμένα κομμάτια της ιστορίας είναι ταμπού.

Επειδή είναι επικίνδυνη. Επειδή αν μάθετε ιστορία, μπορείτε να κάνετε τον κόσμο να ρωτήσει ορισμένα πολύ επικίνδυνα ερωτήματα. Εννοώ επικίνδυνα από την οπτική γωνία του καθεστώτος. Και φυσικά αυτή δεν είναι πανάκεια»:


https://rumble.com/v279vy6-yuval-noah-harari-.html el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου