Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

«Ξαφνικά βρισκόμαστε χωρίς σπίτια»: Τελεσίγραφο στους αθλητές να εκκενώσουν τους ξενώνες του Αγίου Κοσμά - Τα αιτήματά τους




Τελεσίγραφο μίας εβδομάδας, εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου, να εκκενώσουν τα σπίτια τους έλαβαν οι αθλητές που διαμένουν στους ξενώνες του Άγιου Κοσμά.

Οι ξενώνες θα μεταφερθούν σε άλλη τοποθεσία, που δεν έχει...οριστικοποιηθεί. Προσωρινά δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές να μετακομίσουν σε σπίτια, τα οποία θα μοιράζονται 4-5 άτομα, με τους ίδιους να διαμαρτύρονται ότι οι συνθήκες είναι ακατάλληλες για της προπονήσεις τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλβης Μιχαηλίδου για την εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN.


«Καλούμαστε εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία και να αποπροσανατολιστούμε τελείως από τον στόχο μας, γιατί ξαφνικά βρισκόμαστε χωρίς σπίτια. Μας έχουν ενημερώσει ότι θα πάμε σε σπίτια, τα οποία έχουν νοικιάσει και μας λένε ότι είναι επιπλωμένα. Οι συνθήκες είναι το λιγότερο γελοίες γιατί καλούμαστε να ζούμε μαζί 4-5 άτομα στο ίδιο σπίτι», λέει στην κάμερα του OPEN ο Γιάννης Νυφαντόπουλος πρωταθλητής σπριντ και εκπρόσωπος των αθλητών που διαμένουν στους ξενώνες.

«Ποιος θα πρωτοφάει, ποιος θα πρωτοπιεί; Όλοι έχουμε τις προπονήσεις μας» αναρωτιέται η Ελένη Κλαούντια Πόλακ, πρωταθλήτρια επί κοντώ.

Οι αθλητές απαιτούν να δοθεί παράταση στη διαμονή τους στον Άγιο Κοσμά τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, καθώς και να αναλάβει κάποιος ευθύνη για το χάος με το οποίο έχουν έρθει αντιμέτωποι.

«Στον Άγιο Κοσμά μένουν Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές, πρωταθλητές Ευρώπης, Μεσογειονίκες να βγει κάποιος υπεύθυνος να μας πει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Γιατί δεν ξέρουμε σε ποιον να επιρρίψουμε ευθύνες», σημειώνει ο Γιάννης Νυφαντόπουλος.

«Δεν γίνεται να θυμόμαστε τους αθλητές μόνο όταν έχουν επιτυχίες ή κάνουν κάτι για τη χώρα. Οι αθλητές αγωνίζονται και εργάζονται καθημερινά. Όπως ο κόσμος πάει στη δουλειά του, εμείς πάμε στο γήπεδο» καταλήγει η Ελένη Κλαούντια Πόλακ.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου