Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Βρέθηκε η «λύση» για την αισχροκέρδεια στα σούπερ μάρκετ: Αλλάζει η… γραμματοσειρά στα καρτελάκια με τις τιμές!
Την ώρα που οι καταναλωτές διαμαρτύρονται καθημερινά για το γεγονός ότι το πολυδιαφημισμένο «καλάθι του νοικοκυριού» βοηθά ελάχιστα στην καταπολέμηση της καλπάζουσας ακρίβειας, η κυβέρνηση επανέρχεται με ακόμη ένα… «μέτρο-ασπιρίνη», ανακοινώνοντας πως, στο εξής, η τιμή προϊόντος και η τιμή κιλού θα μπαίνει στα καρτελάκια των σούπερ μάρκετ με την ίδια γραμματοσειρά!

«Αυτό που θα διορθώσουμε, προς διευκόλυνση των καταναλωτών, είναι τα καρτελάκια στα σούπερ μάρκετ, στα οποία θα αναγράφεται με την ίδια γραμματοσειρά η τιμή του προϊόντος και η τιμή ανά κιλό ή μονάδας όγκου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, για το μέτρο που, κακά τα ψέματα, ουσιαστικά θα βοηθήσει μόνο εκείνους που έχουν… πρεσβυωπία!

Ο κ. Παπαθανάσης, ο οποίος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, υπενθύμισε ότι σήμερα χρησιμοποιείται μικρότερη γραμματοσειρά για την τιμή ανά κιλό ή μονάδας όγκου, σημείωσε επίσης: «Ελέγχουμε την αισχροκέρδεια με περιορισμό του ποσοστού κέρδους. Δεν μπορούμε να βάλουμε διατίμηση στην αγορά, γιατί σε αυτή την περίπτωση μπορεί να παρατηρηθούν ελλείψεις στα ράφια. Ελέγχουμε πάντα για αισχροκέρδεια με αναγωγή στη τιμή μονάδος, είτε δηλαδή στο κιλό ή το λίτρο. Αυτό που θα διορθώσουμε προς διευκόλυνση των καταναλωτών είναι τα καρτελάκια στα σούπερ μάρκετ, στα οποία θα αναγράφεται με την ίδια γραμματοσειρά η τιμή του προϊόντος και η τιμή ανά κιλό ή μονάδας όγκου. Στόχος μας ήταν και είναι η προστασία των καταναλωτών και η στήριξη των συμπολιτών μας σε αυτή την κρίση ακρίβειας Πούτιν που ροκανίζει τα εισοδήματα όλων των συμπολιτών μας».fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου