ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΑΚΌΜΗ
- ΑΘΛΗΤΙΚΆ
- ΑΠΟΨΕΙΣ
- ΑΡΤΑ
- ΑΡΧΙΚΉ
- ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
- ΒΊΝΤΕΟ
- ΔΗΜΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
- ΔΗΜΟΣ
- ΔΗΜΟΣ Β.ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
- ΔΗΜΟΣ Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
- ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
- ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
- ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ
- ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
- ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
- ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
- ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
- ΔΗΜΟΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
- ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
- Δήμου Κ. Τζουμέρκων
- ΔΙΑΚΟΠΕΣ
- ΔΙΕΘΝΗ
- Ε.Ε
- ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
- ΕΚΔΗΛΩΣΗ
- ΕΚΛΟΓΕΣ 2015
- ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
- ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
- ΕΚΛΟΓΕΣ 2024
- ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
- ΕΛΛΑΔΑ
- ΕΛΛΑΔΑ.
- ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
- ΖΩΔΙΑ
- ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
- ΗΠΕΙΡΟ
- ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
- Ι
- ΙΩΑΝΝΙΝΑ
- ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
- ΚΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ
- ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ
- ΚΟΙΝΟΝΙΑ
- Ο ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
- ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
- ΠΕΡΙΕΡΓΑ
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ
- ΠΡΕΒΕΖΑ
- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
- ΠΩΛΕΙΤΑΙ
- ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΤΟΠΙΚΑ
- ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
- ΥΓΕΙΑ
- ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ
- ΦΩΤΟ
- ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν ναό του Ποσειδώνα στο Σαμικό Ηλείας
Σύμφωνα με την The Jerusalem Post , αρχαιολόγοι βρήκαν αυτό που υποπτεύονται ότι είναι τα απομεινάρια του ναού του Ποσειδώνα που βρισκόταν κοντά στην θάλασσα, κάτω από την ακρόπολη του Σαμικού, στην Ελλάδα. Τα λείψανα μελετώνται από το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με μελετητές από το Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg του Mainz, το Πανεπιστήμιο του Κιέλου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Elis.
Η τοποθεσία όπου βρέθηκαν τα λείψανα αντιστοιχεί στην περιοχή όπου αναφέρεται από τον αρχαίο Έλληνα ιστορικό Στράβωνα, ο οποίος περιέγραψε λεπτομερώς το ιερό ναό πριν από περίπου 2.000 χρόνια.
Στις ανασκαφικές εργασίες που ολοκληρώθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, αποκαλύφθηκε τμήμα θεμελίωσης ενός μεγάλου κτηρίου πλάτους 9,40 μ., του οποίου οι τοίχοι έχουν πλάτος 0,80 μ. Στο εσωτερικό του εντοπίστηκε πυκνό στρώμα κεραμίδων.
Με βάση τις ενδείξεις της γεωφυσικής έρευνας και τα ανασκαφικά δεδομένα, μπορεί να ανασυντεθεί κτήριο μήκους τουλάχιστον 28 μ., το οποίο διέθετε δύο εσωτερικές αίθουσες, καθώς και έναν πρόναο και έναν οπισθόδομο ή άδυτο. Το επίμηκες ναόσχημο κτήριο φαίνεται να ανήκε στο ιερό του Ποσειδώνα.
Είναι γνωστό ότι πολλά τσουνάμι έχουν πλήξει την περιοχή, η οποία βρίσκεται κοντά στην ακτή της Πελοποννήσου, τόσο στην αρχαιότητα όσο και στη σύγχρονη εποχή. Παρά το γεγονός ότι φαινόταν ότι οι άνθρωποι θα έμεναν μακριά από μια τέτοια τοποθεσία, αυτό θα μπορούσε να είναι μια περαιτέρω απόδειξη ότι τα ερείπια είναι εκείνα του ναού του Ποσειδώνα, ο οποίος ήταν εκτός απο θεός της θάλλασας, των σεισμών και των τσουνάμι.
Χρειάζεται ακόμα να μάθουμε περισσότερα για τη δομή και προγραμματίζονται εις βάθος αρχαιολογικές, γεωαρχαιολογικές και γεωφυσικές έρευνες τα επόμενα χρόνια για να μας βοηθήσουν να μάθουμε περισσότερα για το πώς ήταν η κατασκευή και πώς αναπτύχθηκε.
Η ανακάλυψη αυτή προσδίδει νέες προοπτικές στην έρευνα της πολιτικής και οικονομικής σημασίας της Αμφικτυονίας των τριφυλιακών πόλεων, κατά τον 6ο αιώνα π.Χ., καθώς το ιερό του Ποσειδώνα αποτελούσε το κέντρο της θρησκευτικής και εθνικής τους ταυτότητας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου