Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Χωρίς φαγητό εδώ κι ένα μήνα 900 φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου

Χωρίς φαγητό εδώ κι ένα μήνα 900 φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου

Χωρίς φαγητό μένουν εδώ κι ένα μήνα περίπου εννιακόσιοι φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου, παρότι δικαιούνται τη δωρεάν σίτιση. Τα οικονομικά του ιδρύματος έχουν περιέλθει σε τέτοια κατάσταση που δεν του επιτρέπουν να ανταποκριθεί ούτε καν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του. Όπως γράφει το epiruspost, οι μειώσεις που έγιναν στον προυπολογισμό του 2014 οδήγησαν στη διακοπή της σίτισης για σπουδαστές πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εισόδημα κάτω των έξι χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Αποτέλεσμα είναι οι φοιτητές να βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και να σκέφτονται ακόμη και να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, καθώς οι οικογένειές τους δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος των σπουδών.

Η διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου έχει ήδη παρέμβει ζητώντας αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού όμως προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απάντηση ενώ άλλες λύσεις που προτάθηκαν δεν έχουν εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Έτσι το πρόβλημα κάθε μέρα γίνεται και πιο έντονο, με σπουδαστές σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου όπου λειτουργούν τμήματα του ΤΕΙ να απειλούνται από υποσιτισμό.

Ερώτηση της Βουλευτού Β΄Θεσσαλονίκης Σταυρούλας Ξουλίδου για τη "Διακοπή της σίτισης των φοιτητών στο ΤΕΙ Ηπείρου."

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα της επικαιρότητας, οι φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου αντιμετωπίζουν το πρόβλημα έλλειψης σίτισης εδώ και ένα μήνα περίπου, παρόλο που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους. Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης οι φοιτητές γίνονται όμηροι της δριμείας οικονομικής ύφεσης, με άμεση συνέπεια να κινδυνεύει η συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών τους, καθώς οι γονείς τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις της φοίτησής τους.

Ο προϋπολογισμός του 2014 για το εν λόγω ίδρυμα, ακολουθώντας τη γενικότερη κατιούσα οικονομική κατάσταση της χώρας, προέβη σε μειώσεις και περικοπές, μια από τις οποίες είναι η διακοπή της σίτισης για σπουδαστές πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με χαμηλό εισόδημα. Επιπλέον, το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό, καθώς η δεινή οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος δεν του επιτρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, παρά τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει η διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου ζητώντας αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργοί:


Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε ώστε οι φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου που δικαιούνται σίτιση να μην απωλέσουν το δικαίωμα αυτό, δεδομένου ότι ανήκουν σε οικογένειες με χαμηλό ετήσιο εισόδημα;
Πώς θα αντιμετωπίσετε τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εν λόγω ίδρυμα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του;ό υποσιτισμό
Δημοσιεύτηκε στα FoititikaNea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου