Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Φ. ΦΙΛΙΟΣ: Η παράταξη δεν είναι έτοιμη για διαδοχή. -Άπειρος ο Θ. Μπέγκας


Φ. ΦΙΛΙΟΣ: Η παράταξη δεν είναι έτοιμη για διαδοχή. -Άπειρος ο Θ. Μπέγκας

Την άποψη, οτι ο Θωμάς Μπέγκας έχει κάνει λανθασμένες κινήσεις και οτι οφείλει να απαντήσει στο εάν θα μείνει ή όχι στην παράταξη, εάν οι διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίου αρχηγού δεν είναι ευνοϊκές για αυτόν, εξέφρασε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος, μιλώντας σήμερα το βράδυ στην εκπομπή της ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ "Σε πρώτο πρόσωπο" με τονΚώστα Κυρίτση.

Ο κ. Φίλιος κληθείς να σχολιάσει τις διεργασίες στην παράταξή του σημείωσε πως ακόμη αυτή δεν είναι έτοιμη για τη διαδοχή, για αυτό και υπάρχουν τα προβλήματα. "Αν η παράταξη είχε πειστεί οτι υπάρχει διάδοχη κατάσταση, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα", είπε. Μάλιστα, κατηγόρησε και όσα μέλη της Γραμματείας (που έχει οριστεί για να προχωρήσει τις ενδοπαραταξιακές εκλογές) παίρνουν θέση υπέρ του ενός υποψηφίου. "Είναι παραβίαση των δημοκρατικών κανόνων αυτό. Δεν βοηθά και εξοργίζει μεγάλο μέρος της παράταξης" επεσήμανε.

Δεν έχει την εμπειρία...

Σε ό, τι αφορά τον Θωμά Μπέγκα και την κούρσα της ανάληψης ηγεσίας στην "Ενότητα Πολιτών", ο κ. Φίλιος υπογράμμισε πως "ακόμη δεν έχει την εμπειρία και δεν έχει τη διαχειριστική γνώση, ειδικά την υπηρεσιακή" και επικέντρωσε την κριτική του στο θέμα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, για τον οποίο σημείωσε πως ο κ. Μπέγκας όφειλε να είχε λύσει το όλο θέμα. "Τον πρώτο χρόνο, επίσης, είχε υπ' ευθύνη του το εργοτάξιο, αλλά δεν θέλησε να το πάρει, με αποτέλεσμα να μείνει για ένα χρόνο ακέφαλο".

Παράλληλα, κάνοντας αυτοκριτική υποστήριξε πως "δεν είναι θέμα απωθημένου το να είμαι δήμαρχος. Είναι αποτέλεσμα αγάπης για την πόλη και για το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης", ενώ για το εάν πιστεύει, πως το ΠΑΣΟΚ, στις προηγούμενες εκλογές του έκανε χάρη και του έδωσε το χρίσμα, σημείωσε πως "δεν μου έκανε καμία χάρη. Κέρδισε απο εμένα το ΠΑΣΟΚ".

Καθαριότητα και ΔΕΥΑΙ...

Εκτενής αναφορά έγινε στο θέμα της καθαριότητας, όπου ο Δήμος Ιωαννιτών αντιμετωπίζει ελλείψεις προσωπικού. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, η κατάσταση στην πόλη θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη, εάν δεν υπήρχε αυτό το έλλειμμα (σ.σ. είπε πως όταν παρέλαβε το Δήμο υπήρχαν 900 εργαζόμενοι και τώρα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί στους 593), ενώ για τους εργαζόμενους της πρώην ΑΔΕΙ σημείωσε πως είναι παράνομοι, αφού το τότε Δ.Σ. τους κράτησε παράνομα, μετά το περιβόητο "διάταγμα Παυλόπουλου".

Για την ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών είπε, οτι δεν μπορεί να γίνει, αφού θα χάσουν τη θέση τους οι εργαζόμενοι "και δεν μπορώ να υπογράψω για να απολυθεί κανένας υπάλληλος, καθώς δεν έχω το ηθικό σθένος", ενώ για τη ΔΕΥΑΙ υπογράμμισε πως η επιχείρηση είναι βιώσιμη, την ώρα που όταν ανέλαβε βρήκε ανείσπρακτες οφειλές νερού 11,2 εκ. ευρώ (για ποσά άνω των 500 ευρώ).

Για το Δημοτικό Ραδιόφωνο είπε πως έγιναν περικοπές στις δαπάνες και το ετήσιο κόστος δεν ξεπερνά τις 150.000 ευρώ, ενώ πρόκειται για ένα μέσο "που δεν υπάρχει λογοκρισία, αλλά δεν επιτρέπεται και η συκοφαντία".

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: Μιλώ στον Υπουργό καθαρά πολιτικά

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο θέμα του αεροδρομίου Ιωαννίνων που "καρκινοβατεί" επί σειρά ετών, με τον κ. Φίλιο να τονίζει πως η δουλειά του δεν είναι να μιλά με τους αρμόδιους στο Υπουργείο για τεχνικά ζητήματα. "Εγώ μιλώ με τον Υπουργό πολιτικά. Διαπιστώνω, οτι υπάρχει έλλειμμα με το αεροδρόμιο και οφείλω να το μεταφέρω στην Κυβέρνηση για να το λύσουν. Αν δεν το κάνουν, θα είναι -το λιγότερο- αγένεια" είπε.

Για το θέμα των υδροπλάνων και την καθυστέρηση που φαίνεται πως υπάρχει στις διαδικασίες για αδειοδότηση υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα (σχετικά τοποθετήθηκε σήμερα ο αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας στο vimanews.gr, αναλυτικά εδώ) υπογράμμισε πως υπάρχει επιστολή απο μια εταιρία, αλλά έτερον ουδέν. "Δεν ξαναήρθαν οι εταιρίες. Όταν δεν έρχονται, δεν μπορώ να κάνω κάτι, είναι δικό τους θέμα. Έκανα όλες τις διαδικασίες" είπε. Εξάλλου, κάθετος ήταν στο θέμα του στίβου θαλασσίου σκι, λέγοντας πως "δεν παρανομήσαμε, ούτε υπήρξε κάποιο λάθος στη διαχείριση απο την αρχή".

Οι διαφορές με το Ν. Γκόντα

Τέλος, ο κ. Φίλιος, ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε πως με το Νίκο Γκόντα τους χωρίζει η φιλοσοφία, ενώ του καταλόγισε πως έκανε υπερδανεισμό, κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του, αναγνώρισε όμως, ως πολύ λειτουργικά και ωραία, όπως είπε, δυο έργα του, την Κενάν Μεσαρέ και τον θεατράκι στα παλιά Σφαγεία.


http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου