Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Λ. Ευθυμίου - Ανακοίνωση υποψηφιότητας με κριτική για τον προϋπολογισμό


Λ. Ευθυμίου - Ανακοίνωση υποψηφιότητας με κριτική για τον προϋπολογισμό

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκρότηση ενός ανοιχτού, πολυσυλλεκτικού, ισχυρού ψηφοδελτίου, με υποψηφίους νέους, άφθαρτους, ικανούς, αναγνωρισμένους στην τοπική κοινωνία, απευθύνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης, μέλη της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Παράταξη - Πολίτες για το Μέτσοβο», Λεωνίδας Ευθυμίου και Φωτεινή Μπούμπα.
Στόχος η διεκδίκηση της ψήφου των δημοτών για να αναλάβουν τη διοίκηση του Δήμου Μετσόβου στις προσεχείς εκλογές, ώστε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, να βελτιώσουν πραγματικά την καθημερινότητα των δημοτών, να δημιουργήσουν όλες εκείνες τις δομές κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης που είναι αναγκαίες στη σημερινή κοινωνικοοικονομική κρίση και παράλληλα στηριζόμενοι στο ανθρώπινο δυναμικό να στηρίξουν και να αναπτύξουν τον πρωτογενή τομέα, την κτηνοτροφία, την πτηνοτροφία, τη γεωργία, τον τουρισμό.
Η παρέμβαση αυτή γίνεται με αφορμή έγγραφό της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας, βάσει του οποίου η παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Παράταξη - Πολίτες για το Μέτσοβο» αναφέρει ότι ο Προϋπολογισμός του Δήμου Μετσόβου θα πρέπει να έρθει ξανά στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση και ψήφιση. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι ο Δήμος Μετσόβου για πολύ διάστημα ακόμα δε θα μπορεί να προμηθεύεται αγαθά και υπηρεσίες, ούτε θα μπορεί να εξοφλεί τις οφειλές του.
«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μετσόβου έβαλε κυριολεκτικά λουκέτο στο Δήμο. Με τις παραλείψεις της, την ανικανότητά της, έφερε το Δήμο Μετσόβου στα όρια του λουκέτου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους δημότες μας.
Την Τρίτη 28-01-2014, στις 2:30 μ.μ. δόθηκαν οι προϋπολογισμοί του Ν.Π.Δ.Δ., της Κοινωφελούς Επιχείρησης και του Δήμου, στους δημοτικούς συμβούλους. Την Τετάρτη 29-01-2014 στις 5:00μ.μ. συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο για να ψηφίσει τους προϋπολογισμούς του Ν.Π.Δ.Δ. και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, στις 6:00μ.μ. συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή για να εισηγηθεί τον προϋπολογισμό στο δημοτικό συμβούλιο και στις 7:00μ.μ. συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο για ψηφίσει τον προϋπολογισμό. Όλα πρόχειρα, κυριολεκτικά στο πόδι, στα όρια της παρανομίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση.


http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου