Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Παντελής Κολόκας: "Προτείνω Υπαίθρια Εμπορικά Κέντρα Στους Κεντρικούς Δρόμους Των Ιωαννίνων. "

 Παντελής Κολόκας: "Προτείνω Υπαίθρια Εμπορικά Κέντρα Στους Κεντρικούς Δρόμους Των Ιωαννίνων. "

Αξιοποιώντας στο έπακρο τα διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια, μπορούμε και πρέπει να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης μας .

Για το λόγο αυτό, εστιάζοντας στην ανάγκη υλοποίησης υποδομών και παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, προτείνω τη δημιουργία υπαίθριων εμπορικών κέντρων (Open Mall/Street Mall), σε ...
κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων, τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής θα αναδείξουν το αστικό περιβάλλον θα ενισχύουν την κοινωνική οικονομική και πολιτιστική δραστηριότητα και κυρίως θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, που τόσο έχουν ανάγκη οι χιλιάδες άνεργοι συμπολίτες μας.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η τοπική μας οικονομία αναζητά στηρίγματα σε παραγωγικούς τομείς, αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα δράσεις οι οποίες ενισχύουν την επιχειρηματικότητα που με αντίπαλο την έλλειψη ρευστότητας,αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην πόλη μας, ο εμπορικός και γενικότερα επιχειρηματικός κόσμος των Ιωαννίνων, δίνει καθημερινά την άνιση μάχη της οικονομικής επιβίωσης και όσες επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμη βάλει λουκέτο, δυσκολεύονται δυστυχώς να ανταπεξέλθουν ακόμη και στα βασικά λειτουργικά τους έξοδα.

Η συγκεκριμένη δράση, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, δύναται να ενταχθεί σε ειδική δράση του ΕΣΠΑ και προωθείται από το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Στοχεύει στην ανάδειξη και αξιοποίηση των εμπορικών κέντρων των πόλεων σε ενιαία κέντρα με δυνατότητες που συνδυάζουν το πολιτιστικό ενδιαφέρον με την ψυχαγωγία, το αγοραστικό όφελος και την ποιοτική εξυπηρέτηση για πελάτες και επισκέπτες.

Η Ενεργοποίηση και εφαρμογή της δράσης «Δημιουργία ανοικτού εμπορικού κέντρου στο κέντρο των πόλεων>> («Open Malls»)μικρών εμπόρων θα δώσει πολλές ευκαιρίες σε εμπορικές επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν, ενώ θα ξαναζωντανέψει τα κέντρα πολλών πόλεων που έχουν υποβαθμιστεί. Δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ θα αναδείξει και θα αναβαθμίσει τα παραδοσιακό κέντρο της πόλης μας.

Τα πρώτα ανοιχτά εμπορικά κέντρα (open malls) θα κάνουν την εμφάνισή τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα και Λάρισα το επόμενο διάστημα.

Κατ' επανάληψη, οι φορείς των Ιωαννίνων και σύσσωμος ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της πόλης μας, έχουν διατυπώσει με σαφήνεια τις προτεραιότητές τους για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Εκτιμώντας ότι η υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης που σας καταθέτω θα επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στο τοπικό επιχειρείν, ευελπιστώ ότι η ενίσχυση του καθοριστικού ρόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην τόνωση της ρευστότητα της τοπικής μας οικονομίας θα αποτελέσει για όλους μας μια πράξη ευθύνης απέναντι στα Γιάννενα της καρδιάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου