Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

«Να ανοίξει ο δρόμος για νέα πρόσωπα στην παράταξη»

«Να ανοίξει ο δρόμος για νέα πρόσωπα στην παράταξη»


-Ανοιχτό κάλεσμα Θωμά Μπέγκα στον Δήμαρχο και επικεφαλής της «Ενότητας», να παραχωρήσει χώρο στους νέους

-Αναγκαία η ανανέωση και η διεύρυνση

Την ανάγκη αλλαγής της διοίκησης και των πολιτικών του παρελθόντος, μέσω νέων ανθρώπων που θέλουν να δουλέψουν με πάθος για να δουν και τα Γιάννενα, καλύτερες μέρες, υπερασπίστηκε ο Θωμάς Μπέγκας, το βράδυ της Δευτέρας, εκφράζοντας και πολλούς Γιαννιώτες, που επιδιώκουν την αλλαγή στις επερχόμενες εκλογές.
Λίγες ώρες, μετά την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του αντιδημάρχου, ως αποτέλεσμα της επιλογής του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος με την «Ενότητα Πολιτών» και μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV ο κ. Μπέγκας, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στο Δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης Φίλιππα Φίλιο να ανοίξει το δρόμο στους νέους και άφθαρτους ανθρώπους.
Σύμφωνα με τον κ. Μπέγκα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, ο κ. Φίλιος θα πρέπει να παραχωρήσει χώρο στους νέους ανθρώπους, ζητώντας να επικρατήσει η πολιτική αξιολόγηση.
«Ένας άνθρωπος που βρίσκεται 30 χρόνια στην αυτοδιοίκηση είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμος από οποιονδήποτε άλλον. Εγώ ζητώ να επικρατήσει η πολιτική αξιολόγηση και ο Φ. Φίλιος ως πρόσωπο που ανήκει στον προοδευτικό χώρο, πιστεύω ότι δε θα θέλει να χαρακτηριστεί ότι διέπεται από καθεστωτική και Μεσσιανική αντίληψη και θα πρέπει να παραχωρήσει χώρο στους νέους. Δε γίνεται να μην υπάρχουν σε αυτή την πόλη νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες. Όταν επιλέγουμε να ακολουθήσουμε τη διαδικασία του διαλόγου, και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες συνεργασίας και συζητήσεων με κόμματα και παρατάξεις, καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα ότι δεν φτάνουμε. Κάνουμε το διάλογο γιατί έχουμε ανάγκη τη διεύρυνση της παράταξης. Ο επικεφαλής, για να δείξει το σεβασμό απέναντι σε όλους, θα πρέπει να είναι το προϊόν του νέου σχήματος και της νέας δυναμικής που θα οδηγήσει την πόλη στην επόμενη μέρα. Οι δεσμεύσεις όλων μπορεί να είναι αληθινές, όταν πιστεύουμε αυτό για το οποίο δεσμευόμαστε», τόνισε ο κ. Μπέγκας, απαντώντας έτσι και στο ερώτημα που έθεσε ο Φ. Φίλιος, μιλώντας επίσης στο ITV την Παρασκευή, γιατί ο συνυποψήφιός του δεν δεσμεύεται ότι θα παραμείνει στην παράταξη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της πολιτικής αξιολόγησης για την επικεφαλής.
Ο κ. Μπέγκας ακόμη άσκησε κριτική για τη λειτουργία της παράταξης, επιρρίπτοντας την κύρια ευθύνη στον επικεφαλής, όχι όμως μόνο σε αυτόν. Περιέγραψε με μελανά χρώματα τη δημοτική θητεία Γκόντα, λέγοντας πως υποθήκευσε το μέλλον της πόλης για πολλά χρόνια και χαρακτήρισε τραγική για τη χώρα, τους πολίτες και την αυτοδιοίκηση την πολιτική του μνημονίου.
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την πρωτοβουλία των πέντε Δημάρχων που θα κάνει την επόμενη στάση της στα Ιωάννινα στο τέλος του μήνα, έκανε λόγο για «κίνηση εντυπωσιασμού και μιντιακής δυναμικής».
Εξάλλου, ο ίδιος έχει σημειώσει την αποστροφή του προς την κίνηση αυτή που την χαρακτήρισε ως ένα επικοινωνιακό τέχνασμα των τωρινών Δημάρχων των πέντε μεγάλων πόλεων να μείνουν στην επικαιρότητα χωρίς να κομίζουν κάτι νέο…

Η ενότητα ενδιαφέρει τον Φίλιο
Πάντως, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππας Φίλιος, τόνισε αρχικά πως δεν επιθυμεί να ερμηνεύσει τη δήλωση παραίτησης του κ. Μπέγκα, για να προσθέσει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο Δήμο, εξαιτίας της κενής θέσης του αντιδημάρχου.
Επέμεινε, ωστόσο, στο ότι ο κ. Μπέγκας δεν έχει δεσμευτεί ότι θα παραμείνει στην παράταξη. «Είναι ένα ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί. Η παράταξη όμως το ζητά και όταν θα συγκληθεί για να αποφασίσει, προφανώς και θα ζητήσει αυτές τις εγγυήσεις. Εγώ δεσμεύτηκα από την πρώτη ολομέλεια. Το βασικό πρόβλημα που με ενδιαφέρει είναι η ενότητα, που οδηγεί στη νίκη», τόνισε ο κ. Φίλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου