Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Πολλαπλοί τριγμοί για την ΜΚΟ των εθελοντών πυροσβεστών. Τι είπαν στο ΒΗΜΑ 90,1 Γ. Παπαναστασίου- Δ. Μαυρογιώργος


Πολλαπλοί τριγμοί για την ΜΚΟ των εθελοντών πυροσβεστών. Τι είπαν στο ΒΗΜΑ 90,1 Γ. Παπαναστασίου- Δ. Μαυρογιώργος
Πολλαπλούς τριγμούς προκαλεί και στην Ήπειρο η αποκάλυψη για την οργάνωση εθελοντών πυροσβεστών και αναδασωτών, που είχε στήσει "φαγοπότι" παίρνοντας συνδρομές και δωρεές από δήμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας. Τα πλοκάμια της οργάνωσης είχαν φθάσει και στο Ζαγόρι (την αποκάλυψη έκανε το vimanews.gr, αναλυτικά εδώ), με τον δήμαρχο Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου να τονίζει, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Κώστα Κυρίτση στο ΒΗΜΑ 90,1, πως "τα χρήματα που δίναμε ήταν πολύ λίγα, 1500 ευρώ το χρόνο, και μάλιστα κατέθεταν στις οικονομικές μας υπηρεσίες όλα τα απαραίτητα παραστατικά για τις παρεμβάσεις που έκαναν με τα χρήματα αυτά". Σημείωσε ακόμη πως, οι εθελοντές της οργάνωσης είχαν βοηθήσει πολύ την περιοχή, όχι μόνο σε πυρκαγιές, αλλά και σε διασώσεις.

Ο Δ. Μαυρογιώργος

Στην ίδια εκπομπή τοποθετήθηκε και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος. Όπως υπογράμμισε, η συγκεκριμένη οργάνωση είχε οχήματα που του έμεναν στο δρόμο! "Πήραν τηλέφωνο στην Πολιτική Προστασία για να φτιάξουν τα οχήματά τους, αλλά δεν βοήθησαμε. Τότε, το 2005 είχαν συνδράμει στις πυρκαγιές στο Ζαγόρι. Έφτιαχναν ένα καλό πρόσωπο, όμως τα οχήματά τους ήταν εντελώς σαράβαλα. Δεν θέλουμε και δεν θάλαμε να έχουμε πολλά "πάρε- δώσε" με τέτοιες οργανώσεις. Όποια φωτιά εκδηλωνόταν τότε, με έπαιρναν απο τη Θεσσαλονίκη, πριν με πάρει η Πυροσβεστική και μου έλεγαν "έχεις φωτιά, να έρθουμε;" είπε.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά για το εάν υποπτέυεται πως ίσως κάποιοι απο την οργάνωση να βρίσκονται πίσω απο εμπρησμούς, δήλωσε προβληματισμένος και σημείωσε πως "με βάζει σε σκέψεις πλέον". Πάντως, όπως σημείωσε, ήθελαν να επεκταθούν, εκτός απο τα πυροσβεστικά και τις δενδροφυτεύσεις και στα κοινωνικά ιατρεία...


http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου